Przepisy kulinarne; Bita śmietana; Ciasta rzadkiego; Ciasto kruche; Spód na ciasto z owocami; Chałka drożdżowa - Bosch MFQ 2520B - Instrukcja obsługi - Strona 9

Bosch MFQ 2520B Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 21
Ładowanie instrukcji

81

pl

Przepisy kulinarne

Przepisy kulinarne

Bita śmietana

100-500 g śmietany

■ Śmietanę ubijać końcówkami do

mieszania ½ do 5 minut na zakresie

4

,

aż do uzyskania żądanej konsystencji.

Piana z białek

1-5 białek z jaj

■ Białka ubijać 2 do 5 minut na

zakresie

4

końcówkami do mieszania.

Ciasto biszkoptowe

Przepis podstawowy

– 2 jajka

2-3 łyżki gorącej wody

– 100 g cukru

– 1 opakowanie cukru waniliowego

70 g mąki

70 g mąki ziemniaczanej

– ewentualnie proszek do pieczenia

■ Podane składniki (oprócz mąki i mąki

ziemniaczanej) ubijać ok. 3-4 minut

końcówkami do mieszania na

zakresie

4

, aż do mocnego spienienia.

■ Nastawić urządzenie na zakres

1

i mieszając dalej przez ½ do 1 minuty

dodawać łyżkami przesianą mąkę i

mąkę ziemniaczaną.

Maksymalna ilość:

2 x przepis

podstawowy

Ciasta rzadkiego

Przepis podstawowy

– 2 jajka

– 125 g cukru

– 1 szczypta soli

– 1 torebka cukru waniliowego lub skórka

otarta z ½ cytryny

125 g masła lub margaryny (o

temperaturze pokojowej)

250 g mąki

– 1 torebka proszku do pieczenia

– 60 ml mleka

■ Podane składniki mieszać końcówkami

do mieszania przez ok. ½ minuty

na zakresie

1

, następnie przez ok.

3-4 minuty na zakresie

4

.

Maksymalna ilość:

2 x przepis

podstawowy

Ciasto kruche

Przepis podstawowy

125 g masła (o temperaturze

pokojowej)

– 100-125 g cukru

– 1 jajko

– 1 szczypta soli

trochę otartej skórki cytrynowej lub

cukru waniliowego

250 g mąki

– ewentualnie proszek do pieczenia

■ Podane składniki mieszać hakami

do zagniatania przez ok. ½ minuty

na zakresie

1

, następnie przez ok.

3-4 minuty na zakresie

4

.

Maksymalna ilość:

2 x przepis

podstawowy

Spód na ciasto z owocami

Przepis podstawowy

– 2 jajka

– 125 g cukru

– 125 g zmielonych orzechów laskowych

50 g bułki tartej

■ Jajka i cukier ubijać przez 3-4 minuty

na pianę na zakresie

4

.

■ Nastawić urządzenie na zakres

1

,

dodać orzechy i bułkę tartą, a następnie

mieszać składniki przez ½ minuty

używając końcówek do mieszania.

Maksymalna ilość:

2 x przepis

podstawowy

Chałka drożdżowa

Przepis podstawowy

250 g mąki

1 opakowanie suszonych drożdży

110 ml ciepłego mleka

– 1 jajko

– 1 szczypta soli

– 40 g cukru

30 g roztopionego, schłodzonego masła

skórka otarta z połowy cytryny

■ Podane składniki mieszać hakami

do zagniatania przez ok. ½ minuty

na zakresie

1

, następnie przez ok.

3-4 minuty na zakresie

4

.

Maksymalna ilość:

2 x przepis

podstawowy

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)