Oursson MG5550/SP Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
51
Przystawka do pulpetów
12
Formowanie pulpetów,
kebbe itd.
Pokroić składniki na kawałki 3 x 3 x 3 cm,
a następnie zamarynować je. Dokładnie
wymieszać masę mięsną.
Pulpety można uformować z mięsa
zmielonego i w kawałkach. Postępować
zgodnie z instrukcjami prawidłowego
montażu urządzenia.
Duża/mała przystawka do tarcia
13
,
14
Aby uniknąć rozsypania składników, pod
zespołem tnącym należy umieścić pojem
-
nik o wymaganym rozmiarze.
Przygotowywanie sałatek,
przekąsek, warzyw do
zupy i dań głównych.
Pokroić składniki na kawałki i docisnąć je
do tarki przy użyciu dociskacza.
Przystawka do krojenia w plastry
15
Krojenie w plastry, przygo
-
towywanie sałatek
Składniki muszą być gęste (ogórki,
rzodkiew, świeże ziemniaki, marchew, ka
-
pusta, kiełbasy, twarde sery itd.) W razie
potrzeby pokroić na kawałki. Rozpocząć
dodawanie składników, lekko dociska
-
jąc je dociskaczem do noży tnących.
Docisnąć składniki do ostrzy przy użyciu
dociskacza.
CZYSZCZENIE I KONSERWACJA,
Rys.
D
• Natychmiast po zakończeniu użytkowania
wyczyścić wszystkie części maszynki do
mięsa.
• Wyłączyć urządzenie. Wyjąć wtyczkę z kontaktu.
• Zdemontować maszynkę do mięsa.
• Dokładnie umyć wszystkie elementy urządzenia cie
-
płą wodą z dodatkiem łagodnego środka czyszczą
-
cego.
• Części, które nie są wykonane z metalu, można myć
w zmywarce.
Temperatura wody nie może prze
-
kraczać 60°C.
• Wytrzeć korpus urządzenia suchą, miękką ście
-
reczką.
Aby uniknąć porażenia prądem, nie wolno zanu
-
rzać całego urządzenia w wodzie.
• Dokładnie osuszyć wszystkie części.
Po oczyszczeniu urządzenia wytrzeć do sucha
metalowe części maszynki do mielenia, aby
uniknąć korozji. W celu dodatkowej ochrony
można lekko natłuścić je olejem roślinnym.
Spis treści
- 6 ZALECENIA; Symbol zagrożenia; INSTRUKCJE BEZPIECZEŃSTWA,
- 7 Montaż maszynki do mięsa,; ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA; Akcesoria do poszczególnych modeli urządze; Dociskacz; Rys; Przed zmontowaniem lub rozmon-; Ostrza są bardzo ostre, należy zachować; Automatyczne zabezpieczenie silnika; Maksymalny czas ciągłej pracy urządzenia
- 8 ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA; Nazwa czynności; Nie wolno mleć składników o tempera; Przystawka do kiełbasy; cisk
- 9 CZYSZCZENIE I KONSERWACJA,; Temperatura wody nie może prze; Po oczyszczeniu urządzenia wytrzeć do sucha
- 10 MOŻLIWE PROBLEMY I ROZWIĄZANIA; my; Maszynka do mielenia nie; DANE TECHNICZNE
- 11 SERWISOWANIE; Zobowiązania gwarancyjne firmy OURSSON AG:; skutek naruszenia zasad korzystania przez konsu-
- 12 Korzystanie z produktu po upływie czasu eksploata; ludzkie przed zanieczyszczeniami ze strony pro-; Data produkcji
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)