Teka STEAKMASTER Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
21
Instrukcja obsługi
Polski
Prezentujemy SteakMaster
Piekarnik SteakMaster stanowi rewolucję w
dziedzinie przygotowywania mięsa dzięki wy-
jątkowemu systemowi grzewczemu w górnej
części. Specjalnie zaprojektowane przez firmę
Teka ceramiczne płyty grzewcze wypromie-
niowują silne ciepło na mięso (do 700ºC na
powierzchni płyty). Ta nowa funkcja intensyw-
nego podgrzewania w połączeniu ze specjal-
nym żeliwnym grillem SteakMaster umożliwia
dobre, jednolite zamknięcie wierzchniej, ścię-
tej warstwy mięsa, co pozwala na zachowanie
jego soków, aromatu i konsystencji wewnątrz.
Piekarnik jest zasilany elektrycznie i pracuje
z zamkniętymi drzwiczkami, dzięki czemu in-
tensywne ciepło wewnątrz piekarnika nie jest
uwalniane na zewnątrz, co sprawia, że goto-
wanie w domu jest całkowicie bezpieczne i
wygodne.
Oprócz przygotowania doskonałego steku
T-bone za pomocą piekarnika SteakMaster
można przyrządzać dania z mięsa i ryb, a na-
wet warzywa.
Dzięki funkcji pirolizy czyszczenie piekarnika
jest szybkim, prostym i wygodnym zadaniem,
które nie wymaga użycia środków chemicz-
nych ani wysiłku. Wystarczy wybrać odpo-
wiedni cykl pirolizy w zależności od stopnia
zabrudzenia urządzenia. Po zakończeniu cyklu
należy przetrzeć powierzchnie piekarnika wil-
gotną ściereczką, aby usunąć wszelkie ślady
popiołu (patrz funkcja czyszczenia).
Obracaj
lewe
pokrętło,
aż
funkcja
(
) pojawi się na środku tarczy na ekranie.
Naciśnij OK, żeby potwierdzić.
Zostanie wyświetlony ekran powitalny funkcji.
Po kilku sekundach na ekranie pojawią się trzy
możliwe tryby pieczenia SteakMaster:
•
TEMPERATURE
PREPARATION
(Przygotowanie temperaturowe): Pole-
cany szczególnie do prawidłowego przygo-
towania mięsa. Pozwala też uzyskać najlep-
sze efekty pieczenia godne profesjonalnych
kucharzy.
•
MANUAL
(Tryb ręczny): Służy do pie-
czenia w trybie ręcznym.
•
AUTO (ASSISTED)
(Automatyczny
wspomagany): Piekarnik ma kilka automa-
tycznych programów zawierających instruk-
cje stosowania krok po kroku, które pomogą
Ci uzyskać zawsze pożądany rezultat odpo-
wiedni dla przygotowywanego dania.
Gotowanie przy użyciu standardowych funkcji
FUNKCJE PIEKARNIKA
Oprócz standardowych funkcji pieczenia (ob-
jaśnionych w instrukcji obsługi dołączonej do
piekarnika) można również wykorzystać funkcję
SteakMaster.
Ta instrukcja objaśniania, jak należy piec, uży-
wając funkcji SteakMaster. Zawiera też wska-
zówki, jak najlepiej wykorzystać nasze urządze-
nie.
PIECZENIE ZA POMOCĄ FUNKCJI STE-
AKMASTER
Włącz piekarnik, naciskając przycisk ON/OFF.
Spis treści
- 3 Prezentujemy SteakMaster
- 10 Wskazówki dotyczące optymalnego pieczenia za pomo-
- 11 Wybieranie trybu Demo piekarnika
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)