OBSŁUGA; WSKAZÓWKI POZWALAJĄCE NA UZYSKANIE; CZĘSTO ZADAWANE PYTANIA:; Należy używać zalecanych stożków do danego rodzaju produktów:; Pytania - Moulinex DJ750 (Masterchef 750) - Instrukcja obsługi - Strona 5

Spis treści:
- Strona 4 – PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
- Strona 5 – OBSŁUGA; WSKAZÓWKI POZWALAJĄCE NA UZYSKANIE; CZĘSTO ZADAWANE PYTANIA:; Należy używać zalecanych stożków do danego rodzaju produktów:; Pytania
- Strona 6 – PRZEPISY; STOŻKI
- Strona 7 – ZUŻYTY PRODUKT ELEKTRYCZNY LUB ELEKTRONICZNY:
14
OBSŁUGA
Stożek
„tarcie grube”
E1
(czerwony)
Stożek
„tarcie drobne”
E2
(pomarańczowy)
Stożek
„krojenie grube”
E3
(ciemnozielony)
Stożek
„krojenie cienkie”
E4
(jasnozielony)
* Stożek
„ucieranie”
E5
(żółty)
Marchew
Cukinia
Ziemniaki
Ogórki
Papryka
Cebula
Buraczki
Kapusta (biała/czerwona)
Jabłka
Parmezan
Gruyere
Czekolada
Chleb suchy/suchary
Orzechy/migdały
Wiórki kokosowe
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
WSKAZÓWKI POZWALAJĄCE NA UZYSKANIE
OPTYMALNYCH WYNIKÓW:
Używane produkty muszą być zwarte w celu
uzyskania dobrych wyników i zapobiegania ich
gromadzeniu się w zasobniku.
Nie używać urządzenia do tarcia lub krojenia
produktów zbyt twardych, takich jak cukier lub
kawałki mięsa. Pokroić produkty w celu ułatwienia
wkładania ich w kominek zasobnika.
UWAGA: Przed uruchomieniem urządzenia, należy upewnić się, że stożek jest idealnie ustawiony
na napędzie (rys. 3 i 4). Produkt jest wyposażony w jeden przycisk włączenia/wyłączenia (B).
Aby włączyć pracę ciągłą należy go nacisnąć i przytrzymać.
CZĘSTO ZADAWANE PYTANIA:
•
Wybrać stożek odpowiedni do zastosowania.
• Założyć zasobnik stożków
(D)
na silnik
(A) (rys.
1) wykonując ćwierć obrotu w lewo
(rys.
2).
• Umieścić wybrany stożek w otworze z przodu
zasobnika
(D)
, stożek musi być prawidłowo
wciśnięty, aż do dna napędu
(rys.
3).
• Podłączyć urządzenie.
• Nacisnąć jeden lub dwa razy przycisk
włączenia/wyłączenia (B), aby zablokować stożek
(rys.
4).
Uwaga: nacisnąć najpierw przycisk
włączenia/wyłączenia przed wprowadzeniem
produktów w kominek
(rys.
5).
• Wkładać produkty przez kominek zasobnika
(D)
i dociskać je za pomocą popychacza
(C) (rys.
6).
• Aby wymienić stożek, należy obrócić zasobnik
(D)
o ćwierć obrotu w prawo
(rys.
7), a
następnie ustawić w położeniu pionowym
(rys.
8). Wyjąć stożek
(rys.
9).
Należy używać zalecanych stożków do danego rodzaju produktów:
Pytania
Odpowiedzi
• „Sto
ż
ek nie daje si
ę
umocowa
ć
stabilnie na
miejscu i nie słycha
ć
odgłosu zablokowania”.
• „Nie mog
ę
wyj
ąć
akcesoriów po u
ż
yciu”.
• „Zasobnik ze sto
ż
kiem stawia stosunkowo du
ż
y
opór przy monta
ż
u i demonta
ż
u, czy to jest
normalne?”
Należy upewnić się, że stożek jest wciśnięty do oporu
(rys.
3).
Następnie należy uruchomić urządzenie przed rozpoczęciem
wkładania produktów w celu prawidłowego zablokowania stożka
na miejscu
(rys.
4).
Aby wyjąć stożek po użyciu, należy odblokować
(rys.
7), a
następnie zablokować ponownie zasobnik
(rys.
8) co spowoduje
wysunięcie stożka
(rys.
9).
Tak, to jest zupełnie normalne, gdy produkt jest nowy. W miarę
użytkowania, montaż i demontaż będą coraz łatwiejsze.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
13 A Silnik B Przycisk włączenia/wyłączenia C Popychacz D Zasobnik stożków/kominek E Stożki E1 Stożek do tarcia grubego (czerwony) E2 Stożek do tarcia drobnego(pomarańczowy) OPIS URZĄDZENIA ZASADY BEZPIECZEŃSTWA E3 Stożek do krojenia grubego(ciemnozielony) E4 Stożek do krojenia cienkiego(jasnozielon...
14 OBSŁUGA Stożek „tarcie grube” E1 (czerwony) Stożek „tarcie drobne” E2 (pomarańczowy) Stożek „krojenie grube” E3 (ciemnozielony) Stożek „krojenie cienkie” E4 (jasnozielony) * Stożek „ucieranie” E5 (żółty) MarchewCukiniaZiemniakiOgórkiPaprykaCebulaBuraczkiKapusta (biała/czerwona)JabłkaParmezanGruye...
15 PRZEPISY STOŻKI PRZYGOTOWANIE SKŁADNIKI ZALECENIA Stożek ciemnozielony KROJENIE GRUBE (E3) Zapiekanka ziemniaczana (dla 4 osób) 800 g ziemniaków, 250 ml mleka, 200 ml płynnej śmietanki, 1 ząbek czosnku, 2 żółtka, 100 g sera gruyere, sól i pieprz. Pokroić ziemniaki za pomocą stożka „krojenie grube...