Kenwood MG700 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Kenwood MG700 Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 19
Ładowanie instrukcji

przepis na kie¢baski
wieprzowe

100 g czerstwego chleba
600 g wieprzowiny, chudej i t¢ustej,
pokrajanej w paski
1 jajko, rozbe¢tane
5 ml (1 ¢y¯eczka) przypraw
zio¢owych
sól i pieprz

1 Namoczyć chleb w wodzie, a

następnie odcisnąć i wylać nadmiar
wody.

2 Prze¢ó¯ zmielonå wieprzowinë do

miski.

3 Dodaj pozosta¢e sk¢adniki i dobrze

wymieszaj.

4 Ze zmielonego mięsa uformować

kiełbaski (zob. cześć pt. „jak
używać końcówki do kiełbas”).

5 Usma¯, piecz na ruszcie lub w

prodi¯u a¯ bëdå z¢otobråzowe.

koæcówka do kebbe
(rurek z miësa)

Mandryl
Sto¯ek zewnëtrzny

Kebbe jest tradycyjnå potrawå na
Bliskim Wschodzie: rurki z baraniny
i kuskus’u nadziewane mielonym
miësem i sma¯one g¢ëboko w
t¢uszczu.

jak u¯ywaç koæcówki
do kebbe

1 Śrubę podającą zamocować

wewnątrz korpusu młynka.

2 Zamocować mandryl

,

umieszczając występ w wycięciu.

3 Założyć stożek zewnętrzny.
4 Luźno nakręcić nakrętkę

pierścieniową.

5 Ustawiając młynek w pozycji

pokazanej na rys.

, wsunąć go do

gniazda wejściowego do nasadek.
Przekręcić korpus młynka tak, by
gardziel zasypowa znalazła się w
pozycji pionowej.

6 Mocno przykręcić nakrętkę

pierścieniową (ręcznie).

7 Założyć tacę.
8 Przesunąć regulator prędkości do

pozycji 1. Za pomocą popychacza
delikatnie popychać składniki.
Pokroić na kawałki żądanej
długości.

przepis na kebbe
nadziewane

rurka zewnëtrzna

500 g miësa jagniëcego lub
baraniny bez t¢uszczu, pokrajanej w
paski
500 g kuskus’u, umytego i
obsåczonego
1 ma¢a cebula

Ważne

Kuskusu i kaszy bulgur użyć
natychmiast po odcedzeniu,
ponieważ po wyschnięciu może
stać się zbyt twardy i spowodować
nadmierne przeciążenie i
uszkodzenie młynka.

1 Używając drobnego sitka mielić na

zmianę porcje mięsa i kuskusu,
przed ostatnią porcją dodając
cebulę.

2 Wymieszaj; nastëpnie przemiel

jeszcze dwukrotnie.

3 Uformować klopsiki kebbe,

używając odpowiedniej nasadki.

76

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)