Przygotowanie nasadki masarskiej; Przygotowanie nasadki do kebbe; Zastosowanie; Poniższy przykład opisuje wykorzystanie; Przystawka do tarcia - Bosch MFW 3710B - Instrukcja obsługi - Strona 8

Bosch MFW 3710B Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 23
Ładowanie instrukcji

29

pl

Przystawka do tarcia

Przygotowanie nasadki masarskiej

X

Rysunek

E

1.

Włożyć ślimak do obudowy zabierakiem

do przodu.

2.

Najpierw na ślimak nasadzić pierścień

nośny, a następnie włożyć w obudowę

dyszę do nadziewania.

3.

Na obudowę nasadzić nakrętkę

i dokręcić zgodnie z ruchem wskazówek

zegara bez użycia nadmiernej siły.

Nasadka masarska jest gotowa.

Przygotowanie nasadki do kebbe

X

Rysunek

F

1.

Włożyć ślimak do obudowy zabierakiem

do przodu.

2.

Najpierw na ślimak nasadzić pier

-

ścień stożkowy, a następnie włożyć

w obudowę dyszę do kebbe.

3.

Na obudowę nasadzić nakrętkę

i dokręcić zgodnie z ruchem wskazówek

zegara bez użycia nadmiernej siły.

Nasadka do kebbe jest gotowa.

Zastosowanie

Wskazówka:

w zależności od zamierzo

-

nego przeznaczenia, produkty żywnościowe

będą różnie przetwarzane.

X

 „Przepisy” 

patrz strona 31

Poniższy przykład opisuje wykorzystanie

nasadki podstawowej jako przystawki do

mielenia mięsa:

W

Niebezpieczeństwo zranienia!

Nie wkładać rąk w otwór do napełniania.

Do popychania produktów używać

wyłącznie popychacza.

Uwaga!

Nie przetwarzać kości, chrząstek, ścię

-

gien lub innych stałych składników.

Nie przetwarzać mrożonego mięsa.

Nie wywierać dużego nacisku na

popychacz.

X

Cykl rysunków

G

1.

Przygotowaną przystawkę wsunąć

skośnie na napęd korpusu urządzenia.

2.

Przekręcić przystawkę w kierunku prze

-

ciwnym do ruchu wskazówek zegara aż

do głośnego zatrzaśnięcia.

3.

Nasadzić tacę wsypową i wprowadzić

popychacz w otwór do napełniania.

4.

Przygotować produkty spożywcze.

Rozdrobnić najpierw duże kawałki, aby

bez wcisku pasowały do otworu do

napełniania.

5.

Pod przystawkę podstawić odpowiednie

naczynie. Przygotowane produkty

położyć na tacę wsypową.

6.

Podłączyć wtyczkę do gniazdka.

Włączyć urządzenie.

7.

Przesuwać popychaczem produkty do

otworu do napełniania, wywierając lekki

nacisk.

8.

Gdy praca zostanie zakończona,

wyłączyć urządzenie i wyjąć wtyczkę

z gniazdka sieciowego.

9.

Zdjąć tacę wsypową i popychacz.

10.

Wcisnąć i przytrzymać przycisk zabez

-

pieczający, a następnie obrócić przy

-

stawkę zgodnie z ruchem wskazówek

zegara, aż zwolni się.

11.

Wyjąć przystawkę, rozłożyć i wszystkie

części oczyścić.

X

 „Konserwacja 

i codzienne czyszczenie” patrz 

strona 30

Przystawka do tarcia

Do rozdrabniania na wiórki, tarcia i

szatkowania, np. sera, owoców, warzyw,

orzechów, migdałów, wysuszonych bułek

i innych twardych produktów spożywczych.

W zależności od rodzaju i konsystencji

przetwarzanych produktów zastosować

odpowiednią wkładkę.

X

 „Porady” patrz 

strona 32

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)