Gotowanie ry - Bosch PKF646FP1 - Instrukcja obsługi - Strona 15

Bosch PKF646FP1 Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 17
Ładowanie instrukcji

Potrawy testowe

pl

15

Gotowanie ry

ż

u na mleku - dalsze gotowanie z pokryw

ą

Naczynie: garnek

Temperatura mleka: 7° C
Przepis: 190 g ry

ż

u okr

ą

g

ł

oziarnistego, 90 g

cukru, 750 ml mleka (3,5% zawarto

ś

ci t

ł

usz-

czu) i 1 g soli na pole grzejne Ø 14,5 cm

9

ok. 6:45

Podgrzewa

ć

mleko do momentu, a

ż

zacznie podchodzi

ć

do góry. Prze

łą

-

czy

ć

na stopie

ń

mocy grzania do

dalszego gotowania i doda

ć

do

mleka ry

ż

, cukier i sól

Ca

ł

kowity czas (

łą

cznie z krótkim

gotowaniem) ok. 45 minut

Nie

2

Tak

Po 10 minutach ry

ż

na mleku

zamiesza

ć

Przepis: 250 g ry

ż

u okr

ą

g

ł

oziarnistego,

120 g cukru, 1 l mleka (3,5% zawarto

ś

ci

t

ł

uszczu) i 1,5 g soli na pole grzejne Ø 18 cm

lub Ø 17 cm

9

ok. 7:20

Podgrzewa

ć

mleko do momentu, a

ż

zacznie podchodzi

ć

do góry. Prze

łą

-

czy

ć

na stopie

ń

mocy grzania do

dalszego gotowania i doda

ć

do

mleka ry

ż

, cukier i sól

Ca

ł

kowity czas (

łą

cznie z krótkim

gotowaniem) ok. 45 minut

Nie

2

Tak

Po 10 minutach ry

ż

na mleku

zamiesza

ć

Gotowanie ry

ż

u na mleku - dalsze gotowanie bez pokrywy

Naczynie: garnek

Temperatura mleka: 7° C
Przepis: 190 g ry

ż

u okr

ą

g

ł

oziarnistego, 90 g

cukru, 750 ml mleka (3,5% zawarto

ś

ci t

ł

usz-

czu) i 1 g soli na pole grzejne Ø 14,5 cm

9

ok. 7:30
Doda

ć

do mleka ry

ż

, cukier oraz sól

i podgrza

ć

, ci

ą

gle mieszaj

ą

c. Przy

temperaturze mleka ok. 90°C prze-

łą

czy

ć

na stopie

ń

mocy grzania do

dalszego gotowania.
Gotowa

ć

na ma

ł

ym ogniu przez ok.

50 minut

Nie

2

Nie

Przepis: 250 g ry

ż

u okr

ą

g

ł

oziarnistego,

120 g cukru, 1 l mleka (3,5% zawarto

ś

ci

t

ł

uszczu) i 1,5 g soli na pole grzejne Ø 18 cm

lub Ø 17 cm

9

ok. 8:00
Doda

ć

do mleka ry

ż

, cukier oraz sól

i podgrza

ć

, ci

ą

gle mieszaj

ą

c. Przy

temperaturze mleka ok. 90°C prze-

łą

czy

ć

na stopie

ń

mocy grzania do

dalszego gotowania.
Gotowa

ć

na ma

ł

ym ogniu przez ok.

50 minut

Nie

2

Nie

Gotowanie ry

ż

u

Naczynie: garnek

Temperatura wody 20° C

Przepis zgodny z norm

ą

DIN 44550:

125 g ry

ż

u d

ł

ugoziarnistego, 300 g wody i

szczypta soli na pole grzejne Ø 14,5 cm

9

ok. 2:48

Tak

2

Tak

Przepis zgodny z norm

ą

DIN 44550:

Potrawy testowe

Podgrzewanie / krótkie gotowanie

Dalsze gotowanie

Stopie

ń

krót-

kiego gotowa-

nia

Czas trwania (min:sek)

Pokrywa Stopie

ń

mocy grza-

nia do dalszego

gotowania

Pokrywa

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)