Strona 6 - P O L S K I; Części i akcesoria
P O L S K I 3 0 Części i akcesoria A Część silnikowa B Elektroniczny panel sterujący C Wbudowany zamek bezpieczeństwa D Miska malaksera E Nakrętka (musi być zamontowana, by możnabyło używać miski malaksera) F Uchwyt na akcesoria G Blender H Pokr ywka blendera I Filtr do owoców J Bolec w pokr ywce (u...
Strona 8 - Włącz ponownie urządzenie.; Blokada bezpieczeństwa
P O L S K I 3 2 4 Włącz ponownie urządzenie. Skontaktuj się ze sklepem lub autor yzowanympunktem serwisowym firmy Philips, jeśliautomatyczny termiczny system odcinającydopływ prądu włącza się zbyt często. Blokada bezpieczeństwa Funkcja ta zapewnia, że urządzenie można włączyćtylko wtedy, gdy akcesor...
Strona 9 - Miska; Wyciskarka do cytrusów; Miska malaksera
P O L S K I 3 3 prawidłowo, zostaje zwolniona wbudowanablokada bezpieczeństwa. C ◗ Miska Tylko prawidłowe założenie miski i pokr ywy orazprawidłowe wkręcenie zatyczki na częścisilnikowej umożliwia użycie miski i akcesoriów.Kropka zaznaczona na misce musi znajdować siędokładnie naprzeciw kropki na cz...
Strona 15 - Na sitko wciśnij lekko stożek.; Maszynka do mięsa
3 9 P O L S K I ◗ Jeśli nie satysfakcjonuje cię efekt, kilkakrotnie,na krótko uruchom urządzenie, wciskającprzycisk pracy pulsacyjnej. Lepsze rezultatymożna osiągnąć również, mieszając składnikiłopatką (ale nie przy włączonym blenderze)lub odlewając z dzbanka część składników, byprzetworzyć ich mnie...
Strona 17 - Robienie kiełbas; Umieść separator w maszynce.; Mycie
P O L S K I 4 1 Robienie kiełbas 1 Zmiel mięso. 2 Wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego iodkręć pierścień. 3 Wyjmij sitko. 4 Wyjmij nożyk. ◗ Jeśli chcesz robić kiełbasy, pozostaw ślimak wmaszynce. C 5 Umieść separator w maszynce. C 6 Załóż na maszynkę nasadkę masarską idokręć pierścień. Urządzenie jes...
Strona 18 - Zawsze czyść trzepaczkę po użyciu.
P O L S K I 4 2 Koniecznie uważaj przy myciu ostrza, ostrzadzbana blendera, tarcz i wkładki regulowanej tarczy do krajania na plastr y. Krawędzie tnące są bardzo ostre! Upewnij się, czy krawędzie tnące ostrzy oraz tarcznie stykają się z twardymi przedmiotami. Mogąone spowodować stępienie ostrzy. Nie...
Strona 19 - Wyjmij popychacz i tacę.; Przechowywanie
P O L S K I 4 3 Dokładne czyszczenie regulowanej tarczydo krojenia na plastry C 1 Obróć pokrętłem regulacyjnym w prawo iwyjmij z tarczy nasadkę tnącą. Tarczę, nasadkę tnącą na plastr y oraz pokrętłoregulacyjne można umyć w zmywarce lub wgorącej wodzie z dodatkiem płynu do mycianaczyń. Czyszczenie ma...
Strona 20 - Gwarancja i serwis; Rozwiązywanie problemów
P O L S K I 4 4 Praktyczne przechowywanie C ◗ Umieść w misce uchwyt na akcesoria.Następnie ułóż ostrze (z szarą osłoną),mieszak i regulowaną tarczę do krajania naplastry na uchwycie na akcesoria i zamknijmiskę pokrywą. Gwarancja i serwis Jeśli potrzebujesz informacji lub jeśli masz jakiśproblem skon...
Strona 25 - Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami
4 9 P O L S K I Zastosowanie Przystrajaniepotraw, kremy,mieszanki zlodami. Fr ytki Postępowanie Weź śmietanę prosto zlodówki. Uwaga: użyj conajmniej 125ml śmietany. Obierz ziemniaki. Potnij jena kawałki, któreswobodnie zmieszczą sięw leju. Wypełnij nimi całylej po czym ucieraj,delikatnie popychając ...
Strona 26 - i mieszaj; Gulasz po węgiersku
P O L S K I 5 0 - 60 g orzechów włoskich- 60 g rodzynek- 60 g sułtanek- 240 g pełnoziarnistej mąki żytniej- 120 g mąki pszennej- 120 g brązowego cukru- 360 g maślanki- szczypta soli- torebka proszku do pieczenia B Zainstaluj w misce metalowy nóż. Umieść w niejwszystkie składniki, wciśnij przycisk ¥ ...
Strona 27 - Tarta truskawkowa; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 180
P O L S K I 5 1 B Umyj mięso i pokrój na 2-centymetrowe kawałki.Obierz cebulę i posiekaj ją w misce malakseraprzy użyciu metalowego ostrza. Wydrąż papr ykę ipokrój ją w pierścienie, używając regulowanejtarczy tnącej na plastr y. Obierz pomidor, wykrój zniego pestki i pokrój go w cienkie paseczki.Pod...
Strona 29 - Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160; suszonych
P O L S K I 5 3 Polewa:- 125 ml wody- 300 g cukru- 250 g utar tej czekolady- ewentualnie bita śmietana B Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160 c C. Wymieszaj masło z cukrem pudrem,wykorzystując do tego nóż ze stali nierdzewnej.Dodaj rozpuszczoną czekoladę. Następnie - jednopo drugim - żółtka i mies...
Strona 31 - Chleb wypiekaj w temperaturze 225
5 5 P O L S K I - 10 g soli- 10 g cukru B W misce zamontuj końcówkę do wyrabianiaciasta. Wsyp do miski mąkę, dodaj sól, margar ynęlub masło. Dodaj świeże lub suszone drożdże orazwodę. Przykr yj miskę pokr ywką i obróć ją wkierunku wskazywanym przez strzałkę, ażusłyszysz kliknięcie. Wciśnij przycisk ...