Ilości składników i czas obróbki. - Philips HR7755 - Instrukcja obsługi - Strona 17

Spis treści:
- Strona 6 – P O L S K I; Wstęp
- Strona 8 – Użycie urządzenia; Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa; Jeśli urządzenie nagle się zatrzyma:; Misa malaksera; Wbudowany zamek bezpieczeństwa
- Strona 9 – Krawędzie ostrza są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Porady
- Strona 10 – Odpowiedni czas obróbki znajdziesz w tabeli.; Tarcza emulgująca
- Strona 11 – przygotowywania ciasta na naleśniki i majonezu.; Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:
- Strona 12 – Załóż przekładnię na część silnikową.
- Strona 13 – Na górnej części maszynki umieść tacę.; Mielenie mięsa; Nigdy nie używaj zamrożonego mięsa!; Przygotowywanie kiełbas; Wyjmij sitko z mniejszymi otworami; - Jeśli jelito przyklei się do nasadki masarskiej,
- Strona 14 – Mycie; Szybkie mycie blendera
- Strona 15 – Wyjmij popychacz i tacę.; Przechowywanie; Gwarancja i serwis
- Strona 16 – Usuwanie usterek; Akcesoria i proces obróbki
- Strona 17 – Ilości składników i czas obróbki.
- Strona 20 – Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami; suszonych
- Strona 21 – być podawana na zimno lub gorąco.; Gulasz po węgiersku; suszonych, stosuj się do instrukcji na opakowaniu)
- Strona 22 – Nagrzej piekarnik do 200; Ciasto czekoladowe; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160
- Strona 23 – Koktajl mleczny ze świeżych owoców
- Strona 24 – Rozgrzej piekarnik do 250; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
P O L S K I
3 6
Zastosowanie
Sałatki, surówki
Sałatki, surówki
Naleśniki,
gofr y
Potrawy
obtaczane
bułką tar tą,
zapiekanki
Deser y,
polewy
Postępowanie
Potnij warzywa na kawałki,
które mieszczą się w leju.
Wypełnij nimi cały lej i ucieraj
warzywa, delikatnie popychając
je popychaczem.
Potnij warzywa na kawałki,
które mieszczą się do leja.
Wypełnij nimi cały lej i tnij
warzywa, delikatnie popychając
je popychaczem.
Do dzbana blendera najpierw
wlej mleko, następnie dodaj
suche składniki. Miksuj całość
przez około 1 minutę. W razie
potrzeby powtórz czynność
dwukrotnie. Potem przez kilka
minut pozwól urządzeniu
ostygnąć do temperatur y
otoczenia.
Użyj suchego, chrupiącego
pieczywa.
Aby uzyskać lekki krem, użyj
miękkiego masła
Akces
oria /
prędk
ość
obrot
ów
h
/ 2
g
/ 2
D
/ 2
P
/ 2
D
/ 2
Maksy
malna
ilość
500 g
500 g
750
ml
100g
300g
Składniki i
rezultaty
obróbki
Jabłka,
marchew, seler
- ścieranie
Jabłka,
marchew, seler
- cięcie na
plastr y
Rzadkie ciasto
(na naleśniki) -
ubijanie
Bułka tar ta -
rozdrabnianie
Krem maślany
(creme au
beurre) -
ubijanie
Ilości składników i czas obróbki.
Zastosowanie
Przystrajanie
dań, zupy, sosy,
zapiekanki
Sosy, pizza,
zapiekanki,
fondue
Przystrajanie
dań, sosy,
wypieki,
puddingi, musy.
Puree, zupy
Potrawy dla
dzieci i
niemowląt.
Sałatki,
przystrajanie
dań
Chleb
Postępowanie
Użyj sera bez skórki i potnij go
na kawałki o wielkości ok. 3cm
x 3cm.
Potnij ser na kawałki, które
zmieszczą się do leja
wsypowego. Przyciśnij
delikatnie popychaczem.
Użyj twardej czekolady bez
dodatków. Połam czekoladę na
dwucentymetrowe kawałki.
Użyj gotowanego groszku lub
fasoli. W razie potrzeby, dodaj
nieco płynu, aby poprawić
konsystencję masy.
Aby uzyskać gęste puree dodaj
niewielką ilość płynu. Aby
uzyskać delikatne puree,
dodawaj płynu, aż masa będzie
zupełnie gładka.
Włóż ogórek do leja
wsypowego i delikatnie
przyciśnij.
Wymieszaj ciepłą wodę z
drożdżami i cukrem. Dodaj
mąkę, olej i sól. Wyrabiaj ciasto
przez ok. 90 sekund. Odstaw
do wyrośnięcia na 30 minut.
Akces
oria /
prędk
ość
obrot
ów
P
/ 2
h
/ 2
P
/ 2
P D
/
2
P D
/
2
g
/ 1
{
/ 2
Maksy
malna
ilość
200g
200 g
200g
250g
500 g
2
ogórki
500 g
mąki
Składniki i
rezultaty
obróbki
Ser
(parmezan) -
rozdrabnianie
Ser (gouda) -
ścieranie
Czekolada -
rozdrabnianie
Gotowany
groszek, fasola
- ucieranie
Gotowane
warzywa i
mięso -
ucieranie
Ogórek-
krojenie w
plastr y
Ciasto (na
chleb) -
wyrabianie
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
P O L S K I 2 5 Wstęp Urządzenie to zostało wyposażone wautomatyczny termiczny system odcinającydopływ prądu. W przypadku przegrzania systemten automatycznie odcina dopływ prądu dourządzenia. Opis ogólny A Część silnikowa B Regulator obrotów - P = praca pulsacyjna- 0 = wyłączone- 1 = obroty minimaln...
P O L S K I 2 7 Użycie urządzenia Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa W celu uniknięcia niebezpiecznych sytuacji urządzenie to nie może być podłączone do wyłącznika czasowego. Jeśli urządzenie nagle się zatrzyma: 1 Wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego. 2 Odczekaj 60 minut, aż urządzenie ostygnie. 3 Wł...
P O L S K I 2 8 Metalowe ostrze Metalowe ostrze służy do rozdrabniania,miksowania, mieszania i ucierania. Krawędzie ostrza są bardzo ostre. Nie dotykaj ich! C 1 Zdejmij osłonkę zabezpieczającą z ostrza. C 2 Umieść uchwyt na akcesoria w misce, anastępnie zamontuj na nim ostrze. 3 Włóż składniki do mi...
Inne modele roboty kuchenne Philips
-
Philips HR7510/00
-
Philips HR7510/00 Viva Collection
-
Philips HR7530/10 Viva Collection
-
Philips HR7620
-
Philips HR7625
-
Philips HR7628-00
-
Philips HR7638
-
Philips HR7723
-
Philips HR7724
-
Philips HR7727