Electrolux EOD6C77V Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Aby uzyskać najlepsze efekty pieczenia:
Składniki powinny mieć tem‐
peraturę pokojową.
Nie używać do potraw
płynnych.
Podczas pieczenia musi pozostać
w potrawie.
Obsługa urządzenia: Termosonda
Krok 1
Włączyć piekarnik.
Krok 2
Ustawić funkcję pieczenia i w razie potrzeby temperaturę piekarnika.
Krok 3
Umieścić: Termosonda.
Mięso, drób i ryby
Zapiekanki
Włożyć końcówkę Termosonda w środek
mięsa lub ryby; jeśli to możliwe – w najgrub‐
szą część. Upewnić się, że co najmniej 3/4
Termosonda znajduje się w potrawie.
Umieścić końcówkę Termosonda dokładnie w
środkowej części casserole. Termosonda powin‐
na być stabilna podczas pieczenia. Można w tym
celu wykorzystać składnik potrawy o stałej kon‐
systencji.Za pomocą krawędzi naczynia do pie‐
czenia podpierać silikonowy uchwyt Termosonda.
Końcówka Termosonda nie powinna dotykać dna
naczynia.
Krok 4
Podłączyć Termosonda do gniazda znajdującego się z przodu piekarnika.
Na wyświetlaczu pojawi się wskazanie obecnej temperatury: Termosonda.
Krok 5
— nacisnąć, aby ustawić temperaturę wewnątrz produktu dla termosondy.
Krok 6
– nacisnąć, aby potwierdzić.
Gdy potrawa osiągnie ustawioną temperaturę, rozlegnie się sygnał dźwiękowy. Można
wyłączyć piekarnik lub kontynuować pieczenie, aby uzyskać odpowiedni stopień wy‐
pieczenia potrawy.
429/692
SPOSÓB UŻYCIA: AKCESORIA
Spis treści
- 96 MYŚLIMY O TOBIE; OBSŁUGA KLIENTA I SERWIS
- 97 urządzenia należy uważnie zapoznać się z dołączoną; INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
- 101 Podłączenie elektryczne; WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
- 102 Konserwacja i czyszczenie
- 103 Oświetlenie wewnętrzne; INSTALACJA
- 104 OPIS URZĄDZENIA
- 105 Chowane pokrętła sterujące; WŁĄCZANIE I WYŁĄCZANIE URZĄDZENIA
- 106 PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
- 107 CODZIENNA EKSPLOATACJA
- 108 Funkcje pieczenia
- 109 Standardowe funkcje pieczenia
- 110 Uwagi dotyczące funkcji: Termoobieg wilgotny
- 111 Gotowanie wspomagane
- 116 FUNKCJE ZEGARA
- 118 Wkładanie akcesoriów; SPOSÓB UŻYCIA: AKCESORIA
- 120 Obsługa urządzenia: Termosonda
- 121 Automatyczne wyłączanie; DODATKOWE FUNKCJE
- 122 Wentylator chłodzący; Termoobieg wilgotny; WSKAZÓWKI I PORADY
- 123 Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria
- 124 Tabele pieczenia na potrzeby ośrodków przeprowadzających
- 126 Uwagi dotyczące czyszczenia; KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
- 127 Sposób wyjmowania: Prowadnice blach / panele katalityczne
- 128 Obsługa urządzenia: Czyszczenie katalityczne
- 130 Tylne oświetlenie
- 131 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW
- 132 Informacje o produkcie i Karta produktu*; EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA
- 133 Oszczędzanie energii
- 134 STRUKTURA MENU
- 135 OCHRONA ŚRODOWISKA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)