CZYSZCZENIE I KONSERWACJA,; Temperatura wody nie może prze; Po oczyszczeniu urządzenia wytrzeć do sucha - Oursson MG5550/SP - Instrukcja obsługi - Strona 9

Oursson MG5550/SP Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 13
Ładowanie instrukcji

51

Przystawka do pulpetów

12

Formowanie pulpetów,
kebbe itd.

Pokroić składniki na kawałki 3 x 3 x 3 cm,
a następnie zamarynować je. Dokładnie
wymieszać masę mięsną.

Pulpety można uformować z mięsa
zmielonego i w kawałkach. Postępować
zgodnie z instrukcjami prawidłowego
montażu urządzenia.

Duża/mała przystawka do tarcia

13

,

14

Aby uniknąć rozsypania składników, pod
zespołem tnącym należy umieścić pojem

-

nik o wymaganym rozmiarze.

Przygotowywanie sałatek,
przekąsek, warzyw do
zupy i dań głównych.

Pokroić składniki na kawałki i docisnąć je
do tarki przy użyciu dociskacza.

Przystawka do krojenia w plastry

15

Krojenie w plastry, przygo

-

towywanie sałatek

Składniki muszą być gęste (ogórki,
rzodkiew, świeże ziemniaki, marchew, ka

-

pusta, kiełbasy, twarde sery itd.) W razie
potrzeby pokroić na kawałki. Rozpocząć
dodawanie składników, lekko dociska

-

jąc je dociskaczem do noży tnących.
Docisnąć składniki do ostrzy przy użyciu
dociskacza.

CZYSZCZENIE I KONSERWACJA,

Rys.

D

• Natychmiast po zakończeniu użytkowania

wyczyścić wszystkie części maszynki do
mięsa.

• Wyłączyć urządzenie. Wyjąć wtyczkę z kontaktu.
• Zdemontować maszynkę do mięsa.
• Dokładnie umyć wszystkie elementy urządzenia cie

-

płą wodą z dodatkiem łagodnego środka czyszczą

-

cego.

• Części, które nie są wykonane z metalu, można myć

w zmywarce.

Temperatura wody nie może prze

-

kraczać 60°C.

• Wytrzeć korpus urządzenia suchą, miękką ście

-

reczką.

Aby uniknąć porażenia prądem, nie wolno zanu

-

rzać całego urządzenia w wodzie.

• Dokładnie osuszyć wszystkie części.

Po oczyszczeniu urządzenia wytrzeć do sucha

metalowe części maszynki do mielenia, aby

uniknąć korozji. W celu dodatkowej ochrony

można lekko natłuścić je olejem roślinnym.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)