CZYSZCZENIE I KONSERWACJA,; Temperatura wody nie może prze; Po oczyszczeniu urządzenia wytrzeć do sucha - Oursson MG2012/RD - Instrukcja obsługi - Strona 8

Oursson MG2012/RD Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 13
Ładowanie instrukcji

50

Nadzienie do pulpetów,
kebbe itd.

Wcisnąć nadzienie dociskaczem i napeł

-

nić nim pulpety lub kebbe.

Zaleca się stosowanie małej
przystawki

11

.

Przystawka do pulpetów

15

Formowanie pulpetów,
kebbe itd.

Pokroić składniki na kawałki 3 x 3 x 3 cm,
a następnie zamarynować je. Dokładnie
wymieszać masę mięsną.

Pulpety można uformować z mięsa
zmielonego i w kawałkach. Postępować
zgodnie z instrukcjami prawidłowego
montażu urządzenia.

Przystawka do parmezanu

16

Aby uniknąć rozsypania składników, pod
zespołem tnącym należy umieścić pojem

-

nik o wymaganym rozmiarze.

Ser tarty

Pokroić ser na kawałki i docisnąć je do
tarki przy użyciu dociskacza.

Duża/mała przystawka do tarcia

17

,

18

Przygotowywanie sałatek,
przekąsek, warzyw do
zupy i dań głównych.

Pokroić składniki na kawałki i docisnąć je
do tarki przy użyciu dociskacza.

Przystawka do krojenia w plastry (mała)

20

Przygotowywanie sałatek,
przekąsek, warzyw do
zupy i dań głównych.

Pokroić składniki na kawałki i docisnąć je
do ostrzy przy użyciu dociskacza.

Przystawka do krojenia w plastry (duża)

19

Krojenie w plastry, przygo

-

towywanie sałatek

Składniki muszą być gęste (ogórki,
rzodkiew, świeże ziemniaki, marchew, ka

-

pusta, kiełbasy, twarde sery itd.) W razie
potrzeby pokroić na kawałki. Rozpocząć
dodawanie składników, lekko dociska

-

jąc je dociskaczem do noży tnących.
Docisnąć składniki do ostrzy przy użyciu
dociskacza.

Sitko do makaronu

23

Przygotowanie makaronu Uformuj gotowe ciasto w rolkę i potnij na

kawałki o wielkości 3×3×3 cm.

Przepis na ciasto:

M

ąka pszenna, g................................300

Jaja, szt..................................................3
Sól, g...................................................0,8

W

oda, ml..............................................30

Oliwa z oliwek, ml................................15

CZYSZCZENIE I KONSERWACJA,

Rys. D

Natychmiast po zakończeniu użytkowania
wyczyścić wszystkie części maszynki do
mięsa.

Wyłączyć urządzenie. Wyjąć wtyczkę z kontaktu.

Zdemontować maszynkę do mięsa.

Dokładnie umyć wszystkie elementy urządzenia cie

-

płą wodą z dodatkiem łagodnego środka czyszczą

-

cego.

Części, które nie są wykonane z metalu, można myć
w zmywarce.

Temperatura wody nie może prze

-

kraczać 60°C.

Wytrzeć korpus urządzenia suchą, miękką ście

-

reczką.

Aby uniknąć porażenia prądem, nie wolno zanu

-

rzać całego urządzenia w wodzie.

Dokładnie osuszyć wszystkie części.

Po oczyszczeniu urządzenia wytrzeć do sucha

metalowe części maszynki do mielenia, aby

uniknąć korozji.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)