DZIAŁANIE CZUJNIKA TEMPERATURY; WYKORZYSTANIE FUNKCJI CZUJNIKA TEMPERATURY; Koniec gotowania; USUWANIE USTEREK - Russell Hobbs 25630-56 - Instrukcja obsługi - Strona 7

Russell Hobbs 25630-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 14
Ładowanie instrukcji

65

GB

DE

FR

NL

IT

ES

PT

DK

SE

NO

FI

RU

CZ

SK

PL

HR

SI

GR

HU

TR

RO

BG

AE

q

DZIAŁANIE CZUJNIKA TEMPERATURY

WYKORZYSTANIE FUNKCJI CZUJNIKA TEMPERATURY

1.

Dodaj złączkę do garnka. Załóż pokrywę i zablokuj.

2.

Podłącz urządzenie. Główny wyświetlacz sterownika miga „----”. Oznacza to, że grzałka jest wyłączona i urządzenie jest gotowe do
zaprogramowania.

3. Podłącz czujnik temperatury do gniazda przyłączeniowego w panelu sterowania (rys. F).

4. Wetknij czujnik temperatury w złączkę. W pokrywie są trzy otwory do założenia czujnika (rys. H). Wybierz otwór umożliwiający wetknięcie czujnika w

najgrubszym miejscu mięsa (rys. I). Czujnik nie powinien dotykać kości. W razie potrzeby można użyć stojaka podporowego, aby umieścić mięso

bliżej czujnika temperatury.

5. Naciśnij przycisk czujnika temperatury (

q

). Zaświeci się lampka temperatury (

g

) wskazująca temperaturę nastawioną, w jakiej ma przebiegać

gotowanie.

6. Temperatura gotowania jest ustawiona domyślnie na 82°C. Przy pomocy przycisków

u

i

d

nastaw odpowiednią temperaturę.

7.

Naciśnij przycisk

I/O

, aby rozpocząć gotowanie. Zaświeci się lampka rzeczywistej temperatury (

k

), a na wyświetlaczu pokaże się temperatura

przekazywana przez czujnik z wewnątrz potrawy.

8. Gdy temperatura wewnętrzna mięsa osiągnie zadaną temperaturę, urządzenie wygeneruje dwa sygnały dźwiękowe i automatycznie przełączy się w

cykl utrzymywania temperatury zadanej wewnątrz potrawy. Śledzenie upływu czasu gotowania produktu w nastawionej temperaturze wspomaga

wyświetlacz liczący od zera.

Podczas gotowania sprawdzaj czujnik temperatury od czasu do czasu podczas gotowania, aby upewnić się, że nie zmienił on położenia ze względu

na kurczenie się mięsa.

Koniec gotowania

Odłączaj urządzenie, gdy nie jest w użyciu i pozwól urządzeniu całkowicie ostygnąć zanim je oczyścisz i odstawisz.

TABELA GOTOWANIA DLA CZUJNIKA TEMPERATURY

Żywność/potrawa

Temperatura

Czas (godziny)

Uwagi

min.

max.

Pieczeń wołowa (twarde kawałki

1 - 3 kg)

72ºC

12

36

Kawałki mięsa im są gotowane dłużej, tym będą delikatniejsze.

Pieczeń wołowa (miękkie kawałki

1 - 3 kg)

Średnie: 60ºC

Dobrze wysmażone: 72ºC

6

12

Czas gotowania zależy od wielkości pieczeni. Nie gotuj

pieczeni w temperaturze niższej niż 56ºC.

Pieczenie wieprzowe

72ºC

12

36

Kawałki mięsa im są gotowane dłużej, tym będą delikatniejsze.

Pieczenie wieprzowe

65ºC

6

12

Czas gotowania zależy od wielkości pieczeni. Nie gotuj

pieczeni w temperaturze niższej niż 56ºC.

Cały kurczak do 2 kg

72ºC

8

12

USUWANIE USTEREK

Jeśli na wyświetlaczu pokaże się “

E3

” znaczy to, że czujnik temperatury nie jest poprawnie podłączony.

OBSŁUGA I KONSERWACJA

OSTRZEŻENIE:

Nie zanurzaj czujnika temperatury ani jednostki bazowej w wodzie lub innych płynach.

1.

Przed czyszczeniem lub odstawieniem urządzenia wyłącz wtyczkę zasilania z gniazdka.

2.

Czujnik temperatury - czyści się tylko metalową końcówkę przy pomocy wilgotnej ściereczki. Starannie wysusz.

3. Garnek i pokrywę umyj w ciepłej wodzie z mydłem. Z pokrywy zdejmij uszczelkę i oddzielnie ją umyj ręcznie. Jeśli do garnka przykleiło się jedzenie,

wypełnij go ciepłą wodą z mydłem i pozostaw aż rozmięknie przed oczyszczeniem ostrą, ale nie ścierną ściereczką.

4. Użyj miękkiej wilgotnej ściereczki do oczyszczenia jednostki bazowej wewnątrz i zewnątrz.

5. Przed odłożeniem, urządzenie powinno dobrze wyschnąć.

Nie używaj ostrych środków do szorowania, wełny drucianej, ani mydła w kostce.

RECYKLING

W

Aby uniknąć problemów środowiskowych i zdrowotnych spowodowanych niebezpiecznymi substancjami, sprzętu, akumulatorów i

baterii oznaczonych jednym z tych symboli nie należy wyrzucać z nieposortowanymi odpadami komunalnymi. Produkty elektryczne

i elektroniczne, w tym, baterie jednorazowe i akumulatory, należy zawsze utylizować w odpowiednim publicznym punkcie zbiórki

odpadów/recyklingu.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)