Nagrzej piekarnik do 200; Ciasto czekoladowe; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160 - Philips HR7755 - Instrukcja obsługi - Strona 22

Philips HR7755
Ładowanie instrukcji

P O L S K I

4 1

B

Nagrzej piekarnik do 200

c

C. Mleko, drożdże i

cukier mieszaj w misce przez 15 sekund,
wykorzystując końcówkę do wyrabiania ciasta.
Dodaj mąkę, sól, masło i jajko. Wyrabiaj ciasto
przez 2 minuty. Przełóż ciasto do innej miski,
przykr yj wilgotną ścierką i postaw na 20 minut w
ciepłym miejscu, by wyrosło.

B

Posiekaj orzechy laskowe, używając metalowego
ostrza. Wymieszaj składniki na nadzienie.
Rozwałkuj ciasto w prostokątny kształt. Nałóż
masę z orzechów laskowych, a następnie zroluj ją
w pierścień. Włóż pierścień do wysmarowanej
masłem formy do pieczenia. Odstaw, by ciasto
podrosło jeszcze przez 20 minut. Górną część
posmaruj żółtkiem, a następnie wsu¨1 blachę na
ruszt umieszczony pośrodku piekarnika. Piecz
25 - 30 minut w temperaturze 200

c

C.

Ciasto czekoladowe

Składniki:
- 140 g miękkiego masła
- 110 g cukru lukrowego
- 140 g czekolady
- białko z 6 jajek
- 6 żółtek
- 110 g cukru pudru
- 140 g mąki pszennej

Nadzienie:
- 200 g dżemu morelowego

Lukier :
- 125 ml wody
- 300 g cukru

- 250 g utar tej czekolady
- ewentualnie bita śmietana

B

Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160

c

C.

Wymieszaj masło z cukrem glazurowym,
wykorzystując metalowe ostrze. Rozpuść i dodaj
czekoladę. Następnie dodaj żółtka jedno po
drugim - i mieszaj do momentu, aż masa będzie
miała kremową konsystencję. Tarczą emulgującą
ubij na sztywno białka z cukrem pudrem. Do masy
dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Łopatką wmieszaj mąkę. Przełóż ciasto do
natłuszczonej blachy do pieczenia. Piecz przez
godzinę w temperaturze 160

c

C. Przez pierwsze

15 minut drzwiczki piekarnika powinny być nieco
uchylone.

B

Pozwól ciastu nieco ostygnąć na blasze do
pieczenia (24 cm), a następnie przewróć je na
drucianą kratkę do dalszego wystudzenia. Przekrój
ciasto w poziomie na połowę, na jedną część
nałóż dżem morelowy, a następnie złącz
ponownie obydwie połowy. Resztę dżemu rozgrzej,
a gdy stanie się płynny, polej nim całe ciasto.
Przygotuj glazurę. Zagotuj wodę, dodaj cukier i
czekoladę i gotuj na małym ogniu. Ciągle mieszaj,
aż masa będzie na tyle gładka, że da się
rozsmarować na cieście. Nałóż polewę na ciasto i
poczekaj do wystygnięcia. Podawaj z odrobiną bitej
śmietany.do wyrośnięcia na 30 minut.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 6 - P O L S K I; Wstęp

P O L S K I 2 5 Wstęp Urządzenie to zostało wyposażone wautomatyczny termiczny system odcinającydopływ prądu. W przypadku przegrzania systemten automatycznie odcina dopływ prądu dourządzenia. Opis ogólny A Część silnikowa B Regulator obrotów - P = praca pulsacyjna- 0 = wyłączone- 1 = obroty minimaln...

Strona 8 - Użycie urządzenia; Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa; Jeśli urządzenie nagle się zatrzyma:; Misa malaksera; Wbudowany zamek bezpieczeństwa

P O L S K I 2 7 Użycie urządzenia Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa W celu uniknięcia niebezpiecznych sytuacji urządzenie to nie może być podłączone do wyłącznika czasowego. Jeśli urządzenie nagle się zatrzyma: 1 Wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego. 2 Odczekaj 60 minut, aż urządzenie ostygnie. 3 Wł...

Strona 9 - Krawędzie ostrza są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Porady

P O L S K I 2 8 Metalowe ostrze Metalowe ostrze służy do rozdrabniania,miksowania, mieszania i ucierania. Krawędzie ostrza są bardzo ostre. Nie dotykaj ich! C 1 Zdejmij osłonkę zabezpieczającą z ostrza. C 2 Umieść uchwyt na akcesoria w misce, anastępnie zamontuj na nim ostrze. 3 Włóż składniki do mi...

Inne modele roboty kuchenne Philips

Wszystkie roboty kuchenne Philips