być podawana na zimno lub gorąco.; Gulasz po węgiersku; suszonych, stosuj się do instrukcji na opakowaniu) - Philips HR7755 - Instrukcja obsługi - Strona 21

Philips HR7755
Ładowanie instrukcji

P O L S K I

4 0

B

Wrzuć wszystkie składniki do miski i wyrabiaj do
chwili, gdy osiągną konsystencję ciasta. Pozostaw
je na pół godziny do wyrośnięcia.

B

Potnij por na plastr y za pomocą nakładki tnącej.
Do rondla wlej nieco oleju i przez kilka minut
podsmażaj posiekany por. Resztę składników
wrzuć do blendera i miksuj, aż będą miały
kremową konsystencję. Dla zagęszczenia dodaj
1-2 łyżki stołowe mąki.

B

Posmaruj tłuszczem br ytfannę do pieczenia o
średnicy 24 cm, a następnie na spodzie i
ściankach rozprowadź równomiernie ciasto. Nałóż
farsz na ciasto, dorzucając pozostałe składniki.
Piecz w rozgrzanym piekarniku przez około
40 minut w temperaturze 180

c

C. Potrawa może

być podawana na zimno lub gorąco.

Gulasz po węgiersku

Składniki:
- 1 łyżka stołowa oleju
- 1 średnia cebula
- 1 łyżeczka papr yki
- 400 g wołowiny lub wieprzowiny
- 1 zielona papr yka
- 1 pomidor
- sól
- 200 g marchwi
- 300 g ziemniaków
- kminek

B

Umyj mięso i pokrój na 2-centymetrowe kostki.
Obierz cebulę i posiekaj ją w misce malaksera
przy użyciu metalowego ostrza. Wydrąż papr ykę i
pokrój ją w pierścienie, używając nakładki tnącej

na plastr y. Obierz pomidor, wykrój pestki i pokrój
w cienkie paseczki. Podsmaż na oleju posiekaną
cebulę, aż będzie miękka. Zdejmij z ognia i posyp
papr yką w proszku, dodaj mięso i ciągle mieszając
smaż przez kilka minut na dużym ogniu. Dodaj
pokrojoną papr ykę, pomidora i sól do smaku,
przykr yj rondel i duś we własnym sosie na średnim
ogniu aż do miękkości.

B

Tymczasem obierz marchew i pokrój ją za
pomocą nasadki tnącej na plastr y, obierz także
ziemniaki i pokrój je w kostkę. Dodaj je do mięsa i
dodaj tyle zimnej wody, ile chcesz uzyskać zupy
(około 1,2 litra). Dopraw kminkiem i - dodając soli,
jeśli to konieczne - duś do chwili, aż wszystko
będzie miękkie jak masło.

B

Podawaj na gorąco. Potrawę możesz przystroić
krążkami papr yki, a na oddzielnym talerzu
podawać czerwoną papr ykę.

Rolada z orzechami laskowymi

Składniki na ciasto:
- 500 g przesianej mąki
- 75 g cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 jajko
- 250 ml mleka (35

c

C)

- 100 g miękkiego masła
- 30 g świeżych drożdży (jeśli używasz drożdży

suszonych, stosuj się do instrukcji na opakowaniu)

Nadzienie:
- 250 g posiekanych orzechów laskowych
- 100 g cukru
- 2 torebki cukru waniliowego
- 125 ml śmietany

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 6 - P O L S K I; Wstęp

P O L S K I 2 5 Wstęp Urządzenie to zostało wyposażone wautomatyczny termiczny system odcinającydopływ prądu. W przypadku przegrzania systemten automatycznie odcina dopływ prądu dourządzenia. Opis ogólny A Część silnikowa B Regulator obrotów - P = praca pulsacyjna- 0 = wyłączone- 1 = obroty minimaln...

Strona 8 - Użycie urządzenia; Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa; Jeśli urządzenie nagle się zatrzyma:; Misa malaksera; Wbudowany zamek bezpieczeństwa

P O L S K I 2 7 Użycie urządzenia Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa W celu uniknięcia niebezpiecznych sytuacji urządzenie to nie może być podłączone do wyłącznika czasowego. Jeśli urządzenie nagle się zatrzyma: 1 Wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego. 2 Odczekaj 60 minut, aż urządzenie ostygnie. 3 Wł...

Strona 9 - Krawędzie ostrza są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Porady

P O L S K I 2 8 Metalowe ostrze Metalowe ostrze służy do rozdrabniania,miksowania, mieszania i ucierania. Krawędzie ostrza są bardzo ostre. Nie dotykaj ich! C 1 Zdejmij osłonkę zabezpieczającą z ostrza. C 2 Umieść uchwyt na akcesoria w misce, anastępnie zamontuj na nim ostrze. 3 Włóż składniki do mi...

Inne modele roboty kuchenne Philips

Wszystkie roboty kuchenne Philips