Elica NIKOLATESLA LIBRA BL/A/83 Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
76
4.2 Tabele gotowania
Kategoria
pożywienia
Dania lub
typologia
gotowania
Poziom mocy i przebieg gotowania
Pierwsza faza
Moc
Druga faza
Moc
Makarony,
ryż
Świeże
makarony
Podgrzanie wody
Booster-9
Gotowanie
makaronu i
utrzymanie
wrzenia
7-8
Świeże
makarony
Podgrzanie wody
Booster-9
Gotowanie
makaronu i
utrzymanie
wrzenia
7-8
Ryż gotowany
Podgrzanie wody
Booster-9
Gotowanie
makaronu i
utrzymanie
wrzenia
5-6
Risotto
Smażenie i prażenie
7-8
Gotowanie
4-5
Warzywa,
rośliny
strączkowe
Gotowane
Podgrzanie wody
Booster-9
Gotowanie
6-7
Smażone
Podgrzanie oleju
9
Smażenie
8-9
Podsmażenie
Podgrzanie urządzenia
7-8
Gotowanie
6-7
Duszone
Podgrzanie urządzenia
7-8
Gotowanie
3-4
Pieczone
Podgrzanie urządzenia
7-8
Pieczenie
smażonego
7-8
Mięsa
Pieczone
Smażenie mięsa z olejem
(jeśli z masłem moc 6)
7-8
Gotowanie
3-4
Z rusztu
Wstępne podgrzanie patelni
7-8
Grillowanie na
obydwu stronach
7-8
Smażone
Smażenie z olejem
(jeśli z masłem moc 6)
7-8
Gotowanie
4-5
Gotowane/
duszone
Smażenie z olejem
(jeśli z masłem moc 6)
7-8
Gotowanie
3-4
Ryby
Z rusztu
Wstępne podgrzanie patelni
7-8
Gotowanie
7-8
Gotowane/
duszone
Smażenie z olejem
(jeśli z masłem moc 6)
7-8
Gotowanie
3-4
Smażone
Podgrzanie oleju lub innego
tłuszczu
8-9
Smażenie
7-8
Jajka
Jajecznica
Podgrzanie patelni z masłem lub
innym tłuszczem
6
Gotowanie
6-7
Omlety
Podgrzanie patelni z masłem lub
innym tłuszczem
6
Gotowanie
5-6
Na twardo
Podgrzanie wody
Booster-9
Gotowanie
5-6
Naleśniki
Podgrzanie patelni z masłem
6
Gotowanie
6-7
Sosy
Pomidorowe
Smażenie z olejem
(jeśli z masłem moc 6)
6-7
Gotowanie
3-4
Ragù
Smażenie z olejem
(jeśli z masłem moc 6)
6-7
Gotowanie
3-4
Beszamelowe
Przygotowanie bazy
(rozpuścić masło i mąkę)
5-6
Doprowadzić do
lekkiego wrzenia
3-4
Ciasta,
kremy
Kremy
cukiernicze
Doprowadzić mleko do zagotowania
4-5
Utrzymać lekkie
wrzenie
4-5
Budynie
Doprowadzić mleko do zagotowania
4-5
Utrzymać lekkie
wrzenie
2-3
Ryż z mlekiem
Podgrzać mleko
5-6
Utrzymać lekkie
wrzenie
2-3
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)