Gorenje BM900BKC - Instrukcja obsługi - Strona 25

Gorenje BM900BKC Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 35
Ładowanie instrukcji

136

Pauza

Gdy program zostanie uruchomiony, można przycisnąć przycisk

“START/ STOP”

i wówczas program

zostanie chwilowo zatrzymany, ustawienie pozostanie jednak w pamięci, a czas programu będzie
pulsował na wyświetlaczu LCD. Ponownie przyciskając przycisk

“START/ STOP”

lub po upływie 10

minut, program będzie kontynuowany.

Wybór programu

V menu (menu)

należy wybrać żądany program pieczenia. Każde naciśnięcie, któremu towarzyszyć

będzie krótki sygnał dźwiękowy, oznacza zmianę programu pieczenia. Następujące po sobie
naciśnięcia przycisku spowodują, że na wyświetlaczu LCD wyświetli się 15 12 dostępnych programów
pieczenia. Wybrać należy żądany program. Funkcje wszystkich programów zostały przedstawione
poniżej.

1.

Podstawowy

: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie zwykłego chleba. Aby urozmaicić smak, można

dodać jeszcze inne składniki.

2.

Francuski

: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie,

z dłuższym czasem wyrastania. Chleb, upieczony

w tym programie,

będzie miał wspaniale chrupiącą skórką i delikatną strukturę.

3.

Pełnoziarnisty

: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie chleba

pełnoziarnistego. Ustawienie

opóźnienia czasu pieczenia nie jest zalecane, ponieważ daje gorsze rezultaty.

4.

Szybki

:

wyrabianie, wyrastanie i pieczenie przebiega w czasie krótszym, niż w programie

Podstawowy. Chleb, pieczony przy użyciu tego programu, jest zwykle mniejszy i ma bardziej
zwartą strukturę.

5.

Słodki

: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie

słodkiego chleba. Aby osiągnąć lepszy smak, można

dodać jeszcze inne składniki.

6.

Bezglutenowy

: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie chleba bezglutenowego.

7.

Masa:

wyrabianie, wyrastanie, ale bez pieczenia

. Masę należy wyjąć z formy do pieczenia chleba

i formować bułeczki, rogaliki, pizzę itd.

8.

Wyrabianie

: wyrabianie mąki i innych składników.

9.

Ciasta:

wyrabianie, wyrastanie i pieczenie

ciast. Masa powinna wyrastać dzięki działaniu sody

oczyszczonej lub proszku do pieczenia.

10.

Kanapki:

wyrabianie, wyrastanie i pieczenie. Do pieczenia chleba o delikatnej strukturze i

cieńszej skórce.

11.

Specjalny:

wielkości bochenka nie można wybierać, wyświetli się fabrycznie ustawiona wielkość

900 g. Ustawienie to zalecane jest do wszystkich rodzajów chleba, wymagających krótszego
czasu pieczenia. Chleb, pieczony w tym programie, jest zazwyczaj mniejszy i ma bardzej zwartą
strukturę.

12

. Marmolady

: gotowanie

marmolad i dżemów. Owoce należy rozdrobnić, zanim włoży się je do

formy do pieczenia chleba.

13.

Jogurt

: przygotowanie jogurtu

14.

Pieczenie

: tylko pieczenie, bez wyrabiania i wyrastania

. Stosuje się również, chcąc przedłużyć

czas pieczenia na wybranych programach.

15.

Chleb domowy

: umożliwia użytkownikowi osobiste programowanie, zmienia ustawienia

fabryczne wyrabiania, wyrastania, pieczenia i utrzymania

w cieple każdego poszczególnego

kroku.

Zakresy czasowe poszczególnych programów są następujące:

WYRABIANIE 1: 0-8 minut
WYRASTANIE 1: 20-60 minut
WYRABIANIE 2: 0-15 minut
WYRASTANIE 2: 0-35 minut
WYRASTANIE 3: 0-60 minut
PIECZENIE: 0-80 minut
UTRZYMANIE W CIEPLE: 0-60 minut

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)