Teka STEAKMASTER - Instrukcja obsługi - Strona 4

Teka STEAKMASTER Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 15
Ładowanie instrukcji

22

Instrukcja obsługi

TRYB PRZYGOTOWANIA TEMPERATURO-

WEGO

Funkcja przygotowania temperaturowego służy

do odpowiedniego ogrzania mięsa przed jego

upieczeniem. Po 20 minutach w temperaturze

40°C w piekarniku mięso osiąga właściwą do

pieczenia temperaturę pozwalającą na uzyska-

nie najlepszego smaku i konsystencji.

OSTRZEŻENIE

W celu uzyskania najlepszych rezul-

tatów przed zastosowaniem funkcji

przygotowania

temperaturowego

mięso należy pozostawić na chwilę w

temperaturze pokojowej. Należy uni-

kać trybu przygotowania temperatu-

rowego do przyrządzania mięsa wy-

jętego z lodówki bezpośrednio przed

pieczeniem.

Po wejściu do menu SteakMaster wybierz tryb

przygotowania temperaturowego, obracając

pokrętło w prawo, a następnie naciśnij OK, aby

potwierdzić.

Piekarnik poprosi o włożenie mięsa do środka.

Gdy to zrobisz, naciśnij przycisk OK.

Po zakończeniu procesu piekarnik poprosi o

wyjęcie mięsa, po czym należy nacisnąć przy-

cisk OK, aby zakończyć funkcję i powrócić do

menu głównego SteakMaster.

Tryb

MANUAL (Ręczny)

Tryb ręczny umożliwia korzystanie z funkcji Ste-

akMaster przez maksymalnie 30 minut łącznie z

niezbędnym czasem podgrzewania.

OSTRZEŻENIE

Gdy piekarnik będzie pracować z

funkcją SteakMaster przez 30 minut,

wyłączy się automatycznie.

Po wejściu do menu SteakMaster wybierz tryb

ręczny, obracając pokrętło w prawo, a następ-

nie naciśnij przycisk OK, aby potwierdzić.

Piekarnik zapyta teraz, czy chcesz skorzystać

z trybu przygotowania temperaturowego potra-

wy, która ma być upieczona. Jeśli odpowiesz

YES (Tak), menu przeprowadzi Cię przez opisa-

ne powyżej kroki.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)