Electrolux EOD6C77V Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Standardowe funkcje pieczenia
Funkcja pieczenia
Zastosowanie
Termoobieg
Do jednoczesnego pieczenia na trzech poziomach i do suszenia żywnoś‐
ci. Ustawić temperaturę o 20-40°C niższą niż dla funkcji Górna/dolna
grzałka.
Górna/dolna grzał‐
ka
Do pieczenia ciasta na jednym poziomie oraz do suszenia żywności.
SteamBake
Do zwiększenia wilgotności podczas pieczenia. Do uzyskania odpowied‐
niego koloru i chrupiącej skórki podczas pieczenia. Do zapewnienia so‐
czystości podczas odgrzewania. Do pasteryzowania owoców i warzyw.
Funkcja Pizza
Do wypieku pizzy. Do intensywnego przyrumieniania i pieczenia potraw z
chrupiącym spodem.
Grzałka dolna
Do pieczenia ciast o chrupiącym spodzie oraz do pasteryzowania żywnoś‐
ci.
Potrawy mrożone
Do przyrządzania produktów gotowych (np. frytek, pieczonych ziemnia‐
ków w ćwiartkach, sajgonek itp.), tak aby nadać im chrupkość.
Termoobieg wil‐
gotny
Funkcja zapewnia oszczędność energii podczas pieczenia. Podczas uży‐
wania tej funkcji temperatura w komorze może się różnić od temperatury
ustawionej. Wykorzystywane jest ciepło resztkowe. Może nastąpić zmniej‐
szenie mocy grzania. Więcej informacji można znaleźć w rozdziale „Co‐
dzienna eksploatacja”, Uwagi dotyczące funkcji: Termoobieg wilgotny.
Grill
Do grillowania cienkich porcji potraw i opiekania chleba.
Turbo grill
Do pieczenia dużych kawałków mięsa lub drobiu z kośćmi na jednym po‐
ziomie. Do przyrządzania zapiekanek i przyrumieniania.
418/692
CODZIENNA EKSPLOATACJA
Spis treści
- 96 MYŚLIMY O TOBIE; OBSŁUGA KLIENTA I SERWIS
- 97 urządzenia należy uważnie zapoznać się z dołączoną; INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
- 101 Podłączenie elektryczne; WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
- 102 Konserwacja i czyszczenie
- 103 Oświetlenie wewnętrzne; INSTALACJA
- 104 OPIS URZĄDZENIA
- 105 Chowane pokrętła sterujące; WŁĄCZANIE I WYŁĄCZANIE URZĄDZENIA
- 106 PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
- 107 CODZIENNA EKSPLOATACJA
- 108 Funkcje pieczenia
- 109 Standardowe funkcje pieczenia
- 110 Uwagi dotyczące funkcji: Termoobieg wilgotny
- 111 Gotowanie wspomagane
- 116 FUNKCJE ZEGARA
- 118 Wkładanie akcesoriów; SPOSÓB UŻYCIA: AKCESORIA
- 120 Obsługa urządzenia: Termosonda
- 121 Automatyczne wyłączanie; DODATKOWE FUNKCJE
- 122 Wentylator chłodzący; Termoobieg wilgotny; WSKAZÓWKI I PORADY
- 123 Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria
- 124 Tabele pieczenia na potrzeby ośrodków przeprowadzających
- 126 Uwagi dotyczące czyszczenia; KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
- 127 Sposób wyjmowania: Prowadnice blach / panele katalityczne
- 128 Obsługa urządzenia: Czyszczenie katalityczne
- 130 Tylne oświetlenie
- 131 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW
- 132 Informacje o produkcie i Karta produktu*; EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA
- 133 Oszczędzanie energii
- 134 STRUKTURA MENU
- 135 OCHRONA ŚRODOWISKA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)