Przystawka do tarcia; Przygotowanie; Zastosowanie - Bosch MFW 2520W - Instrukcja obsługi - Strona 17

Bosch MFW 2520W Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 37
Ładowanie instrukcji

160

pl

Przystawka do tarcia

Uwaga!

Nie przetwarzać kości, chrząstek, ścię

-

gien lub innych stałych składników.

Nie przetwarzać mrożonego mięsa.

Nie wywierać dużego nacisku na

popychacz.

X

Cykl rysunków

F

1.

Przygotowaną przystawkę wsunąć

skośnie na napęd korpusu urządzenia.

2.

Przekręcić przystawkę w kierunku prze

-

ciwnym do ruchu wskazówek zegara aż

do głośnego zatrzaśnięcia.

3.

Nasadzić tacę wsypową i wprowadzić

popychacz w otwór do napełniania.

4.

Przygotować produkty spożywcze.

Rozdrobnić najpierw duże kawałki, aby

bez wcisku pasowały do otworu do

napełniania.

5.

Pod przystawkę podstawić odpowiednie

naczynie. Przygotowane produkty

położyć na tacę wsypową.

6.

Podłączyć wtyczkę do gniazdka.

Włączyć urządzenie.

7.

Przesuwać popychaczem produkty do

otworu do napełniania, wywierając lekki

nacisk.

8.

Gdy praca zostanie zakończona,

wyłączyć urządzenie i wyjąć wtyczkę

z gniazdka sieciowego.

9.

Zdjąć tacę wsypową i popychacz.

10.

Wcisnąć i przytrzymać przycisk zabez

-

pieczający, a następnie obrócić przy

-

stawkę zgodnie z ruchem wskazówek

zegara, aż zwolni się.

11.

Wyjąć przystawkę, rozłożyć i wszystkie

części oczyścić.

X

 „Konserwacja 

i codzienne czyszczenie” patrz 

strona 162

Przystawka do tarcia

Do rozdrabniania na wiórki, tarcia i

szatkowania, np. sera, owoców, warzyw,

orzechów, migdałów, wysuszonych bułek

i innych twardych produktów spożywczych.

Nie nadaje się do krojenia włóknistych arty

-

kułów spożywczych, takich jak np. seler czy

por. W zależności od rodzaju i konsystencji

przetwarzanych produktów zastosować

odpowiednią wkładkę.

X

 „Porady” patrz 

strona 163

Przygotowanie

W

Niebezpieczeństwo zranienia!

Nie zbliżać rąk do ostrych noży i krawędzi

wkładek do siekania, tarcia i rozdrabniania

na wiórki.

X

Rysunek

G

■ Włożyć do obudowy wybraną wkładkę.

Wskazówka:

Zaryglowanie wkładu

następuje automatycznie przy włączeniu

urządzenia.

Przystawka do tarcia jest gotowa.

Zastosowanie

W

Niebezpieczeństwo zranienia!

Nie wkładać rąk w otwór do napełniania.

Do popychania produktów używać

wyłącznie popychacza.

Uwaga!

Popychacz można wkładać tylko

w jednym kierunku.

Usunąć twarde skorupy

(np. z orzechów).

Nie wywierać dużego nacisku na

popychacz.

X

Cykl rysunków

H

1.

Przygotowaną przystawkę wsunąć

skośnie na napęd korpusu urządzenia.

2.

Przekręcić przystawkę w kierunku prze

-

ciwnym do ruchu wskazówek zegara aż

do głośnego zatrzaśnięcia.

3.

Przygotować produkty spożywcze.

Rozdrobnić najpierw duże kawałki, aby bez

wcisku pasowały do otworu do napełniania.

4.

Pod przystawkę podstawić odpowiednie

naczynie. Przygotowane produkty

położyć na tacę wsypową.

5.

Podłączyć wtyczkę do gniazdka.

Włączyć urządzenie.

6.

Przesuwać popychaczem produkty do

otworu do napełniania, wywierając lekki

nacisk. Produkty są szatkowane lub tarte.

7.

Gdy praca zostanie zakończona,

wyłączyć urządzenie i wyjąć wtyczkę

z gniazdka sieciowego.

8.

Wyjąć popychacz.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)