Bosch HBB23C151R Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
40
Drób
Wagi podane w tabeli odnosz
ф
si
ę
do drobiu gotowego do
upieczenia, bez farszu.
Umie ci
ц
ca e sztuki drobiu na ruszcie, na pocz
ф
tku piersi
ф
w
dó . Po up ywie
Z
szacowanego czasu, obróci
ц
.
Obróci
ц
pieczone kawa ki, udziec lub pier indyka po up ywie
po owy czasu pieczenia. Obróci
ц
kawa ki ryby po up ywie
Z
czasu.
Je li piecze si
ę
kaczk
ę
lub g
ę
, nak u
ц
skór
ę
pod skrzyd ami,
aby wyciek t uszcz.
Drób adnie si
ę
przyrumieni i stanie chrupki, gdy mniej wi
ę
cej
pod koniec pieczenia zostaje nasmarowany mas em, wod
ф
z
sol
ф
lub sokiem z pomara
ń
czy.
Je
ż
eli piecze si
ę
na grillu, k ad
ф
c bezpo rednio na ruszcie,
nale
ż
y umie ci
ц
blach
ę
emaliowan
ф
na poziomie 1.
Ryby
Obróci
ц
kawa ki ryby po up ywie
Z
czasu.
W przypadku ca ych ryb, nie ma konieczno ci ich obracania.
W o
ż
y
ц
do piekarnika ca
ф
ryb
ę
w jej naturalnej pozycji; z
p etw
ф
grzbietow
ф
skierowan
ф
ku górze. Aby utrzyma
ц
stabilno
ц
ryby, umie ci
ц
w brzuchu ryby kawa ki ziemniaka lub
ma y pojemnik nadaj
ф
cy si
ę
do pieczenia.
Je li pieczone s
ф
filety rybne, doda
ц
kilka y
ż
ek p ynu w celu
przysma
ż
enia.
Je
ż
eli piecze si
ę
na grillu, k ad
ф
c bezpo rednio na ruszcie,
nale
ż
y umie ci
ц
blach
ę
emaliowan
ф
na poziomie 1.
Porady dotycz
ą
ce pieczenia mi
ę
s i grillowania
Drób
Waga
Akcesoria kuchenne
i naczynia
Poziom Funkcja
grzewcza
Temperatura w °C,
poziom pracy grilla
Czas
w minutach
Kurczak, w ca o ci
1,2 kg
Ruszt
2
7
220-240
60-70
Pularda, w ca o ci
1,6 kg
Ruszt
2
7
210-230
80-90
Kurczak, po ówki
o wadze 500 g ka
ż
da Ruszt
2
7
220-240
40-50
Kawa ki kurczaka
o wadze 150 g ka
ż
dy Ruszt
3
7
210-230
30-40
Kawa ki kurczaka
o wadze 300 g ka
ż
dy Ruszt
3
7
210-230
35-45
Pier kurczaka
o wadze 200 g ka
ż
da Ruszt
3
(
3
30-40
Kaczka, w ca o ci
2,0 kg
Ruszt
2
7
190-210
100-110
Pier kaczki
o wadze 300 g ka
ż
dy Ruszt
3
7
240-260
30-40
G
ę
, w ca o ci
3,5
а
4,0 kg
Ruszt
2
7
170-190
120-140
Uda g
ę
si
ka
ż
da cz
ę ц
o wadze
400 g
Ruszt
3
7
220-240
40-50
Ma y indyk, w ca o ci
3,0 kg
Ruszt
2
7
180-200
80-100
Rolada z indyka
1,5 kg
otwarte
1
7
200-220
110-130
Pier z indyka
1,0 kg
zamkni
ę
te
2
%
180-200
90
Udo z indyka
1,0 kg
Ruszt
2
7
180-200
90-100
Ryby
Waga
Akcesoria kuchenne i
naczynia
Poziom Funkcja
grzewcza
Temperatura w °C,
poziom pracy grilla
Czas
w minutach
Ryba, w ca o ci
ok. 300 g
Ruszt
2
(
2
20-25
1,0 kg
Ruszt
2
7
200-220
45-55
1,5 kg
Ruszt
2
7
190-210
60-70
2,0 kg
zamkni
ę
te
2
%
190-210
70-80
Cz
ę ц
brzuszna (ventresca)
ryby, o grubo ci 3 cm
Ruszt
3
(
2
20-25
Filet rybny
zamkni
ę
te
2
%
210-230
25-30
Do pieczeni o tym ci
ęż
arze nie podano
w tabeli ustawie
ń
.
Zastosowa
ц
ustawienia dotycz
ф
ce pieczeni o nieco mniejszym lecz najbardziej zbli
ż
onym
ci
ęż
arze i wyd u
ż
y
ц
czas pieczenia.
Sprawdzanie, czy piecze
ń
jest gotowa.
Nale
ż
y zmierzy
ц
temperatur
ę
mi
ę
sa specjalnym termometrem (dost
ę
pnym w sklepie spe-
cjalistycznym) lub sprawdzi
ц
stan upieczenia y
ż
k
ф
. W tym celu nacisn
фц
y
ż
k
ф
na pie-
cze
ń
. Je li piecze
ń
jest twarda, to znaczy,
ż
e jest gotowa. Je li ust
ę
puje pod naciskiem,
nale
ż
y j
ф
jeszcze dopiec.
Piecze
ń
jest za ciemna i miejscami ma
przypieczon
ф
skórk
ę
.
Nale
ż
y sprawdzi
ц
wysoko
ц
wsuni
ę
cia i temperatur
ę
.
Piecze
ń
wygl
ф
da dobrze, ale sos jest
przypalony.
Nast
ę
pnym razem nale
ż
y wybra
ц
mniejsze naczynie do pieczenia lub doda
ц
wi
ę
cej
wody.
Piecze
ń
wygl
ф
da dobrze, ale sos jest
zbyt jasny i wodnisty.
Nast
ę
pnym razem nale
ż
y wybra
ц
wi
ę
ksze naczynie do pieczenia lub doda
ц
mniej wody.
Podczas dolewania wody do pieczeni
powstaje para wodna.
Proces ten jest uwarunkowany fizycznie i zupe nie normalny. Du
ż
a cz
ę ц
pary wodnej
wydostaje si
ę
przez wylot pary. Para mo
ż
e osiada
ц
na ch odniejszym pulpicie obs ugi lub
na s
ф
siaduj
ф
cych frontach mebli, a nast
ę
pnie si
ę
skrapla
ц
.
Spis treści
- 21 Spis tre ci; Wa
- 23 Przyczyny uszkodze; Nowy piekarnik w Pa; Panel sterowania
- 25 Akcesoria kuchenne; Przed pierwszym u; Programowanie godziny; Wygrzewanie piekarnika; Czyszczenie akcesoriów kuchennych
- 26 Programowanie piekarnika; Funkcja grzewcza i temperatura; Szybkie podgrzewanie; Programowanie funkcji regulacji czasu; Minutnik
- 28 Godzina; Funkcja zabezpieczenia dzieci; Zmiana ustawie
- 29 Konserwacja i czyszczenie; rodki czyszcz
- 31 Tabela usterek; Wymiana lampki w piekarniku; Serwis; Nr) i numer fabryczny
- 32 Oszcz; Przetestowane w naszym studiu gotowania; Ciasta i wypieki
- 35 Mi
- 38 Produkty gotowe
- 39 Suszenie
- 41 Pieczenie
- 42 enie na grillu
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)