Elica NIKOLATESLA LIBRA BL/A/83 - Instrukcja obsługi - Strona 74

Elica NIKOLATESLA LIBRA BL/A/83 Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 85
Ładowanie instrukcji

74

4.1 Tabela mocy

Poziom mocy

Rodzaj gotowania

Używany poziom

(wskazanie powiązane z doświadczeniem i

przyzwyczajeniami podczas gotowania)

Max moc

Boost

Szybkie podgrzanie


Idealny do szybkiego wzrostu temperatury
pożywienia, do szybkiego zagotowania wody
lub szybkiego podgrzania cieczy gotowania.

8-9

Smażenie – gotowanie


Idealny do smażenia, rozpoczęcia gotowania,
smażenia zamrożonych produktów, szybkiego
gotowania.

Wysoka moc

7-8

Pieczenie – smażenie - gotowanie –

grillowanie


Idealny do pieczenia, utrzymania zagotowania,
gotowania i grillowania (w krótkim czasie 5-10
minut).

6-7

Pieczenie - gotowanie – powolne

gotowanie – smażenie- grillowanie


Idealny do pieczenia, utrzymania lekkiego
zagotowania, gotowania i grillowania (w
średnim czasie 10-20 minut), podgrzewania
akcesoriów.

Średnia moc

4-5

Gotowanie – powolne gotowanie –

smażenie- grillowanie


Idealny do powolnego gotowania, utrzymania
delikatnego zagotowania, gotowania (w długim
czasie). Homogenizacja ciasta.

3-4
2-3

Gotowanie - duszenie – zapiekanie -

homogenizacja


Idealny do przedłużonego gotowania (ryż,
sosy, pieczenie, ryby) w przypadku
towarzyszących cieczy (np. woda, wino, rosół,
mleko), homogenizacji ciasta.


Idealny do przedłużonego gotowania (ilości
mniejsze od 1 litra: ryż, sosy, pieczenie, ryby)
w przypadku towarzyszących cieczy (np. woda,
wino, rosół, mleko).

Niska moc

1-2

1

Stopienie – rozmrażanie – utrzymanie

temperatury- homogenizacja


Idealny do rozgrzania masła, delikatnego
rozpuszczania czekolady, rozmrażania
produktów o małych wymiarach.

Idealny do utrzymania w ciepłocie małych porcji
dopiero co ugotowanego pożywienia lub
utrzymania temperatury posiłków i
homogenizacji risotto.

OFF

Moc

Zero

Powierzchnia oparcia

Powierzchnia gotowania w pozycji stand-by lub
wyłączenia (możliwa obecność pozostałości
ciepła w związku z zakończonym gotowaniem,
sygnalizacja za pomocą H-L-O)

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)