Philips HR7605_10 - Instrukcja obsługi - Strona 13

Philips HR7605_10 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 23
Ładowanie instrukcji

24

Comfort

RU

|

Диск для эмульгирования - советы и
предостережения

-

Вы можете пользоваться диском для эмульгирования для
взбивания сливок и яиц, сбивания яичных белков, быстрого
приготовления пудинга, майонеза и смесей для бисквита.

-

Не используйте диск для эмульгирования при приготовлении
бисквитной смеси с маслом или маргарином, или при
замешивании теста. Используйте для этих целей нож (см.
страницу 15).

-

При сбивании яичных белков убедитесь что чаша и диск для
эмульгирования сухие и очищены от жира. Яичные белки
должны иметь комнатную температуру.

CS

|

Emulgační kotouč - tipy a upozornění

-

Emulgační kotouč můžete použít ke šlehání krémů, vajec, vaječných

bílků, pudingů, majonéz a piškotových těst.

-

Emulgační kotouč nepoužívejte k přípravě těst s obsahem másla či

margarínu nebo pro hnětení těsta.Pro tyto činnosti použijte sekací

nože (viz strana 15).

-

Při šlehání vaječných bílků se přesvědčte, je-li emulgační kotouč a

mísa suchá a bez zbytků oleje.Bílky by měly mít pokojovou teplotu.

HU

|

Elegyítő tárcsa - tippek és figyelmeztetések

-

A habverő tárcsát használhatja tejszínhab készítéséhez, tojás,

tojásfehérje felveréséhez, instant pudingok, majonéz készítésére és

süteménytészták keveréséhez.

-

A habverő tárcsát ne használja dagasztáshoz, és vajjal vagy

margarinnal készülő sütemények előkészítéséhez.Ezekhez a késeket

használja (15.oldal).

-

Tojásfehérje felverése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy az edény

és a elegyítő tárcsa szárazak, nem zsírosak.A tojásfehérje legyen

szobahőmérsékletű.

EN

|

Emulsifying disc - tips and warnings

-

You can use the emulsifying disc to whip cream and to whisk eggs,
egg whites, instant pudding, mayonnaise and sponge cake mixtures.

-

Do not use the emulsifying disc to prepare cake mixtures with
butter or margarine or to knead dough. Use the blade for these
jobs (see page 15).

-

Make sure the bowl and the emulsifying disc are dr y and free from
grease when you whisk egg whites. The egg whites should be at
room temperature.

PL

|

Tarcza emulgacyjna - wskazówki i ostrzeżenia

-

Możesz używać tarczy emulgacyjnej do ubijania śmietany i trzepania

jajek, ubijania piany, puddingu, majonezu i różnego rodzaju płynnych

ciast.

-

Nie używaj tarczy emulgującej do przygotowywania mieszanek ciast

z masłem lub margar yną ani do ugniatania ciasta.W tym celu należy

skorzystać z ostrza (patrz: strona 15).

-

Upewnij sie, czy misa i tarcza emulsacyjna sa suche i niezatłuszczone

zanim zaczniesz ubijanie piany z białek.Białka jajek powinny być w

temperaturze pokojowej.

RO

|

Disc de emulsionare - sugestii şi avertismente

-

Puteţi folosi discul de emulsionare pentru a bate albuşuri, ouă, a

prepara frişcă, budinci instant, maioneză şi aluaturi de clătite.

-

Nu folosiţi discul de emulsionare pentru prepararea aluaturilor cu

unt sau margarină şi nici pentru frământare. Pentru aceste operaţii

folosiţi cuţitul (vezi pagina 15).

-

Asiguraţi-vă că bolul şi discul de emulsionare sunt curate şi uscate

înainte de a bate albuşuri. Albuşurile trebuie să fie la temperatura

camerei.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)