Bosch HBB23C151R Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
36
Tabele
W tabeli znajduj
ф
si
ę
optymalne funkcje grzewcze dla ka
ż
dego
rodzaju ciasta lub deseru. Temperatura i czas pieczenia zale
żф
od ilo ci i konsystencji ciasta. Z tego powodu, w tabelach
potraw podane s
ф
zawsze zakresy czasu. Nale
ż
y zawsze
zacz
фц
od najni
ż
szego zakresu. W ni
ż
szej temperaturze
powierzchnia ciasto przyrumienia si
ę
w sposób bardziej
równomierny. W razie konieczno ci, przy nast
ę
pnej okazji
b
ę
dzie mo
ż
na wyd u
ż
y
ц
czas.
Je li piekarnik zosta nagrzany przed wstawieniem potrawy,
nale
ż
y skróci
ц
podany czas o 5 lub 10 minut.
Dodatkowe informacje znajduj
ф
si
ę
w dodatku do tabel, pod
tytu
ł
em: Sugestie dotycz
ф
ce pieczenia.
Aby piec tylko jedno ciasto na jednym poziomie, umie ci
ц
form
ę
na emaliowanej blasze.
Je li pieczonych jest kilka ciast w tym samym czasie, mo
ż
na
umie ci
ц
formy na ruszcie obok siebie.
Ciasta w formach
Forma
Poziom Funkcja
grzewcza.
Temperatura
w °C
Czas
w minutach
Ciasta biszkoptowe, atwe
Forma okr
ф
g a z otworem/
forma prostok
ф
tna
2
<
160-180
60-75
3 formy prostok
ф
tne
3+1
<
140-160
70-90
Ciasto z masy ubijanej, wykwintne
Forma okr
ф
g a z otworem/
forma prostok
ф
tna
2
%
150-170
60-70
Spód tarty, ciasto biszkoptowe
Forma do tart
3
%
160-180
20-30
Wykwintne ciasto owocowe, ciasto biszkoptowe
Forma okr
ф
g a/tortownica 2
%
160-180
50-60
Spód biszkoptowy, z 2 jaj (podgrzewanie wst
ę
pne)
Forma do tart
2
%
150-170
20-30
Spód biszkoptowy, z 6 jaj (podgrzewanie wst
ę
pne)
Tortownica
2
%
150-170
40-50
Spód i brzeg z kruchego ciasta
Tortownica
1
%
180-200
25-35
Ciasto owocowe lub sernik, spód z kruchego ciasta* Tortownica
1
%
160-180
70-90
Quiche szwajcarska
Blacha do pizzy
1
%
220-240
35-45
Biszkopt w formie na babk
ę
Forma na babk
ę
2
%
150-170
60-70
Pizza, cienki spód z lekkim wierzchem (podgrzewa-
nie wst
ę
pne)
Blacha do pizzy
1
%
270
10-20
Ciasto na s ono*
Tortownica
1
%
170-190
45-55
* Pozostawi
ц
ciasto do ostygni
ę
cia na oko o 20 minut w zgaszonym i zamkni
ę
tym piekarniku.
Ciasta pieczone na blasze
Akcesoria kuchenne
Poziom Funkcja
grzewcza.
Temperatura
w °C
Czas
w minutach
Ciasto biszkoptowe z suchym
wierzchem
Blacha uniwersalna
2
%
170-190
20-30
Blacha uniwersalna + blacha do pieczenia 3+1
<
160-170
30-40
Ciasto biszkoptowe z soczystym
(owocowym) wierzchem
Blacha uniwersalna
2
%
170-190
25-35
Blacha uniwersalna + blacha do pieczenia 3+1
<
140-160
40-50
Ciasto dro
ż
d
ż
owe z suchym wierz-
chem
Blacha uniwersalna
3
%
170-180
25-35
Blacha uniwersalna + blacha do pieczenia 3+1
<
150-170
35-45
Ciasto dro
ż
d
ż
owe z soczystym
(owocowym) wierzchem
Blacha uniwersalna
3
%
160-180
40-50
Blacha uniwersalna + blacha do pieczenia 3+1
<
150-160
50-60
Kruche ciasto z suchym wierzchem Blacha uniwersalna
1
%
180-200
20-30
Kruche ciasto z soczystym (owoco-
wym) wierzchem
Blacha uniwersalna
2
%
160-180
60-70
Quiche szwajcarska
Blacha uniwersalna
1
%
210-230
40-50
Rolada (podgrzewanie wst
ę
pne)
Blacha uniwersalna
2
%
170-190
15-20
Cha ka dro
ż
d
ż
owa z 500 g m
ф
ki
Blacha uniwersalna
2
%
170-190
25-35
Bu ka z 500 g m
ф
ki
Blacha uniwersalna
3
%
160-180
60-70
Bu ka z 1 kg m
ф
ki
Blacha uniwersalna
3
%
150-170
90-100
Ciasto francuskie, s odkie
Blacha uniwersalna
2
%
190-210
55-65
Pizza
Blacha uniwersalna
2
%
200-220
25-35
Blacha uniwersalna + blacha do pieczenia 3+1
<
180-200
40-50
Tarte flambée (podgrzewanie
wst
ę
pne)
Blacha uniwersalna
2
%
270
15-20
Pierogi tureckie börek
Blacha uniwersalna
2
%
190-200
40-55
Spis treści
- 21 Spis tre ci; Wa
- 23 Przyczyny uszkodze; Nowy piekarnik w Pa; Panel sterowania
- 25 Akcesoria kuchenne; Przed pierwszym u; Programowanie godziny; Wygrzewanie piekarnika; Czyszczenie akcesoriów kuchennych
- 26 Programowanie piekarnika; Funkcja grzewcza i temperatura; Szybkie podgrzewanie; Programowanie funkcji regulacji czasu; Minutnik
- 28 Godzina; Funkcja zabezpieczenia dzieci; Zmiana ustawie
- 29 Konserwacja i czyszczenie; rodki czyszcz
- 31 Tabela usterek; Wymiana lampki w piekarniku; Serwis; Nr) i numer fabryczny
- 32 Oszcz; Przetestowane w naszym studiu gotowania; Ciasta i wypieki
- 35 Mi
- 38 Produkty gotowe
- 39 Suszenie
- 41 Pieczenie
- 42 enie na grillu
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)