Gorenje BM900BKC - Instrukcja obsługi - Strona 32

Gorenje BM900BKC Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 35
Ładowanie instrukcji

143

Bochenek

zbyt

mało wyrasta.

- za mało drożdży
- drożdże są nieświeże
lub użyto niewłaściwego
typu
- zbyt dużo lub za mało
wody bądź składników
płynnych
- pokrywa była otwarta
podczas

programu

wyrastania
- użyto niewłaściwego
typu mąki lub starej czy
też zapleśniałej mąki
- składniki płynne były za
zimne lub za gorące
- nie został dodany
cukier

- 1-2 łyżki więcej wody lub mleka
- ¼ łyżeczki do herbaty mniej soli
- ½ łyżki więcej cukru lub miodu
- użyć świeżej mąki, użyć
odpowiedniego gatunku mąki
- ⅛-¼ łyżki więcej drożdży, użyć
świeżych

drożdży,

użyć

odpowiedniego typu drożdży
przy

właściwym

ustawieniu

programu

Bochenek

jest

mały i ciężki.

- użyć świeżej mąki, użyć
odpowiedniego gatunku mąki
- dodać drożdży, użyć świeżych
drożdży, użyć odpowiedniego
typu drożdży przy właściwym
ustawieniu programu

Skórka jest zbyt
jasna.

- ½ łyżki więcej cukru lub miodu –
wybrać właściwe ustawienia

Bochenek jest za
mało zapieczony.

- wybrać właściwe ustawienia

Bochenek

jest

zbyt

mocno

zapieczony.

- ½ łyżki mniej cukru lub miodu
- wybrać właściwe ustawienia

Mieszanka

do

wypieku

chleba

nie

została

wymieszana.

- pravilno namestite posodo za
kruh, lopatico za gnetenje
pravilno potisnite na gred v
posodi za kruh

Dostosowanie do
dużego n.v.

- 1-2 łyżki mniej wody lub mleka
- ½ łyżki mniej cukru lub miodu
- ⅛-¼ łyżeczki do herbaty mniej
drożdży

Bochenek wcale
nie

chce

wyrosnąć.

-być może nie zostały
dodane drożdże, lub były
one nieświeże czy też
spleśniałe
-

drożdże

zostały

zniszczone, wchodząć w
kontakt z solą lub ze zbyt
gorącym

dodanym

składnikiem
-

składniki

płynne

wymieszały

się

z

drożdżami

przed

wyrabianiem

- drożdże powinny być zużyte w
ciągu 48 godzin po otwarciu
opakowania i nie powinny być
użyte po upływie ich okresu
przydatności do spożycia
- wszystkie składniki należy
zawsze

dodawać

według

kolejności, zalecanej w przepisie,
składniki płynne na początku i
drożdże na końcu
- używać należy tylko letnich
składników

Chleb
pełnoziarnisty jest
niższy.

- w przypadku chleba z
mąki

z

pełnego

przemiału to zupełnie
normalne, taki chleb ma
również bardziej zwartą
strukturę

- ab otrzymać lżejszą strukturę
chleba, należy zastosować 50 %
mąki z pełnego przemiału

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)