Tabela gotowania; żą; krywki - Bosch PKF646FP1 - Instrukcja obsługi - Strona 8

Bosch PKF646FP1 Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 17
Ładowanie instrukcji

pl

Obs

ł

uga urz

ą

dzenia

8

Wy

łą

czanie pola grzejnego

Wybra

ć

pole grzejne za pomoc

ą

symbolu

$

. W strefie

nastawiania wybra

ć

0. Po ok. 10 sekundach pojawi si

ę

wska

ź

nik ciep

ł

a resztkowego.

Wskazówka:

Ostatnio nastawione pole grzejne

pozostaje aktywowane. Mo

ż

na je ustawi

ć

bez

dokonywania nowego wyboru.

Tabela gotowania

W poni

ż

szej tabeli zamieszczono kilka przyk

ł

adów.

Czasy gotowania i stopnie mocy grzania zale

żą

od

rodzaju, wagi i jako

ś

ci potraw. Dlatego mo

ż

liwe s

ą

odchylenia.
Do podgotowania u

ż

ywa

ć

9. stopnia mocy grzania.

G

ę

ste potrawy od czasu do czasu zamiesza

ć

.

Ż

ywno

ść

, która jest obsma

ż

ana lub podczas sma

ż

enia

wydziela du

ż

o p

ł

ynów, najlepiej podsma

ż

a

ć

w kilku

ma

ł

ych porcjach.

Wskazówki dotycz

ą

ce energooszcz

ę

dnego gotowania

mo

ż

na znale

źć

w rozdziale Ochrona

ś

rodowiska.

~

Strona 5

Stopie

ń

mocy

grzania do dal-

szego gotowa-

nia

Dalsze gotowa-

nie w minutach

Roztapianie

Czekolada, kuwertura

1-1.

-

Mas

ł

o, miód,

ż

elatyna

1-2

-

Podgrzewanie i utrzymywanie

ciep

ł

a potraw

Potrawa jednogarnkowa (np.

zupa z soczewicy)

1-2

-

Mleko**

1.-2.

-

Kie

ł

baski podgrzewane w

wodzie**

3-4

-

Rozmra

ż

anie i podgrzewanie

Szpinak mro

ż

ony

2.-3.

10-20 min

Gulasz mro

ż

ony

2.-3.

20-30 min

Gotowanie na ma

ł

ym ogniu,

powolne dogotowywanie

Kluski, knedle

4.-5.*

20-30 min

Ryby

4-5*

10-15 min

Bia

ł

e sosy, np. sos beszamelowy 1-2

3-6 min

Sosy ubijane, np. sos bernaise,

sos holenderski

3-4

8-12 min

* Dalsze gotowanie bez po-

krywki

** Bez pokrywki
*** Cz

ę

sto obraca

ć

Gotowanie, gotowanie na pa-

rze, duszenie

Ry

ż

(z dwiema miarkami wody)

2-3

15-30 min

Ry

ż

na mleku

1.-2.

35-45 min

Ziemniaki w mundurkach

4-5

25-30 min

Gotowane ziemniaki

4-5

15-25 min

Potrawy m

ą

czne, makarony

6-7*

6-10 min

Potrawa jednogarnkowa, zupy

3.-4.

15-60 min

Warzywa

2.-3.

10-20 min

Warzywa, mro

ż

one

3.-4.

10-20 min

Gotowanie w szybkowarze

4-5

-

Duszenie

Zrazy zawijane

4-5

50-60 min

Piecze

ń

duszona

4-5

60-100 min

Gulasz

2.-3.

50-60 min

Pieczenie z ma

łą

ilo

ś

ci

ą

oleju**

Sznycel, naturalny lub paniero-

wany

6-7

6-10 min

Sznycel, mro

ż

ony

6-7

8-12 min

Kotlet, naturalny lub paniero-

wany***

6-7

8-12 min

Stek (3 cm grubo

ś

ci)

7-8

8-12 min

Hamburgery, kotlety mielone (3

cm grubo

ś

ci)***

4.-5.

30-40 min

Pier

ś

kurczaka (2 cm grubo-

ś

ci)***

5-6

10-20 min

Pier

ś

kurczaka, mro

ż

ona***

5-6

10-30 min

Ryba i filet rybny, naturalne

5-6

8-20 min

Ryba i filet rybny, panierowane

6-7

8-20 min

Ryba i filet rybny, panierowane i

mro

ż

one, np. paluszki rybne

6-7

8-12 min

Scampi i krewetki

7-8

4-10 min

Podsma

ż

anie warzyw,

ś

wie

ż

ych

grzybów

7-8

10-20 min

Warzywa, mi

ę

so w paski na spo-

sób azjatycki

7.-8.

15-20 min

Potrawy z patelni, mro

ż

one

6-7

6-10 min

Nale

ś

niki

6-7

sma

ż

enie ci

ą

g

ł

e

Omlet

3.-4.

sma

ż

enie ci

ą

g

ł

e

Jajka sadzone

5-6

3-6 min

Stopie

ń

mocy

grzania do dal-

szego gotowa-

nia

Dalsze gotowa-

nie w minutach

* Dalsze gotowanie bez po-

krywki

** Bez pokrywki
*** Cz

ę

sto obraca

ć

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)