Schowek; Zabezpieczenie przed; Wymiana zabieraka; Rysunek; Korpus urządzenia; Przygotowanie; Nasadka podstawowa; Przystawka do mielenia mięsa; Nasadka masarska; Przygotowanie przystawki do; Niebezpieczeństwo zranienia! - Bosch MFW 3710B - Instrukcja obsługi - Strona 7

Bosch MFW 3710B Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 23
Ładowanie instrukcji

28

pl

Zabezpieczenie przed przeciążeniem

Schowek

Niewykorzystywane sitka zespołu mielą

-

cego można umieścić w schowku i zamknąć

pokrywą.

Zabezpieczenie przed

przeciążeniem

Zabierak jest wyposażony w nacięcie

(miejsce przewidzianego przełomu)

zapobiegające większemu uszkodzeniu

urządzenia w przypadku przeciążenia

nasadki podstawowej. W razie przecią

-

żenia zabierak ułamie się w tym miejscu.

Nowy zabierak można nabyć w serwisie

(nr 630701). Części zamienne z miejscem

przewidzianego przełomu nie są objęte

zobowiązaniem gwarancyjnym.

Wymiana zabieraka

X

Rysunek

C

1.

Odkręcić wkręt w zabieraku odpo

-

wiednim wkrętakiem (PH2) i usunąć

uszkodzony zabierak.

2.

Włożyć nowy zabierak i z powrotem

przykręcić.

Korpus urządzenia

Przygotowanie

W

Niebezpieczeństwo zranienia!

Włożyć wtyczkę do gniazdka sieciowego

dopiero wtedy, gdy wszystkie przygoto-

wania do pracy z urządzeniem zostały

zakończone, potrzebne nasadki poprawnie

zmontowanie i połączone z korpusem

urządzenia.

■ Korpus urządzenia ustawić na stabilnej,

poziomej powierzchni roboczej.

■ Wyciągnąć kabel sieciowy ze schowka

na potrzebną długość.

Korpus urządzenia jest gotowy.

Nasadka podstawowa

Nasadka podstawowa jest używana do

następujących zastosowań:

Przystawka do mielenia mięsa

Do rozdrabniania surowych lub gotowanych

produktów żywnościowych. W zależności

od rodzaju i konsystencji przetwarzanych

produktów zastosować odpowiednie sitko.

X

 „Porady” patrz strona 32

Nasadka masarska

Do wypełniania sztucznych i naturalnych

osłonek masą kiełbasianą. Do formowania

rurek.

Nasadka do kebbe

Do formowania rurek z ciasta lub mielonego

mięsa.

Wskazówka:

nasadkę podstawową i odpo

-

wiednie akcesoria, które można nabyć

za pośrednictwem serwisu, można użyć

w dalszych zastosowaniach.

Uwaga!

Podczas składania różnych elementów

ustawić wycięcia w przystawkach naprzeciw

odpowiedniej części w obudowie.

Przygotowanie przystawki do

mielenia mięsa

W

Niebezpieczeństwo zranienia!

Nigdy nie wkładać rąk do ostrego noża.

Uwaga!

Zawsze stosować tylko jedno sitko.

X

Rysunek

D

1.

Włożyć ślimak do obudowy zabierakiem

do przodu.

2.

Na ślimak nasadzić najpierw nóż,

a następnie wybrane sitko.

3.

Na obudowę nasadzić nakrętkę

i dokręcić zgodnie z ruchem wskazówek

zegara bez użycia nadmiernej siły.

Przystawka do mielenia mięsa jest gotowa.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)