Electrolux EOD6C77V Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
7.5 Gotowanie wspomagane
Legenda
Termosonda dostępne. Ustawić Termosonda w najgrubszej części potra‐
wy.
Piekarnik wyłącza się po ustawieniu Termosonda temperatury.
Ilość wody na funkcję wytwarzania pary.
Przed rozpoczęciem pieczenia należy wstępnie nagrzać piekarnik.
Poziom umieszczania potraw.
Po zakończeniu funkcji sprawdzić, czy potrawa jest gotowa.
Potrawa
Waga
Poziom półki/akcesoria
Czas
trwania
Wołowina
P1
Pieczeń woło‐
wa, krwista
1 - 1,5 kg;
kawałki o
grubości 4 -
5 cm
2 blacha do pieczenia ciasta
Podsmażyć mięso na patelni przez kilka
minut. Włożyć do piekarnika.
~ 40 min
P2
Pieczeń woło‐
wa, średnio
wypieczona
~ 50 min
P3
Pieczeń woło‐
wa, dobrze
wypieczona
~ 60 min
P4
Stek, średnio
wypieczony
180-220 g
na sztukę;
plastry o
grubości 3
cm
3; brytfanna na ruszcie
Podsmażyć mięso na patelni przez kilka
minut. Włożyć do piekarnika.
~ 15 min
P5
Pieczeń woło‐
wa/duszona
(żeberka, ok‐
rągła, gruba
powierzchnia)
1,5 - 2 kg
2; brytfanna na ruszcie
Podsmażyć mięso na patelni przez kilka
minut. Dodać płyn. Włożyć do piekarnika.
~ 120 min
420/692
CODZIENNA EKSPLOATACJA
Spis treści
- 96 MYŚLIMY O TOBIE; OBSŁUGA KLIENTA I SERWIS
- 97 urządzenia należy uważnie zapoznać się z dołączoną; INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
- 101 Podłączenie elektryczne; WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
- 102 Konserwacja i czyszczenie
- 103 Oświetlenie wewnętrzne; INSTALACJA
- 104 OPIS URZĄDZENIA
- 105 Chowane pokrętła sterujące; WŁĄCZANIE I WYŁĄCZANIE URZĄDZENIA
- 106 PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
- 107 CODZIENNA EKSPLOATACJA
- 108 Funkcje pieczenia
- 109 Standardowe funkcje pieczenia
- 110 Uwagi dotyczące funkcji: Termoobieg wilgotny
- 111 Gotowanie wspomagane
- 116 FUNKCJE ZEGARA
- 118 Wkładanie akcesoriów; SPOSÓB UŻYCIA: AKCESORIA
- 120 Obsługa urządzenia: Termosonda
- 121 Automatyczne wyłączanie; DODATKOWE FUNKCJE
- 122 Wentylator chłodzący; Termoobieg wilgotny; WSKAZÓWKI I PORADY
- 123 Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria
- 124 Tabele pieczenia na potrzeby ośrodków przeprowadzających
- 126 Uwagi dotyczące czyszczenia; KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
- 127 Sposób wyjmowania: Prowadnice blach / panele katalityczne
- 128 Obsługa urządzenia: Czyszczenie katalityczne
- 130 Tylne oświetlenie
- 131 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW
- 132 Informacje o produkcie i Karta produktu*; EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA
- 133 Oszczędzanie energii
- 134 STRUKTURA MENU
- 135 OCHRONA ŚRODOWISKA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)