Bosch MFW 3520G (W) Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
178
pl
Funkcja biegu wstecznego
Zalecane prędkości
Nasadka
Prędkość
szybko
szybko
wolno
wolno
Funkcja biegu wstecznego
TYLKO MFW36.../MFW38...
Funkcja biegu wstecznego służy do polu-
zowania zablokowanego produktu poprzez
krótkotrwałe włączenie obrotów w tył
ślimaka. Funkcja biegu wstecznego wyłącza
się automatycznie po 15 sekundach.
Uwaga!
Nigdy nie trzymać długo wciśniętego przyci-
sku
+
, gdy urządzenie jest włączone.
Przycisk
+
trzymać długo wciśnięty
dopiero wówczas, gdy urządzenie całkowi-
cie się zatrzyma.
■ Wyłączyć urządzenie przyciskiem
k
i poczekać do zatrzymania się napędu.
■ Nacisnąć i przytrzymać przycisk
+
.
■ Po ok. 5-10 sekundach zwolnić przycisk
+
i poczekać do zatrzymania się
napędu.
■ Ponownie włączyć urządzenie
przyciskiem
k
.
Wskazówka:
Jeżeli krótki bieg wsteczny nie uwolni zablo-
kowanego produktu, wyłączyć urządzenie,
wyciągnąć wtyczkę sieciową i oczyścić
urządzenie.
X
„Konserwacja i codzienne
czyszczenie” patrz strona 182
Korpus urządzenia
Przygotowanie
W
Niebezpieczeństwo zranienia!
Włożyć wtyczkę do gniazdka sieciowego
dopiero wtedy, gdy wszystkie przygoto-
wania do pracy z urządzeniem zostały
zakończone, potrzebne nasadki poprawnie
zmontowanie i połączone z korpusem
urządzenia.
■ Korpus urządzenia ustawić na stabilnej,
poziomej powierzchni roboczej.
■ Wyciągnąć kabel sieciowy ze schowka
na potrzebną długość.
Korpus urządzenia jest gotowy.
Nasadka podstawowa
Nasadka podstawowa jest używana do
następujących zastosowań:
Przystawka do mielenia mięsa
Do rozdrabniania surowych lub gotowanych
produktów żywnościowych. W zależności
od rodzaju i konsystencji przetwarzanych
produktów zastosować odpowiednie sitko.
X
„Porady” patrz strona 183
Nasadka masarska
Do wypełniania sztucznych i naturalnych
osłonek masą kiełbasianą. Do formowania
rurek.
Nasadka do kebbe
Do formowania rurek z ciasta lub mielonego
mięsa.
Wskazówka:
nasadkę podstawową i odpo-
wiednie akcesoria, które można nabyć
za pośrednictwem serwisu, można użyć
w dalszych zastosowaniach.
Uwaga!
Podczas składania różnych elementów
ustawić wycięcia w przystawkach naprzeciw
odpowiedniej części w obudowie.
Spis treści
- 6 Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją
- 7 Zasady bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru
- 8 Uwaga! Niebezpieczeństwo uszkodzenie urządzenia; „Konserwacja i codzienne czyszczenie” patrz strona 182; Serdecznie gratulujemy Państwu zakupu; Spis treści
- 9 Opis urządzenia; Korpus urządzenia; Przed pierwszym użyciem; Elementy obsługowe
- 10 Wszystkie modele; Wskaźnik pracy urządzenia; Zabezpieczenie przed; Wymiana zabieraka; Ustawienie prędkości
- 11 Zalecane prędkości; Nasadka; Funkcja biegu wstecznego; Przygotowanie; Niebezpieczeństwo zranienia!; Nasadka podstawowa; Przystawka do mielenia mięsa; Nasadka masarska
- 12 Przygotowanie nasadki do kebbe; Zastosowanie; Poniższy przykład opisuje wykorzystanie
- 13 Przystawka do tarcia
- 14 Wyciskarka do cytrusów
- 15 Przepisy
- 16 Marcepan; Porady; Przeznaczenie sitek; Przeznaczenie wkładek
- 18 Części zamienne i akcesoria
- 19 Usuwanie drobnych usterek
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)