Zelmer 476 Sokowirówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Informacje o owocach i warzywach
Owoce/warzywa
Prę dkoś ć odwirowywania
Ananasy
Borówka amerykań ska
Brzoskwinie
Buraki
Gruszki
Jabłka
Kapusta
Koper włoski
Maliny
Marchew
Melony
Morele
Ogórki
Owoc kiwi
Nektarynki
Pomidory
Seler
Winogrona
II
I
II
II
II
II
II
I
II
I
I
II
I
I
I
II
I
I
Parametry techniczne podane są na tabliczce znamionowej wyrobu.
Dopuszczalny czas nieprzerwanej pracy 15 minut
Dane techniczne
Czas przerwy przed ponownym uż ytkowaniem 30 minut
Hałas urzą dzenia 75 dB/A
Sokowirówka spełnia wymagania odpowiednich norm.
Czas przerwy przed ponownym uż yciem
TURBO
10 sekund
Zakres prę dkoś ci I bieg, II bieg
Sokowirówka typ 476 zbudowana jest w I klasie izolacji i jest wyposaż ona w przewód
przyłą czeniowy z ż yłą ochronną i wtyczką ze stykiem ochronnym.
Wymaga podłą czenia do gniazdka sieci wyposaż onego w kołek ochronny.
Urzą dzenie jest zgodne z wymaganiami dyrektyw:
−
Urzą dzenia elektryczne niskonapię ciowe (LVD)
−
73/23/EWG + 93/68/EWG
−
Kompatybilnoś ć elektromagnetyczna (EMC)
−
89/336/EWG
Wyrób oznaczono znakiem CE na tabliczce znamionowej.
Deklaracja zgodnoś ci CE znajduje się na stronie www.zelmer.pl.
4
Spis treści
- 2 Spis treś ci; Wskazówki dotyczą ce bezpieczeń stwa i właś ciwego uż ytkowania; Charakterystyka urzą dzenia; UŻ YTKOWANIA; sita. Naciskają c przycisk; silnik pracuje przez 1,5 ÷ 2 sekund na wysokich; TURBO; moż e
- 3 zagroż enia; zawsze
- 4 Informacje o owocach i warzywach; Prę dkoś ć odwirowywania; Dane techniczne
- 5 Napę d sokowirówki; e) przewód przyłą czeniowy; Miska na drobne owoce; Budowa sokowirówki; Zdemontowane czę ś ci (z wyją tkiem napę du) dokładnie
- 6 Uruchomienie sokowirówki i praca z nią; II; ustaw ukoś nie zbiornik
- 7 Po zakoń czeniu pracy (odwirowywaniu soku); „Przygotowanie sokowirówki do pracy”; wyją ć z kubka separator piany.; Zasady konserwacji sokowirówki; Do; Moż na również je myć w zmywarkach do naczyń w temp. max. 60°C.
- 8 Jak robić soki z warzyw i owoców
- 10 Ś wież e soki to zdrowie
- 11 Ekologia - Zadbajmy o ś rodowisko; Specjalne przepisy zdrowotne
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)