Wskazówki dotyczące bicia - KitchenAid 5KSM7591XEOB - Instrukcja obsługi - Strona 39

KitchenAid 5KSM7591XEOB Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 48
Ładowanie instrukcji

207

Polsk

i

Wskazówki Dotyczące Użytkowania

Wskazówki dotyczące bicia

białek jaj

Wlać do dzieży białka o temperaturze pokojowej.

Zamontować dzieżę i rózgę do miksera. Prędkość

zwiększać stopniowo, aby uniknąć rozchlapywania

i ubijać aż do uzyskania pożądanego efektu. Patrz

tabela poniżej.

Etapy ubijania

Dzięki mikserowi KitchenAid™ białka będą ubijane

niezwykle szybko. Należy unikać przebijania.

Poniższa lista pomaga zrozumieć, jakich kolejnych

etapów ubijania należy oczekiwać.
Spienione:

Duże, nierówne bąble powietrza.

Zaczynają trzymać kształt

Bąbelki są drobne i gęste, masa jest biała.

Miękkie szczyty

Po wyjęciu rózgi z masy, ciągnące

się za nią szczyty powstałe z piany,

opadają.

Prawie sztywne

Wyjmowana rózga formuje ostre

szczyty, piana pozostaje miękka.

Twarde, lecz nie suche
Przy wyjmowaniu rózgi tworzą się ostre, sztywne

szczyty z piany. Piana jest są jednolita w kolorze

i błyszczy.
Twarde i suche

Przy wyjmowaniu rózgi tworzą się ostre, sztywne

szczyty z piany. Piana jest grudkowata, rwie się i jest

matowa w wyglądzie.

Wskazówki dotyczące

bicia śmietany

Schłodzoną dzieżę i rózgę zamontować do

miksera. Wlać do niej dobrze oziębioną śmietanę

kremówkę. Prędkość zwiększać stopniowo, aby

uniknąć rozchlapywania i ubijać aż do uzyskania

pożądanego efektu. Patrz tabela poniżej.

Etapy ubijania

Należy uważnie obserwować śmietanę podczas

ubijania. Mikser KitchenAid™ ubija tak szybko, że

niemal z każdą sekundą zmienia się konsystencja

produktu. Poniżej cechy kolejnych etapów

ubijania.
Zaczyna gęstnieć

Śmietana gęstnieje i zaczyna przypominać krem.
Trzyma kształt

Podczas wyjmowaniu rózgi śmietana tworzy

miękkie szczyty. W tej postaci może być

łatwo łączona z innymi składnikami, podczas

przygotowywania deserów i sosów.
Sztywna

Śmietana jest sztywna i podczas

wyjmowaniu rózgi tworzy

ostre szczyty. Doskonała do

wykończania deserów, ciast lub

napełniania nią rurek z kremem

lub ptysiów.

ILOŚĆ

1 białko.......................................
2-4 białka...................................
6 lub więcej białek..................

PRĘDKOŚĆ

stopniowo do 10
stopniowo do 8
stopniowo do 8

ILOŚĆ

50 – 200 ml................................

więcej niż 200 ml....................

PRĘDKOŚĆ

stopniowo do 10

stopniowo do 8

W10421400A_15_PL.indd 207

11/15/11 3:14 PM

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)