Prezentujemy SteakMaster - Teka STEAKMASTER - Instrukcja obsługi - Strona 3

Teka STEAKMASTER Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 15
Ładowanie instrukcji

21

Instrukcja obsługi

Polski

Prezentujemy SteakMaster

Piekarnik SteakMaster stanowi rewolucję w

dziedzinie przygotowywania mięsa dzięki wy-

jątkowemu systemowi grzewczemu w górnej

części. Specjalnie zaprojektowane przez firmę

Teka ceramiczne płyty grzewcze wypromie-

niowują silne ciepło na mięso (do 700ºC na

powierzchni płyty). Ta nowa funkcja intensyw-

nego podgrzewania w połączeniu ze specjal-

nym żeliwnym grillem SteakMaster umożliwia

dobre, jednolite zamknięcie wierzchniej, ścię-

tej warstwy mięsa, co pozwala na zachowanie

jego soków, aromatu i konsystencji wewnątrz.
Piekarnik jest zasilany elektrycznie i pracuje

z zamkniętymi drzwiczkami, dzięki czemu in-

tensywne ciepło wewnątrz piekarnika nie jest

uwalniane na zewnątrz, co sprawia, że goto-

wanie w domu jest całkowicie bezpieczne i

wygodne.
Oprócz przygotowania doskonałego steku

T-bone za pomocą piekarnika SteakMaster

można przyrządzać dania z mięsa i ryb, a na-

wet warzywa.
Dzięki funkcji pirolizy czyszczenie piekarnika

jest szybkim, prostym i wygodnym zadaniem,

które nie wymaga użycia środków chemicz-

nych ani wysiłku. Wystarczy wybrać odpo-

wiedni cykl pirolizy w zależności od stopnia

zabrudzenia urządzenia. Po zakończeniu cyklu

należy przetrzeć powierzchnie piekarnika wil-

gotną ściereczką, aby usunąć wszelkie ślady

popiołu (patrz funkcja czyszczenia).

Obracaj

lewe

pokrętło,

funkcja

(

) pojawi się na środku tarczy na ekranie.

Naciśnij OK, żeby potwierdzić.
Zostanie wyświetlony ekran powitalny funkcji.

Po kilku sekundach na ekranie pojawią się trzy

możliwe tryby pieczenia SteakMaster:

TEMPERATURE

PREPARATION

(Przygotowanie temperaturowe): Pole-

cany szczególnie do prawidłowego przygo-

towania mięsa. Pozwala też uzyskać najlep-

sze efekty pieczenia godne profesjonalnych

kucharzy.

MANUAL

(Tryb ręczny): Służy do pie-

czenia w trybie ręcznym.

AUTO (ASSISTED)

(Automatyczny

wspomagany): Piekarnik ma kilka automa-

tycznych programów zawierających instruk-

cje stosowania krok po kroku, które pomogą

Ci uzyskać zawsze pożądany rezultat odpo-

wiedni dla przygotowywanego dania.

Gotowanie przy użyciu standardowych funkcji

FUNKCJE PIEKARNIKA

Oprócz standardowych funkcji pieczenia (ob-

jaśnionych w instrukcji obsługi dołączonej do

piekarnika) można również wykorzystać funkcję

SteakMaster.

Ta instrukcja objaśniania, jak należy piec, uży-

wając funkcji SteakMaster. Zawiera też wska-

zówki, jak najlepiej wykorzystać nasze urządze-

nie.

PIECZENIE ZA POMOCĄ FUNKCJI STE-

AKMASTER

Włącz piekarnik, naciskając przycisk ON/OFF.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)