M¢ynek; jak zmontowaç m¢ynek - Kenwood MG700 - Instrukcja obsługi - Strona 7

Kenwood MG700 Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 19
Ładowanie instrukcji

M¢ynek

korpus z silnikiem
d

ź

wignia blokuj

ą

ca

koæcówka do pod¢åczenia

włącznik z regulatorem prędkości

klucz
nakrëtka pierÿcieniowa
sitka: drobne, ÿrednie, grube
nó¯
sruba podajåca
korpus m¢ynka

gardziel zasypowa

stolik
popychacz
taca/Pokrywa

schowek na nasadki przejściowe
do kiełbas i klopsików kebbe

jak zmontowaç m¢ynek

1 W¢ó¯ ÿrubë podajåcå do korpusu.
2 Za¢ó¯ nó¯: powierzchniå tnåcå na

zewnåtrz

.

Upewnij sië, ¯e nó¯

jest dobrze osadzony, w
przeciwnym razie m¢ynek mo¯e
ulec uszkodzeniu.

3 Za¢ó¯ sitko

, umiejscowiajåc

wystëp w wyciëciu sitka.

U¯ywaj drobnego sitka do
surowego miësa, ryby, drobnych
orzechów wzglëdnie do miësa
gotowanego na kulebiaki lub
pieczeæ rzymskå.

U¯ywaj sitek ÿredniego i grubego
do surowego miësa, ryby,
orzechów, warzyw, serów twardych,
jak równie¯ do skórki
pomaraæczowej i suszonych
owoców na keksy i marmoladë.

4 Lu¶no dokrëç nakrëtkë

pierÿcieniowå.

jak u¯ywaç m¢ynka

1 Ustawiając młynek w pozycji

pokazanej na rys.

, wsunąć go do

gniazda wejściowego do nasadek.
Przekręcić korpus młynka tak, by
gardziel zasypowa znalazła się w
pozycji pionowej.

2 Mocno przykręcić nakrętkę

pierścieniową (ręcznie).

Jeżeli mięso nie będzie mielone w
zadowalający sposób, wyłączyć
młynek i wyjąć wtyczkę z gniazda
sieciowego. Rozłożyć i wyczyścić
nasadkę, a następnie ponownie
złożyć i zamontować na korpusie z
silnikiem. Zakręcić nakrętkę
pierścieniową za pomocą
załączonego w zestawie klucza

.

3 Założyć tacę. Pod młynkiem

umieścić naczynie/pokrywę, do
której będą zbierane mielone
składniki.

4

Przed mieleniem składniki
mrożone należy całkowicie
rozmrozić.

Mięso pokroić w paski o

szerokości 2,5 cm.

5 Przesunąć regulator prędkości do

pozycji 2. Za pomocą popychacza
delikatnie popychać składniki w dół
gardzieli zasypowej, po jednym
kawałku na raz.

Podczas

popychania składników nie
używać zbyt dużej siły, ponieważ
można w ten sposób uszkodzić
młynek.

Uwaga:
Prędkość 1 służy do nabijania
kiełbas, klopsików kebbe oraz
używania z dodatkowymi
nasadkami.

Aby zapewnić długi okres
użytkowania młynka do mięsa, nie
używać urządzenia przez czas
dłuższy niż 20 minut ciągłej pracy
(pomiędzy kolejnymi partiami
należy robić 10-minutową przerwę).

74

Spis treści

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)