Electrolux KODEH70X Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
10.2 Termostat bezpieczeństwa
Nieprawidłowe działanie piekarnika lub
uszkodzone podzespoły mogą spowodować
niebezpieczne przegrzanie urządzenia. Aby
temu zapobiec, piekarnik wyposażono
w termostat bezpieczeństwa, który w razie
potrzeby wyłącza zasilanie. Po obniżeniu
temperatury piekarnik automatycznie włączy
się ponownie.
11. WSKAZÓWKI I PORADY
Patrz rozdział dotyczący
bezpieczeństwa.
11.1 Zalecenia dotyczące pieczenia
Potrawy można umieszczać w piekarniku na
pięciu poziomach.
Poziomy półek liczone są od dna piekarnika.
Piekarnik może piec lub smażyć inaczej niż
wcześniejsze piekarniki.
Pieczenie ciast
Nie otwierać drzwi piekarnika przed upływem
¾ ustawionego czasu pieczenia.
Korzystając jednocześnie z dwóch blach do
pieczenia należy pozostawić jeden pusty
poziom pomiędzy nimi.
Gotowanie mięsa i ryb
Do pieczenia bardzo tłustych potraw należy
używać głębokiej blachy, aby zapobiec
powstawaniu trwałych plam w piekarniku.
Przed porcjowaniem pozostawić mięso na
ok. 15 minut, aby sok nie wyciekał.
Aby zapobiec zbyt dużej ilości dymu w
piekarniku podczas pieczenia, należy wlać
nieco wody do głębokiej blachy do pieczenia.
Aby zapobiec powstawaniu dymu, należy za
każdym razem dodawać wodę po
wyschnięciu.
Czas pieczenia
Czas pieczenia zależy od rodzaju potrawy,
jej konsystencji i objętości.
Początkowo należy monitorować wydajność
pieczenia. Znajdź najlepsze ustawienia
(stopień temperatury, czas gotowania itp.)
dla swoich naczyń, przepisów i ilości
podczas korzystania z tego urządzenia.
11.2 Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria
Należy używać używać naczyń i pojemników w ciemnym kolorze o matowej powierzchni.
Pochłaniają one lepiej ciepło niż naczynia w jasnym kolorze o błyszczącej powierzchni.
Blacha do pizzy
Forma do pieczenia
Kokilki
Forma do tarty
W ciemnym kolorze, mato‐
wa
średnica: 28 cm
W ciemnym kolorze, matowa
średnica: 26 cm
Ceramiczne
średnica: 8 cm,
wysokość: 5 cm
W ciemnym kolorze, mato‐
wa
średnica: 28 cm
11.3 Termoobieg wilgotny
Aby uzyskać najlepsze efekty, należy
przestrzegać zaleceń z poniższej tabeli.
POLSKI
225
Spis treści
- 56 MYŚLIMY O TOBIE; Witamy w świecie marki Electrolux; OBSŁUGA KLIENTA I SERWIS; Należy zawsze używać oryginalnych części zamiennych.; SPIS TREŚCI
- 58 Ogólne zasady bezpieczeństwa
- 59 WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Podłączenie elektryczne
- 64 Chowane pokrętła sterujące; Aby użyć urządzenia, należy nacisnąć; PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM; Patrz rozdział dotyczący; Przed pierwszym użyciem; zapewnić odpowiednią wentylację w pomieszczeniu.
- 65 CODZIENNE UŻYTKOWANIE
- 66 Funkcji tej użyto w celu potwierdzenia
- 68 KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW; Wkładanie akcesoriów
- 69 Używanie prowadnic; DODATKOWE FUNKCJE; Wentylator chłodzący
- 70 Termostat bezpieczeństwa; WSKAZÓWKI I PORADY; Zalecenia dotyczące pieczenia; Termoobieg wilgotny
- 73 KONSERWACJA I CZYSZCZENIE; Uwagi dotyczące czyszczenia
- 74 komory; Oczyść wnękę komory, aby usunąć osad z; Prowadnice blach; Wyjąć prowadnice blach, aby wyczyścić
- 75 Czyszczenie wodą; W procesie czyszczenia wykorzystuje się
- 77 Tylne oświetlenie; ROZWIĄZANIE PROBLEMÓW
- 78 EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA; Informacje o produkcie i karta produktu*
- 79 OCHRONA ŚRODOWISKA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)