Wybór programu; Barw a; Bochenek - Gorenje BM900W - Instrukcja obsługi - Strona 5

Gorenje BM900W Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 8
Ładowanie instrukcji

66

Start/stop

Użycie tego przycisku uruchamia lub wyłącza wybrany program pieczenia.
Program pieczenia uruchom używając przycisku “START/STOP”. Naciśnij przycisk i przytrzymaj 3
sekundy. Usłyszysz krótki sygnał dźwiękowy, po czym dwukropek na wyświetlaczu zacznie migać i
nastąpi uruchomienie programu. Po uruchomieniu programu przestaną działać wszystkie przyciski z
wyjątkiem przycisków START/STOP, PAUSE (pauza) oraz CYCLE+COLOR (cykl + barwa).
Jeżeli chcesz przerwać działanie programu, naciśnij przycisk “START/STOP” (naciśnięcie powinno
trwać 3 sekundy). Zatrzymanie programu sygnalizowane jest przez sygnał dźwiękowy.

Wybór programu

Wybierz z menu żądany program pieczenia. Każde naciśnięcie, któremu towarzyszy krótki sygnał
dźwiękowy, oznacza zmianę programu. Poprzez kolejne naciśnięcia przycisku na wyświetlaczu LCD
wyświetla się 12 dostępnych programów pieczenia. Wybierz żądany program. Funkcje wszystkich
programów zostały przedstawione poniżej.

1. Podstawowy

: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie klasycznego chleba. Dla poprawienia smaku

można również dodawać inne składniki.

3. Francuski

: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie z przedłużonym czasem wyrastania. Chleb

pieczony przy użyciu tego programu będzie miał bardziej chrupiącą skórkę oraz pulchniejszy
miąższ.

2.

Pełnoziarnisty

: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie chleba pełnoziarnistego. Podczas używania

tej funkcji nie zaleca się korzystania z opcji opóźnionego startu, ponieważ może ona
niekorzystnie wpłynąć na rezultaty pieczenia.

4. Szybki

: wyrabianie, wyrastanie i pieczen

ie chleba w czasie krótszym, niż w Programie

Podstawowym. Chleb pieczony przy użyciu tego programu jest zwykle mniejszy i ma bardziej
zwarty miąższ.

5.

Słodki

: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie chleba typu słodkiego. Dla polepszenia smaku można

również dodawać inne składniki.

6.

Ultra fast-I

: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie bochenka o wadze 75

0g w bardzo krótkim czasie.

Upieczony chleb jest zwykle mniejszy i ma bardziej zbitą konsystencję niż chleb upieczony przy
użyciu programu Quick

7.

Ultra fast-II

: jak wyżej, z tym, że dotyczy bochenka o wadze 900g.

8. Ciasto

: wyrabianie i wyrastanie bez pieczenia

. Ciasto wyjmij z formy na chleb, a następnie formuj

bułeczki, rogaliki, pizzę itp.

9.

Dżem

: gotowanie dżemów i marmolad. Przed włożeniem do formy

do pieczenia owoce i warzywa

należy posiekać.

10. Torty

: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie tortów. Do wyrastania ciasta najlepiej używać sody

(węglan sodu) lub proszku do pieczenia.

11. Sandwich:

wyrabianie, wyrastanie i pieczenie sandwiczy.

Program służy do pieczenia chleba o

lżejszej konsystencji i cieńszej skórce.

12.

Pieczenie

: tylko pieczenie, bez wyrabiania i wyrastania. Przy wybranych ustawieniach może być

również wykorzystywany do wydłużenia czasu pieczenia.

Barw a

Przy pomocy przycisku możesz wybrać

JASNĄ, ŚREDNIĄ

lub

CIEMNĄ

barwę skórki.

Bochenek

Przy pomocy tego przycisku wybierz wielkość bochenka. Czas trwania programu jest uzależniony od
wybranej opcji wielkości chleba.

Czas

Jeśli chcesz, aby automat do pieczenia chleba uruchomił się później, możesz zaprogramować
opóźniony start pieczenia.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)