Philips HR7605_10 - Instrukcja obsługi - Strona 8

Philips HR7605_10 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 23
Ładowanie instrukcji

16

Comfort

EN

|

Blade - tips and warnings

Always put the blade in the bowl before you start adding the
ingredients.

-

If you are chopping onions, use the pulse function a few times to
prevent the onions from becoming too finely chopped.

-

Do not let the appliance run too long when you are chopping
(hard) cheese or chocolate. The ingredients will become too hot,
will star t to melt and will turn lumpy.

-

The standard processing time for all chopping jobs is 30-180
seconds.

-

Use cooked ingredients when blending a soup.

-

Do not mix ingredients hotter than 80

c

C/175

c

F.

-

Fruits and vegetables can be pureed without any liquid, however
you will get a better result if you add a small amount of liquid.

-

Always star t by pureeing the hard and tough ingredients, then add
the soft ones.

If food sticks to the blade or to the inside of the bowl:

1

Switch the appliance off.

2

Remove the lid from the bowl.

3

Remove the ingredients from the blade or from the wall of the
bowl with a spatula.

PL

|

Ostrze - wskazówki i ostrzeżenia

Przed dodaniem składników zawsze załóż do miski ostrze.

-

Gdy rozdrabniasz cebulę, użyj kilkakrotnie przycisku pulsacyjnego -

dzięki temu unikniesz zbyt drobnego posiekania cebuli.

-

Pamiętaj, że podczas rozdrabniania sera (żółtego) lub czekolady

urządzenie nie może pracować zbyt długo.Wówczas składniki te za

bardzo rozgrzewają się i zaczynają topić się i kleić.

-

Standardowy czas wszystkich prac rozdrabniania wynosi 30-180

sekund.

-

Podczas miksowania zupy używaj składników ugotowanych.

250 ml.

250 ml.

200 g.

3

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)