Nagrzej piekarnik do 200; Ciasto czekoladowe; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160 - Philips HR7755 - Instrukcja obsługi - Strona 22

Spis treści:
- Strona 6 – P O L S K I; Wstęp
- Strona 8 – Użycie urządzenia; Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa; Jeśli urządzenie nagle się zatrzyma:; Misa malaksera; Wbudowany zamek bezpieczeństwa
- Strona 9 – Krawędzie ostrza są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Porady
- Strona 10 – Odpowiedni czas obróbki znajdziesz w tabeli.; Tarcza emulgująca
- Strona 11 – przygotowywania ciasta na naleśniki i majonezu.; Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:
- Strona 12 – Załóż przekładnię na część silnikową.
- Strona 13 – Na górnej części maszynki umieść tacę.; Mielenie mięsa; Nigdy nie używaj zamrożonego mięsa!; Przygotowywanie kiełbas; Wyjmij sitko z mniejszymi otworami; - Jeśli jelito przyklei się do nasadki masarskiej,
- Strona 14 – Mycie; Szybkie mycie blendera
- Strona 15 – Wyjmij popychacz i tacę.; Przechowywanie; Gwarancja i serwis
- Strona 16 – Usuwanie usterek; Akcesoria i proces obróbki
- Strona 17 – Ilości składników i czas obróbki.
- Strona 20 – Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami; suszonych
- Strona 21 – być podawana na zimno lub gorąco.; Gulasz po węgiersku; suszonych, stosuj się do instrukcji na opakowaniu)
- Strona 22 – Nagrzej piekarnik do 200; Ciasto czekoladowe; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160
- Strona 23 – Koktajl mleczny ze świeżych owoców
- Strona 24 – Rozgrzej piekarnik do 250; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
P O L S K I
4 1
B
Nagrzej piekarnik do 200
c
C. Mleko, drożdże i
cukier mieszaj w misce przez 15 sekund,
wykorzystując końcówkę do wyrabiania ciasta.
Dodaj mąkę, sól, masło i jajko. Wyrabiaj ciasto
przez 2 minuty. Przełóż ciasto do innej miski,
przykr yj wilgotną ścierką i postaw na 20 minut w
ciepłym miejscu, by wyrosło.
B
Posiekaj orzechy laskowe, używając metalowego
ostrza. Wymieszaj składniki na nadzienie.
Rozwałkuj ciasto w prostokątny kształt. Nałóż
masę z orzechów laskowych, a następnie zroluj ją
w pierścień. Włóż pierścień do wysmarowanej
masłem formy do pieczenia. Odstaw, by ciasto
podrosło jeszcze przez 20 minut. Górną część
posmaruj żółtkiem, a następnie wsu¨1 blachę na
ruszt umieszczony pośrodku piekarnika. Piecz
25 - 30 minut w temperaturze 200
c
C.
Ciasto czekoladowe
Składniki:
- 140 g miękkiego masła
- 110 g cukru lukrowego
- 140 g czekolady
- białko z 6 jajek
- 6 żółtek
- 110 g cukru pudru
- 140 g mąki pszennej
Nadzienie:
- 200 g dżemu morelowego
Lukier :
- 125 ml wody
- 300 g cukru
- 250 g utar tej czekolady
- ewentualnie bita śmietana
B
Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160
c
C.
Wymieszaj masło z cukrem glazurowym,
wykorzystując metalowe ostrze. Rozpuść i dodaj
czekoladę. Następnie dodaj żółtka jedno po
drugim - i mieszaj do momentu, aż masa będzie
miała kremową konsystencję. Tarczą emulgującą
ubij na sztywno białka z cukrem pudrem. Do masy
dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Łopatką wmieszaj mąkę. Przełóż ciasto do
natłuszczonej blachy do pieczenia. Piecz przez
godzinę w temperaturze 160
c
C. Przez pierwsze
15 minut drzwiczki piekarnika powinny być nieco
uchylone.
B
Pozwól ciastu nieco ostygnąć na blasze do
pieczenia (24 cm), a następnie przewróć je na
drucianą kratkę do dalszego wystudzenia. Przekrój
ciasto w poziomie na połowę, na jedną część
nałóż dżem morelowy, a następnie złącz
ponownie obydwie połowy. Resztę dżemu rozgrzej,
a gdy stanie się płynny, polej nim całe ciasto.
Przygotuj glazurę. Zagotuj wodę, dodaj cukier i
czekoladę i gotuj na małym ogniu. Ciągle mieszaj,
aż masa będzie na tyle gładka, że da się
rozsmarować na cieście. Nałóż polewę na ciasto i
poczekaj do wystygnięcia. Podawaj z odrobiną bitej
śmietany.do wyrośnięcia na 30 minut.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
P O L S K I 2 5 Wstęp Urządzenie to zostało wyposażone wautomatyczny termiczny system odcinającydopływ prądu. W przypadku przegrzania systemten automatycznie odcina dopływ prądu dourządzenia. Opis ogólny A Część silnikowa B Regulator obrotów - P = praca pulsacyjna- 0 = wyłączone- 1 = obroty minimaln...
P O L S K I 2 7 Użycie urządzenia Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa W celu uniknięcia niebezpiecznych sytuacji urządzenie to nie może być podłączone do wyłącznika czasowego. Jeśli urządzenie nagle się zatrzyma: 1 Wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego. 2 Odczekaj 60 minut, aż urządzenie ostygnie. 3 Wł...
P O L S K I 2 8 Metalowe ostrze Metalowe ostrze służy do rozdrabniania,miksowania, mieszania i ucierania. Krawędzie ostrza są bardzo ostre. Nie dotykaj ich! C 1 Zdejmij osłonkę zabezpieczającą z ostrza. C 2 Umieść uchwyt na akcesoria w misce, anastępnie zamontuj na nim ostrze. 3 Włóż składniki do mi...
Inne modele roboty kuchenne Philips
-
Philips HR7510/00
-
Philips HR7510/00 Viva Collection
-
Philips HR7530/10 Viva Collection
-
Philips HR7620
-
Philips HR7625
-
Philips HR7628-00
-
Philips HR7638
-
Philips HR7723
-
Philips HR7724
-
Philips HR7727