Tabele gotowania - Elica NIKOLATESLA LIBRA BL/A/83 - Instrukcja obsługi - Strona 76

Elica NIKOLATESLA LIBRA BL/A/83 Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 85
Ładowanie instrukcji

76

4.2 Tabele gotowania

Kategoria

pożywienia

Dania lub
typologia

gotowania

Poziom mocy i przebieg gotowania

Pierwsza faza

Moc

Druga faza

Moc

Makarony,

ryż

Świeże

makarony

Podgrzanie wody

Booster-9

Gotowanie

makaronu i

utrzymanie

wrzenia

7-8

Świeże

makarony

Podgrzanie wody

Booster-9

Gotowanie

makaronu i
utrzymanie

wrzenia

7-8

Ryż gotowany

Podgrzanie wody

Booster-9

Gotowanie

makaronu i
utrzymanie

wrzenia

5-6

Risotto

Smażenie i prażenie

7-8

Gotowanie

4-5

Warzywa,

rośliny

strączkowe

Gotowane

Podgrzanie wody

Booster-9

Gotowanie

6-7

Smażone

Podgrzanie oleju

9

Smażenie

8-9

Podsmażenie

Podgrzanie urządzenia

7-8

Gotowanie

6-7

Duszone

Podgrzanie urządzenia

7-8

Gotowanie

3-4

Pieczone

Podgrzanie urządzenia

7-8

Pieczenie

smażonego

7-8

Mięsa

Pieczone

Smażenie mięsa z olejem

(jeśli z masłem moc 6)

7-8

Gotowanie

3-4

Z rusztu

Wstępne podgrzanie patelni

7-8

Grillowanie na

obydwu stronach

7-8

Smażone

Smażenie z olejem

(jeśli z masłem moc 6)

7-8

Gotowanie

4-5

Gotowane/

duszone

Smażenie z olejem

(jeśli z masłem moc 6)

7-8

Gotowanie

3-4

Ryby

Z rusztu

Wstępne podgrzanie patelni

7-8

Gotowanie

7-8

Gotowane/

duszone

Smażenie z olejem

(jeśli z masłem moc 6)

7-8

Gotowanie

3-4

Smażone

Podgrzanie oleju lub innego

tłuszczu

8-9

Smażenie

7-8

Jajka

Jajecznica

Podgrzanie patelni z masłem lub

innym tłuszczem

6

Gotowanie

6-7

Omlety

Podgrzanie patelni z masłem lub

innym tłuszczem

6

Gotowanie

5-6

Na twardo

Podgrzanie wody

Booster-9

Gotowanie

5-6

Naleśniki

Podgrzanie patelni z masłem

6

Gotowanie

6-7

Sosy

Pomidorowe

Smażenie z olejem

(jeśli z masłem moc 6)

6-7

Gotowanie

3-4

Ragù

Smażenie z olejem

(jeśli z masłem moc 6)

6-7

Gotowanie

3-4

Beszamelowe

Przygotowanie bazy

(rozpuścić masło i mąkę)

5-6

Doprowadzić do

lekkiego wrzenia

3-4

Ciasta,

kremy

Kremy

cukiernicze

Doprowadzić mleko do zagotowania

4-5

Utrzymać lekkie

wrzenie

4-5

Budynie

Doprowadzić mleko do zagotowania

4-5

Utrzymać lekkie

wrzenie

2-3

Ryż z mlekiem

Podgrzać mleko

5-6

Utrzymać lekkie

wrzenie

2-3

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)