Bosch MFQ 2520B Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
79
pl
Spis treści
Opis urządzenia
X
Rysunek
A
Korpus urządzenia
1 Przycisk wyrzutowy
2
Przełącznik wł./ wył. (wielostopniowy)
a 0
= mikser wyłączony
b 1
= najniższa liczba obrotów
c 4
= najwyższa liczba obrotów
d M
= włączanie chwilowe (najwyższa
liczba obrotów)
3
Oświetlenie miski „Spotlight“
4
Otwory do zamocowania końcówek
a
duży otwór (z 4 rowkami)
b
mały otwór
5 Kabel sieciowy
Narzędzia
6
Końcówki do mieszania turbo
(2 sztuki)
7 Haki do zagniatania (2 sztuki)
8 Rozdrabniacz uniwersalny *
(oddzielna instrukcja obsługi)
* w zależności od modelu
Rozdrabniacz uniwersalny pozwala
wykorzystać pełny zakres możliwości
urządzenia. Jeżeli rozdrabniacz uniwersalny
nie należy do zakresu dostawy, można go
zamówić w punkcie zakupu urządzenia
lub w punkcie serwisowym (nr katalogowy
12011748).
Przed pierwszym użyciem
Przed rozpoczęciem użytkowania należy
rozpakować, wyczyścić i sprawdzić
urządzenie.
Uwaga!
Nigdy nie używać uszkodzonego
urządzenia!
■ Wyjąć z opakowania korpus urządzenia
i wszystkie akcesoria.
■ Usunąć materiał opakowaniowy.
■ Sprawdzić kompletność wszystkich
części.
X
Rysunek
A
■ Sprawdzić wszystkie części pod kątem
widocznych uszkodzeń.
■ Przed pierwszym użyciem dokładnie
umyć i wysuszyć wszystkie części.
X
„Konserwacja i codzienne
czyszczenie” patrz strona 80
Narzędzia
Wskazówki:
■ Końcówki do mieszania nie nadają się
do przygotowania ciężkich ciast.
■ Maksymalna ilość przetwarzanych
produktów wynosi 500 g mąki
i dodatków.
Końcówki do mieszania turbo
Przeznaczone do przygotowania sosów,
piany z białek, ziemniaków puree,
kremów, majonezu, śmietany i lekkich ciast,
jak np. ciasto ucierane.
Hak do zagniatania
Przeznaczone do przygotowania
ciężkich mieszanek, jak np. ciasto
kruche, drożdżowe, ziemniaczane, do
mieszania ciężkich ciast z mielonego
mięsa, past lub ciasta chlebowego.
Serdecznie gratulujemy Państwu zakupu
nowego urządzenia marki Bosch.
Dalsze informacje dotyczące naszych
produktów znajdą Państwo na naszej
stronie internetowej.
CleverMixx Spotlight firmy Bosch:
Mikser ręczny, który kulinarne wizje
perfekcyjnie wciela w czyn od początku
do końca.
Spis treści
Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem
.. 77
Wskazówki dotyczące bezpieczeństwa
.... 77
Opis urządzenia
........................................ 79
Przed pierwszym użyciem
........................ 79
Narzędzia
................................................. 79
Obsługa
.................................................... 80
Konserwacja i codzienne czyszczenie ..... 80
Przepisy kulinarne .................................... 81
Ekologiczna utylizacja .............................. 82
Gwarancja ................................................ 82
Spis treści
- 5 Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; domowych i przez czas typowy dla gospodarstw domowych.; Wskazówki dotyczące bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru!
- 6 Niebezpieczeństwo zranienia!; czasowych lub do zdalnie sterowanych gniazdek sieciowych.; Niebezpieczeństwo oparzenia!; „Konserwacja i codzienne czyszczenie” patrz strona 80
- 7 Opis urządzenia; Przed pierwszym użyciem; Narzędzia; Końcówki do mieszania turbo; Hak do zagniatania; Spis treści
- 8 Obsługa; Konserwacja i codzienne
- 9 Przepisy kulinarne; Bita śmietana; Ciasta rzadkiego; Ciasto kruche; Spód na ciasto z owocami; Chałka drożdżowa
- 10 Ciasto na pizzę; Ciasto chlebowe; Ekologiczna utylizacja
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)