Scarlett SC-MG45S66 - Instrukcja obsługi - Strona 11

Scarlett SC-MG45S66 Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 12
Ładowanie instrukcji

IM022

www.scarlett.ru

SC-MG45S66

39

Napełnij rurki farszem i zamknij ich końce.

Smaż kibbeh w oleju.

PRZYGOTOWANIE DOMOWE

J KIEŁBASY

Przetrzymaj powłokę dla kiełbasy w ciepłej wodzie przez 10 minut, a następnie załóż wilgotną

powłokę na nasadkę do przygotowania kiełbasy.

Umie

ść mielone mięso w misce. Napełnij powłokę, delikatnie popychając mięso do gardzieli za

pomocą popychacza.

Jeśli powłoka przyklei się do nasadki, zwilż ją wodą.

NAWRÓT

Jeśli maszynka do mielenia mięsa została zatkana, wyłącz ją oraz, nie odłączając od zasilania,

ustaw przełącznik na pozycję R.

Ślimak zacznie się obracać w przeciwnym kierunku i wypchnie zacięte produkty.

Jeśli to nie pomoże, odłącz maszynkę do mięsa z sieci, rozbierz i wyczyść.

Po zakończeniu pracy maszynki do mielenia mięsa, przed włączeniem funkcji reverse (działania

silnika na obrotach wstecznych), zaleca się zrobić przerwę w pracy trwającą co najmniej 5
sekund.

CZYSZCZENIE I KONSERWACJA

ROZBIERANIE

Wyłącz maszynkę do mięsa i upewnij się, że silnik całkowicie się zatrzymał.

Odłącz urządzenie od sieci elektrycznej.

Rozbieranie wykonuje się w odwrotnej kolejności do zestawienia.

Po odłączeniu gardzieli załadowczej maszynki do mielenia mięsa naciśnij ustalacz i obróć
gardziel.

W celu ułatwienia rozebrania na nakrętce pierścieniowej przewidziane są specjalne występy.

CZYSZCZENIE

Usuń resztki produktów.

Umyj wszystkie części, które kontaktowały z produktami, ciepłą wodą z detergentem.

Nie używaj środków ściernych, substancji zawierających chlorek ani rozpuszczalników
organicznych.

Nie wolno zan

urzać obudowy silnika w wodzie. Przetrzyj go zwilżoną szmatką.

Nie wolno myć części metalowych maszynki do mięsa w zmywarce!

Nie używaj gorącej wody o temperaturze powyżej 50

do mycia metalowych maszynki do

mięsa, ponieważ to przyspieszy ich utlenianie.

P

o umyciu wytrzyj części metalowe suchą szmatką.

Jeśli maszynka do mielenia mięsa nie będzie używana przez dłuższy czas, należy wytrzeć

jej wszystkie części metalowe szmatką zwilżoną w oleju roślinnym.

PRZECHOWYWANIE

Przed przechowywaniem upewnij się, że urządzenie jest odłączone od sieci elektrycznej i

całkowicie ostygło.

Spełniaj wszystkie wymagania określone w sekcji CZYSZCZENIE I KONSERWACJA.

Zwiń przewód zasilający.

Przechowuj urządzenie w suchym i chłodnym miejscu.

Ten symbol umieszczony na wyrobie,

opakowaniu i/lub dołączonej dokumentacji oznacza, że

zużytych urządzeń elektrycznych i elektronicznych nie należy wyrzucać wraz ze zwykłymi
odpadami gospodarstwa domowego.

Należy je oddawać do specjalnych punktów odbioru.

Aby uzyskać więcej informacji na temat istniejących systemów zbierania odpadów, należy
skontaktować się z władzami lokalnymi.
Prawidłowa utylizacja pomaga oszczędzać cenne zasoby i zapobiec ewentualnym negatywnym
wpływom na zdrowie ludzi i stan środowiska naturalnego, które mogą powstać w wyniku
niewłaściwego postępowania z odpadami.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)