Elica NIKOLATESLA LIBRA BL/A/83 - Instrukcja obsługi - Strona 75

Elica NIKOLATESLA LIBRA BL/A/83 Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 85
Ładowanie instrukcji

75



Poziom mocy

Rodzaj gotowania

Używany poziom

(wskazanie powiązane z doświadczeniem i

przyzwyczajeniami podczas gotowania)

Max moc

Boost

Szybkie podgrzanie

Idealny do szybkiego wzrostu temperatury pożywienia,
do szybkiego zagotowania wody lub szybkiego
podgrzania cieczy gotowania

8-9

Smażenie – gotowanie

Idealny do smażenia, rozpoczęcia gotowania, smażenia
zamrożonych produktów, szybkiego gotowania.

Wysoka moc

7-8

Pieczenie – smażenie -
gotowanie – grillowanie

Ideale per soffriggere, mantenere bolliture vive, cuocere
e grigliare (per breve durata, 5-10 minuti)

6-7

Pieczenie - gotowanie – powolne

gotowanie – smażenie-

grillowanie

Idealny do pieczenia, utrzymania lekkiego zagotowania,
gotowania i grillowania (w średnim czasie 10-20 minut),
podgrzewania akcesoriów.

Średnia moc

4-5

Gotowanie – powolne gotowanie

– smażenie- grillowanie

Idealny do powolnego gotowania, utrzymania
delikatnego zagotowania, gotowania (w długim czasie).
Homogenizacja ciasta.

3-4

Gotowanie - duszenie –

zapiekanie - homogenizacja

dealny do przedłużonego gotowania (ryż, sosy,
pieczenie, ryby) w przypadku towarzyszących cieczy
(np. woda, wino, rosół, mleko), homogenizacji ciasta

2-3

Gotowanie - duszenie –

zapiekanie - homogenizacja

Idealny do przedłużonego gotowania (ilości mniejsze od
1 litra: ryż, sosy, pieczenie, ryby) w przypadku
towarzyszących cieczy (np. woda, wino, rosół, mleko)

Niska moc

1-2

Stopienie – rozmrażanie –

utrzymanie temperatury-

homogenizacja

Idealny do rozgrzania masła, delikatnego rozpuszczania

czekolady, rozmrażania produktów o małych

wymiarach.

1

Stopienie – rozmrażanie –

utrzymanie temperatury-

homogenizacja

Idealny do utrzymania w ciepłocie małych porcji dopiero
co ugotowanego pożywienia lub utrzymania
temperatury posiłków i homogenizacji risotto.

OFF

Moc

Zero

Powierzchnia oparcia

Powierzchnia gotowania w pozycji stand-by lub
wyłączenia (możliwa obecność pozostałości ciepła w
związku z zakończonym gotowaniem, sygnalizacja za
pomocą H-L-O)

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)