Russell Hobbs 21850-56 - Instrukcja obsługi - Strona 11

Spis treści:
208
MAROKAŃSKIE TAGINE Z RYB
RYBY
R
2c
czosnek, obrany i posiekany
1
cebula, drobno posiekana
1
czerwona papryka, bez nasion i posiekana
2L
seler naciowy, posiekany
2
krojone pomidory
1t
zmielony kminek
1t
mielony imbir
1t
kurkuma
1
laska cynamonu
1T
pasta harissa
120m
białe wino
1t
przecier pomidorowy
120m
bulion rybny
1
cytryna
675g
ryba (dorsz/karmazyn/łososia)
1h
zielone oliwki
1
mały pęczek kolendry, posiekanej
sól i pieprz
Odstaw kolendrę. Otwórz pokrywę. Włącz pozostałe składniki. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję
R
w
menu, a następnie naciśnij
v
. Gotuj, aż ryba zacznie się rozpadać (40-60 minut). Naciśnij dwukrotnie
przycisk
w
,aby zatrzymać. Dodaj kolendrę. Przypraw i podawaj. Wspaniałe smakuje z kuskusem.
GROCHÓWKA Z GOLONKĄ
WOLNE GOTOWANIE
i
1150m
kostka rosołowa z kurczaka
1
cebula, drobno posiekana
225g
groch
1
marchew, drobno pokrojona
1L
seler naciowy, posiekany
2c
czosnek (zgnieciony)
1T
tymianek, drobno posiekany
1l
liść laurowy
1
golonka
czarny pieprz
Otwórz pokrywę. Dodaj bulion. Wybierz opcję
S
w menu, a następnie naciśnij
v
. Doprowadź do wrzenia,
ciągle mieszając. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Włącz pozostałe składniki. Naciśnij dwukrotnie
przycisk
w
,aby zatrzymać. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję
i
. Poczekaj, aż program się skończy. Wyjmij
golonkę. Zdejmij skórę i wyjmij kości. Pokrój mięso w kostkę. Wyjmij liście laurowe. Ugnieć groch
drewnianą łyżką. Dodaj mięso. Przypraw i podawaj.
Niebo w gębie!
IRLANDZKI GULASZ (STEW) Z PIEROŻKAMI Z KOZIM SEREM DUSZENIE
j
na gulasz:
1.8k
łopatka jagnięca (ugotowana)
1T
oliwa z oliwek
250g
wędzony boczek
3c
czosnek (zgnieciony)
950m
bulion z jagnięciny
sól i pieprz
1
duża cebula, drobno posiekana
2
marchew, drobno pokrojona
2L
seler naciowy, posiekany
2s
rozmaryn, posiekany
2T
przecier pomidorowy
1T
mąka kukurydziana
na pierożki:
100g
mąka samo-rosnąca
1t
proszek do pieczenia
50g
tłuszcz barani
1t
sól
75m
woda
1t
suszona pietruszka
40g
ser kozi (miękki)
1t
suszony tymianek
1t
suszony majeranek
1t
czarny pieprz
na gulasz:
Zdejmij mięso z kości. Pokrój mięso i boczek na nieduże kawałki. Otwórz pokrywę. Wybierz opcję
S
w
menu, a następnie naciśnij
v
. Dodaj bulion. Doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Gotuj na wolnym
ogniu przez 10 minut. Przelej bulion do dzbanka. Dodaj oliwę. Dodaj cebulę i duś do miękkości. Dodaj
mięso, czosnek, zioła i inne warzywa i gotuj przez 5 minut. Dodaj bulion. Dodaj przecier pomidorowy.
Naciśnij dwukrotnie przycisk
w
,aby zatrzymać. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję
j
.
na pierożki:
Wymieszaj wszystkie składniki. Podziel masę na 6 kulek. Pozostaw na 20 minuty.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
200 nstrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi: Urządzenie może być użytkowane prz...
202 MIĘSO k 1. Natrzyj mięso olejem kuchennym. 2. Natrzyj mięso przyprawami. 3. Wlej łyżkę oleju kuchennego do miski. 4. Włóż mięso do miski. 5. Zamknij pokrywę. 6. Czas zależy od wielkości potrawy. 7. Gotuj nie więcej niż około 500 g składników na raz. 8. Sugerowany czas obróbki cieplnej to 10 minu...
203 Jogurtu zrobionego wcześniej. • Bakterie osłabiają się w czasie, te same można wykorzystać tylko10 razy, później trzeba użyć nowej kultury bakterii. Liofilizowana kultura bakterii jogurtu z apteki lub sklepu ze zdrową żywnością • Jeżeli wskazówki na etykiecie opakowania różnią się od podanych w ...
Inne modele multicookery Russell Hobbs
-
Russell Hobbs 19750-56
-
Russell Hobbs 22740-56
-
Russell Hobbs 22750-56
-
Russell Hobbs 23560-56
-
Russell Hobbs 24180-56
-
Russell Hobbs 25570-56
-
Russell Hobbs 25630-56
-
Russell Hobbs 27030-56
-
Russell Hobbs 27080-56
-
Russell Hobbs 28270-56