Kenwood KMC 010 - Instrukcja obsługi - Strona 40

Kenwood KMC 010 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 65
Ładowanie instrukcji

przepisy –

ciąg dalszy

pyszne ciasto czekoladowe

składniki

225 g masła (musi być miękkie)

250 g cukru pudru

4 jaja

5 ml (1 łyżeczka) kawy rozpuszczalnej, rozpuszczonej w 15 ml (1 łyżce)
gorącej wody

30 ml (2 łyżki) mleka

5 ml (1 łyżeczka) olejku migdałowego

50 g mielonych migdałów

100 g mąki z dodatkiem proszku do pieczenia

5 ml (1 łyżeczka) proszku do pieczenia

50 g gorzkiego kakao

sposób przygotowania

1

Masło i cukier wymieszać, rozpoczynając od niskiej prędkości i
stopniowo ją zwiększając, aż utworzy się lekka i puszysta masa.
Zgarnąć masę ze ścianek miski i z ubijaka.

2

Jaja wbić do dzbanka itp. i włączyć mikser na wysoką prędkość.
Stopniowo, po trochu na raz, dodawać jaja do masy, mieszając, aż
całkowicie się z nią połączą. Wyłączyć urządzenie i zgarnąć masę ze
ścianek miski.

3

Przy niskiej prędkości do masy wmieszać rozpuszczoną kawę, mleko i
olejek migdałowy. Dodać mielone migdały, przesianą mąkę, proszek do
pieczenia i kakao. Mieszać na niskiej prędkości, aż składniki połączą się
ze sobą.

4

Uzyskaną masę podzielić na dwie części – rozlać do dwóch 20-
centymetrowych form, wyłożonych papierem do pieczenia,
wysmarowanym tłuszczem. Wyrównać wierzchy i piec przez ok. 30
minut w temperaturze 180°C, aż po dotknięciu ciasto będzie odzyskiwać
kształt.

5

Wyłożyć na druciany ruszt, aby ciasto ostygło.

nadzienie z czekoladowej pianki

składniki

275 g gorzkiej czekolady, połamanej na kawałki

225 ml śmietany kremówki

sposób przygotowania

1

Stopić czekoladę – umieścić ją w misce ustawionej na rondelku z lekko
gotującą się wodą.

2

Śmietanę ubić na sztywno – rozpocząć od niskiej prędkości i stopniowo
ją zwiększać.

3

Gdy czekolada się rozpuści, zdjąć rondelek z ognia i przy pomocy dużej
łyżki wmieszać do śmietany.

4

Tak przygotowanym nadzieniem posmarować dwie ostudzone części
ciasta.

marynata chili

składniki

200 g płynnego miodu, schłodzonego przez noc w lodówce

1 zielona papryczka chili (cała)

5 ml (1 łyżeczka) masła orzechowego

przyprawy

sposób przygotowania

1

Wszystkie składniki umieścić w mini-rozdrabniaczu/młynku.

2

Nasadkę zamocować w mikserze i zaczekać, aż składniki osiądą wokół
ostrzy.

3

Miksować w trybie pracy przerywanej przez 10 sekund.

4

Podawać w preferowany sposób.

152

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)