Montaż maszynki do mięsa,; nia makaronu; ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA; Akcesoria do poszczególnych modeli urządze; ODBLOKOWANIE; Ostrza są bardzo ostre, należy zachować; Automatyczne zabezpieczenie silnika - Oursson MG2012/RD - Instrukcja obsługi - Strona 6

Oursson MG2012/RD Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 13
Ładowanie instrukcji

48

Montaż maszynki do mięsa,

Rys. C

Mięso mielone:

Rys. C-4

Kiełbasa:

Rys. C-5

Pulpety:

Rys. C-5

Do przygotowa-

nia makaronu

,

Рiс. С-7

Warzywa:

Rys. C-6

1. Włożyć śrubę

10

do zespołu tnącego

3

.

1. Włożyć wymaganą dy

-

szę

16

,

17

,

18

,

19

,

20

do

zespołu tnącego

22

.

2. Zabezpieczyć zespół

tnący

22

w maszynce,

obracając go w lewo

do momentu zatrza-

śnięcia.

3. Umieścić dociskacz

21

w zespole tnącym

22

.

2. Zamontować ostrze na

śrubie. Rys. C-2.

3. Zamontować jeden z dys

-

ków

8

,

9

,

10

na śrubie z

ostrzami.

2. Zamocować śrubę do separatora

15

.

2. Umieścić jed

-

no z sitek na

ślimaku

23

.

3. Na separatorze za

-

mocować wymaganą
przystawkę

11

,

12

,

13

.

4. Założyć pierścień blokujący

14

.

4. Przykręcić zmontowany zespół tnący za pomocą przystawki blokującej

8

, obracając ją w

prawo.

5. Zamontować zespół tnący

3

w maszynce, obracając go w lewo do momentu

zatrzaśnięcia.

6. Przymocować tackę na nadzienie do otworu w zespole tnącym

2

.

7. Umieścić dociskacz

1

w tacce na nadzienie.

ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA

Akcesoria do poszczególnych modeli urządze

-

nia. Rys. В

1

Dociskacz

........................................................... 1 szt.

2

Taca do napełniania ............................................ 1 szt.

3

Zespół tnący ....................................................... 1 szt.

4

Korpus

................................................................ 1 szt.

5

Dysk perforowany z otworami 8 mm ................. 1 szt.

6

Dysk perforowany z otworami 5 mm ................. 1 szt.

7

Dysk perforowany z otworami 3,2 mm .............. 1 szt.

8

Przystawka blokująca ......................................... 1 szt.

9

Ostrze

................................................................. 1 szt.

10

Śruba .................................................................. 1 szt.

11

Przystawka do kiełbasy (mała) ........................... 1 szt.

12

Przystawka do kiełbasy (średnia) ....................... 1 szt.

13

Przystawka do kiełbasy (duża) ........................... 1 szt.

14

Pierścień blokujący ............................................. 1 szt.

15

Separator

........................................................... 1 szt.

16

Przystawka do parmezanu ................................. 1 szt.

17

Przystawka do tarcia (mała

)

............................... 1 szt.

18

Przystawka do tarcia (duża

)

............................... 1 szt.

19

Przystawka do krojenia w plastry (duża

)

............ 1 szt.

20

Przystawka do krojenia w plastry (mała

)

............ 1 szt.

21

Dociskacz

........................................................... 1 szt.

22

Zespół tnący ....................................................... 1 szt.

23

Sitko do makaronu

.............................................. 3 szt.

Instrukcja obsługi ................................................ 1 szt.

BUDOWA URZĄDZENIA,

Rys. С-1

1
2
3

Przycisk wyjmowania zespołu tnącego

Panel sterowania

Miejsce na przewód

UŻYTKOWANIE,

Rys. C

Panel sterowania,

Rys. C-3

Re

- przycisk włączania/wyłączania zasilania (ON/

OFF).

Zasilanie jest włączone, gdy przycisk znajduje

się w górnym położeniu

(•).

- przycisk START/STOP.

Nacisnąć przycisk

START/

STOP,

aby uruchomić maszynkę do mielenia mięsa.

- przycisk REVERSE.

Jeśli w maszynce do

mielenia utkną jakiekolwiek przedmioty, należy

ją wyłączyć, naciskając przycisk

START/STOP.

Nacisnąć i przytrzymać przycisk

REVERSE,

aby

śruba tnąca zaczęła obracać się w przeciwnym

kierunku, wypychając produkt na zewnątrz.

-

przycisk

UNLOCK.

Ten przycisk umożliwia

ODBLOKOWANIE

silnika i przywrócenie jego

prawidłowego działania.

Przed pierwszym użyciem należy przetrzeć urządzenie

miękką i suchą szmatką. Pozostałe części należy umyć

ciepłą wodą i środkiem czyszczącym. Przed zmonto

-

waniem lub rozmontowaniem urządzenia i/lub demon

-

tażem podzespołów należy się upewnić, że jest ono

odłączone od zasilania.

Ostrza są bardzo ostre, należy zachować

ostrożność.

Automatyczne zabezpieczenie silnika

Automatyczne zabezpieczenie chroni silnik przed

przegrzaniem

i

awariami.

Gdy

automatyczne

zabezpieczenie jest włączone, urządzenie przestaje

działać, a przyciski na panelu sterowania stają się

nieaktywne. Należy odczekać 5-10 minut aż urządzenie

ostygnie, a następnie odblokować je, naciskając i

przytrzymując przycisk

.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)