Użytkowanie miksera; Tabela pojemności; Opis czynności na poszczególnych biegach – - KitchenAid 5KSM7591XEOB - Instrukcja obsługi - Strona 36

KitchenAid 5KSM7591XEOB Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 48
Ładowanie instrukcji

204

Polsk

i

Użytkowanie miksera

Mikser wyposażony jest w funkcję Soft Start dla

wszystkich prędkości. Pozwala ona na każdym

nastawie prędkości zróżnicować ją automatycznie,

początkowo startując nieco wolniej, dla zapobiegnięcia

rozchlapywania płynnych składników lub pylenia

mąki na początku mieszania, a następnie zwiększając

prędkość do pożądanego poziomu, zapewniającego

osiągnięcie zamierzonych rezultatów pracy.

UWAGA: Do mieszania

i wyrabiania ciasta drożdżowego

używać prędkości 2. Użycie innych

prędkości stanowi istotne zagrożenie

uszkodzenia urządzenia. Spiralny Hak

doskonale miesza ciasta drożdżowe

i wyrabia je w czasie nie dłuższym niż

4 minuty.

Dzieża 6,9 L

Mąka

Chleb

Ciasteczka

Ziemniaki pureé

2 do 2,2 kg

8 bochenków po 450 g

160 sztuk

3,6 kg

Tabela pojemności

Opis czynności na poszczególnych biegach –

10-cio stopniowa regulacja

1

2

4

6

8-10

Mieszanie wstępne

Mieszanie wolne

Mieszanie, ubijanie

Ubijanie

Szybkie i bardzo

szybkie ubijanie

Służy do powolnego, wstępnego mieszania,

łączenia i zacierania wszystkich mas i

suchych składników ciast. Na tym biegu

dodaje się mąkę i inne suche produkty do

ciasta i składniki płynne do suchych. Nie

mieszać ani nie wyrabiać na tej prędkości

ciast drożdżowych.

Do powolnego miksowania, ucierania,

szybszego mieszania. Na tym biegu

wyrabia się ciasta drożdżowe, ciasta kruche

i ucierane. Stosuje się również w pierwszej

fazie doprowadzania ziemniaków i innych

warzyw do postaci pureé oraz w chwilach

dodawania płynnego tłuszczu lub mąki

do ciasta.

Używa się do wyrabiania średnio ciężkich

ciast – jak ciasta kruche. Na tej prędkości

rozciera się cukier z tłuszczem i dodaje

cukier do białek na bezy. Jest to średnia

prędkość mieszania mas.

Do średnio szybkiego ubijania. Stosuje

się do wykończenia lżejszych mas

wymagających napowietrzenia.

Do ubijania piany z białek, całych jaj, bitej

śmietany. Stosuje się w końcowej fazie

przygotowania pureé ziemniaczanego.

Prędkość

Opis

Narzędzie

Używana do

W10421400A_15_PL.indd 204

11/15/11 3:14 PM

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)