MOŻLIWE PROBLEMY I ROZWIĄZANIA; my; Maszynka do mielenia nie; DANE TECHNICZNE - Oursson MG5550/SP - Instrukcja obsługi - Strona 10
![Oursson MG5550/SP](/img/product/thumbs/180/b3/86/b386dae1f9e000eb70d562dbbdefe84b.webp)
Spis treści:
- Strona 6 – ZALECENIA; Symbol zagrożenia; INSTRUKCJE BEZPIECZEŃSTWA,
- Strona 7 – Montaż maszynki do mięsa,; ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA; Akcesoria do poszczególnych modeli urządze; Dociskacz; Rys; Przed zmontowaniem lub rozmon-; Ostrza są bardzo ostre, należy zachować; Automatyczne zabezpieczenie silnika; Maksymalny czas ciągłej pracy urządzenia
- Strona 8 – ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA; Nazwa czynności; Nie wolno mleć składników o tempera; Przystawka do kiełbasy; cisk
- Strona 9 – CZYSZCZENIE I KONSERWACJA,; Temperatura wody nie może prze; Po oczyszczeniu urządzenia wytrzeć do sucha
- Strona 10 – MOŻLIWE PROBLEMY I ROZWIĄZANIA; my; Maszynka do mielenia nie; DANE TECHNICZNE
- Strona 11 – SERWISOWANIE; Zobowiązania gwarancyjne firmy OURSSON AG:; skutek naruszenia zasad korzystania przez konsu-
- Strona 12 – Korzystanie z produktu po upływie czasu eksploata; ludzkie przed zanieczyszczeniami ze strony pro-; Data produkcji
52
MOŻLIWE PROBLEMY I ROZWIĄZANIA
Potencjalne proble-
my
Prawdopodobne przyczyny
Rozwiązania
Maszynka do mielenia nie
włącza się.
Brak napięcia w gniazdku.
Odłączyć urządzenie od zasilania i zaczekać,
aż powróci normalne napięcie.
Maszynka do mielenia
przestała działać.
• Włączył się bezpiecznik chroniący
urządzenie przed przegrzaniem.
• Być może zostało włączone auto
-
matycznie zabezpieczenie silnika
przed przegrzaniem.
• Być może trzeba usunąć żywność,
która utknęła w urządzeniu.
• Aby pozbyć się tych produktów, należy na
-
cisnąć przycisk
▼
Re
. Jeśli to nie pomoże,
należy odłączyć urządzenie od zasilania i
samodzielnie je wyczyścić.
• Odłączyć urządzenie od zasilania i skon
-
taktować się z punktem serwisowym firmy
OURSSON.
Podczas pracy maszynki
do mielenia czuć nieprzy
-
jemny zapach.
• Urządzenie mogło się przegrzać.
• Przy pierwszym włączeniu urządze
-
nia rozgrzewające się ruchome czę
-
ści mogą powodować nieprzyjemny
zapach.
• Skrócić czas użytkowania urządzenia.
• Nieprzyjemny zapach przy pierwszym uży
-
ciu jest zjawiskiem normalnym i wkrótce
zniknie.
Mięso jest nieprawidłowo
zmielone.
• Ostrze jest nieprawidłowo ustawione.
• Ostrza są stępione.
• Pierścień blokujący jest nieprawi
-
dłowo założony.
• Prawidłowo ustawić ostrze.
• Ostrza wymagają naostrzenia.
• Prawidłowo założyć pierścień blokujący.
DANE TECHNICZNE
*
Produkty należy przechowywać w suchych, wentylowanych magazynach w temperaturze nie niższej niż -25°С.
CERTYFIKACJA WYROBU
Informacje na temat certyfikacji tego wyrobu podano pod adresem http://www.oursson.com, a egzemplarz
dokumentu można uzyskać od sprzedawcy.
Naprawy wykonywać mogą tylko wykwalifikowani specjaliści z punktów serwisowych firmy OURSSON AG.
Model
MG5540
MG5550
Pobór mocy (W)
Maks. 400
Napięcie znamionowe
220-240 V~; 50/60 Hz
Klasa ochrony
II
Moc z zablokowanym silnikiem, W
800
Wydajność w kg/godz.
108
Wymiary (dług. x szer. x wys.), mm
283х136х188
Wymogi temperatury
Działanie
+15°С dо +35°С
Przechowywanie i transport
-25°С dо +55°С
Wymagana wilgotność
Działanie
15-75% (bez kondensacji)
Przechowywanie i transport
15-75% (bez kondensacji)
Masa w kg
2,7
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
48 PL upewnić się, że urządzenie zostało odłączone od sieci elektrycznej. • Nie należy używać tego urządzenia na zewnątrz. • Urządzenie nie jest przeznaczone do użytku przez osoby (w tym dzieci) o ograniczonej sprawności fi - zycznej, czuciowej i psychicznej, niedoświadczone i nieumiejętne. Mogą one...
49 Montaż maszynki do mięsa, Rys. C Mięso mielone: Rys. C-3 Kiełbasa: Rys. C-7,C-8 Pulpety: Rys. C-5,C-6 Warzywa: Rys. C-4 1. Włożyć śrubę 9 do zespołu tnącego 3 . 1. Włożyć wymaganą dyszę 13 , 14 , 15 do zespołu tnącego 17 . 2. Zabezpieczyć zespół tnący 17 w maszyn - ce, obracając go w lewo do mo...
50 ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA Przed rozpoczęciem przygotowań zaleca się pokrojenie składników na kawałki 3 x 3 x 3 cm. Nazwa czynności Składniki Uwaga Dysk perforowany z otworami 3/5,0 mm 6 , 5 Przygotowanie mielonego mięsa/ryb/drobiu Pokroić składniki na kawałki 3 x 3 x 3 cm. Mięso mielone...
Inne modele maszynki do mięsa Oursson
-
Oursson MG2012/RD
-
Oursson MG5000/IV
-
Oursson MG5025/OR
-
Oursson MG5520/GA
-
Oursson MG5530/RD
-
Oursson MG5540/RD