Moulinex ME 61013E Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
UWAGA: przed uruchomieniem urządzenia upewnić się, czy tarka jest prawid
łowo umieszczona w uchwycie.
Używać tarki zalecanej dla danego typu produktu:
(*) w zależności od modelu
Zalecenia, które pozwolą uzyskać dobre rezultaty:
Aby uzyskać zadowalające rezultaty i uniknąć gromadzenia się produktów w uchwycie, używane składniki powinny
być zwarte. Nie używać urządzenia do tarcia produktów zbyt twardych, takich jak cukier lub kawałki mięsa.
Pokroić produkty, aby łatwiej zmieściły się w kominie uchwytu.
•
Przed czyszczeniem bloku silnika H od
łączać zawsze urządzenie od źródła zasilania.
●
Nigdy nie zanurzać ani nie zamaczać w wodzie bloku silnika. Blok silnika czyścić wilgotną ściereczką. Starannie
go osuszyć.
1) Akcesoria g
łowicy do mięsa:
-
Odblokować głowicę lub szatkownicę, naciskając na przycisk
E
.
- Obrócić głowicę mielącą
A
w prawo i pociągnąć do siebie, aby odłączyć ją od bloku silnika
H
.
- Aby zdemontować głowicę mielącą
A
, zdjąć popychacz
C
i tackę
B
, odkręcić nakrętkę
A5
, zdjąć siatkę
A4
, nóż
A3
i wał ślimakowy
A2.
•
Należy ostrożnie obchodzić się z elementami tnącymi.
- Umyć wszystkie części w ciepłej wodzie z dodatkiem mydła, wypłukać i starannie osuszyć.
- Nie wkładać głowicy mielącej A do zmywarki (czyli korpus
A1
, wał ślimakowy
A2
, nakrętka
A5
, nóż
A3
i sitka
A4
).
2) Elementy szatkownicy (w zależności od modelu)
●
Uchwyt
(K1)
, popychacz
(K2
), tarki
(K3a, K3b, K3c)
można wkładać do zmywarki do górnego koszyka i myć z
użyciem programów „ECO” lub „MAŁO BRUDNE”.
● Należy ostrożnie obchodzić się z tarkami, ponieważ ich ostrza są bardzo ostre.
● W przypadku przebarwienia części plastikowych przez przygotowywane produkty, na przykład marchewki,
przetrzeć je przy pomocy szmatki zamoczonej w oleju spożywczym, a następnie wyczyścić jak zazwyczaj.
SCHOWEK:
Sitka, nóż, prowadnik wału, elementy do przygotowania kebbe i kiełbas
(I1, I2 i J1, J2)
można schować z tyłu
urządzenia (osłona schowka
D
).
(*)Tarka do wiórków
cienkich K3a
(*)Tarka do plastrów
K3b
(*)Tarka do wiórków
grubych K3c
Marchew
X
X
Kabaczki
X
X
Ziemniaki
X
X
Ogórek
X
X
Papryka
X
X
Cebula
X
Buraki
X
Kapusta (biała/czerwona)
X
Jabłka
X
Czarna rzepa
X
X
Seler
X
Banan
X
Parmezan
X
Ser Gruyère
X
X
Czekolada
X
X
Suchy chleb/biszkopty
X
Orzechy, orzechy laskowe/migdały
X
Orzechy kokosowe
X
CZYSZCZENIE:
40
Spis treści
- 3 ZASADY BEZPIECZE
- 4 PRZED PIERWSZYM U
- 6 cienkich K3a
- 7 ładniki na farsz kibbe:; sklejając końce niewielką ilością wody.; ładniki; szczyptę imbiru i małą łyżeczkę cynamonu.; CO ROBIĆ, GDY URZĄDZENIE NIE DZIA
- 8 cebule – 100 g masła solonego w małych kostkach – olej; Pulpeciki wo; jajka – 1 ziemniak – mąka – sól, pieprz; Pudding ziemniaczany z pieca; masła – 2 łyżki oleju – sól, pieprz; Zapiekane jab; cynamonu
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)