Bosch MFW 3710B Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
30
pl
Konserwacja i codzienne czyszczenie
Przygotowanie
W
Niebezpieczeństwo zranienia!
Nie zbliżać rąk do ostrych noży i krawędzi
wkładek do siekania, tarcia i rozdrabniania
na wiórki.
X
Cykl rysunków
H
1.
Otworzyć zatrzask. Włożyć do obudowy
wybraną wkładkę.
2.
Zamknąć zatrzask, aż do słyszalnego
zablokowania.
Przystawka do tarcia jest gotowa.
Zastosowanie
W
Niebezpieczeństwo zranienia!
–
Nie wkładać rąk w otwór do napełniania.
–
Do popychania produktów używać
wyłącznie popychacza.
Uwaga!
–
Popychacz można wkładać tylko
w jednym kierunku.
–
Usunąć twarde skorupy
(np. z orzechów).
–
Nie wywierać dużego nacisku na
popychacz.
X
Cykl rysunków
I
1.
Przygotowaną przystawkę wsunąć
skośnie na napęd korpusu urządzenia.
2.
Przekręcić przystawkę w kierunku prze
-
ciwnym do ruchu wskazówek zegara aż
do głośnego zatrzaśnięcia.
3.
Nasadzić tacę wsypową i wprowadzić
popychacz w otwór do napełniania.
4.
Przygotować produkty spożywcze.
Rozdrobnić najpierw duże kawałki, aby
bez wcisku pasowały do otworu do
napełniania.
5.
Pod przystawkę podstawić odpowiednie
naczynie. Przygotowane produkty
położyć na tacę wsypową.
6.
Podłączyć wtyczkę do gniazdka.
Włączyć urządzenie.
7.
Przesuwać popychaczem produkty do
otworu do napełniania, wywierając lekki
nacisk. Produkty są szatkowane lub
tarte.
8.
Gdy praca zostanie zakończona,
wyłączyć urządzenie i wyjąć wtyczkę
z gniazdka sieciowego.
9.
Zdjąć tacę wsypową i popychacz.
10.
Wcisnąć i przytrzymać przycisk zabez
-
pieczający, a następnie obrócić przy
-
stawkę zgodnie z ruchem wskazówek
zegara, aż zwolni się.
11.
Wyjąć przystawkę, rozłożyć i wszystkie
części oczyścić.
X
„Konserwacja
i codzienne czyszczenie” patrz
strona 30
Konserwacja i codzienne
czyszczenie
Urządzenie, wszystkie przystawki oraz
wykorzystane akcesoria muszą być dokład
-
nie oczyszczone po każdym użyciu.
W
Niebezpieczeństwo porażenia
prądem!
–
Przed przystąpieniem do czyszczenia
odłączyć przewód od gniazdka
sieciowego.
–
Korpusu urządzenia nigdy nie zanurzać
w żadnych płynach ani nie myć w zmy
-
warce do naczyń.
W
Niebezpieczeństwo zranienia!
Nie zbliżać rąk do ostrych noży i krawędzi
wkładek do siekania i rozdrabniania na
wiórki.
Uwaga!
–
Nie używać środków czyszczących
zawierających alkohol lub spirytus.
–
Nie należy używać ostrych, spiczastych
lub metalowych przedmiotów.
–
Nie stosować szorstkich ściereczek ani
środków do szorowania.
Na
rysunku
J
zostało pokazane, w jaki
sposób należy czyścić poszczególne
części.
■ Korpus urządzenia wytrzeć do sucha
miękką, wilgotną szmatką.
■ Użyte przystawki rozłożyć w odwrotnej
kolejności (patrz „Przygotowanie“ przy
każdej przystawce).
■ Wszystkie elementy wyposażenia
oczyścić miękką szmatką lub gąbką
z użyciem środka do mycia.
■ Wszystkie części pozostawić do
wyschnięcia.
Spis treści
- 3 Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją; gospodarstwa domowego.; Maszynka do mielenia mięsa:; do mielenia oraz mieszania; Przystawka do tarcia:
- 4 Zasady bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru; do szatkowania i tarcia.
- 5 Uwaga! Niebezpieczeństwo uszkodzenie urządzenia; Zwracać uwagę, aby w otworze do napełniania oraz w nasadkach nie; Serdecznie gratulujemy Państwu zakupu; Spis treści
- 6 Opis urządzenia; Przed pierwszym użyciem; Elementy obsługowe
- 7 Schowek; Zabezpieczenie przed; Wymiana zabieraka; Rysunek; Korpus urządzenia; Przygotowanie; Nasadka podstawowa; Przystawka do mielenia mięsa; Nasadka masarska; Przygotowanie przystawki do; Niebezpieczeństwo zranienia!
- 8 Przygotowanie nasadki masarskiej; Przygotowanie nasadki do kebbe; Zastosowanie; Poniższy przykład opisuje wykorzystanie; Przystawka do tarcia
- 9 Konserwacja i codzienne; Niebezpieczeństwo porażenia; rysunku
- 10 Przepisy; Knedle z bułki
- 11 Porady; Przeznaczenie sitek; Przeznaczenie wkładek; Ekologiczna utylizacja; Gwarancja
- 12 Części zamienne i akcesoria
- 13 Usuwanie drobnych usterek
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)