Strona 6 - P O L S K I; Części i akcesoria
P O L S K I 3 0 Części i akcesoria A Część silnikowa B Elektroniczny panel sterujący C Wbudowany zamek bezpieczeństwa D Miska malaksera E Nakrętka (musi być zamontowana, by możnabyło używać miski malaksera) F Uchwyt na akcesoria G Blender H Pokr ywka blendera I Filtr do owoców J Bolec w pokr ywce (u...
Strona 7 - Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa; Jeśli urządzenie przerywa pracę:
P O L S K I 3 1 ◗ Zawsze włączaj urządzenie, wciskając przyciskon/off. ◗ Wyłączaj urządzenie przez odłączeniemkażdego akcesorium. ◗ Natychmiast po zakończeniu pracy wyłączurządzenie z gniazdka ściennego. ◗ Nigdy nie zanurzaj części silnikowejurządzenia w wodzie ani innym płynie. Niespłukuj jej bieżą...
Strona 8 - Włącz ponownie urządzenie.; Blokada bezpieczeństwa
P O L S K I 3 2 4 Włącz ponownie urządzenie. Skontaktuj się ze sklepem lub autor yzowanympunktem serwisowym firmy Philips, jeśliautomatyczny termiczny system odcinającydopływ prądu włącza się zbyt często. Blokada bezpieczeństwa Funkcja ta zapewnia, że urządzenie można włączyćtylko wtedy, gdy akcesor...
Strona 9 - Miska; Wyciskarka do cytrusów; Miska malaksera
P O L S K I 3 3 prawidłowo, zostaje zwolniona wbudowanablokada bezpieczeństwa. C ◗ Miska Tylko prawidłowe założenie miski i pokr ywy orazprawidłowe wkręcenie zatyczki na częścisilnikowej umożliwia użycie miski i akcesoriów.Kropka zaznaczona na misce musi znajdować siędokładnie naprzeciw kropki na cz...
Strona 10 - Krawędzie noża są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Porady; Zdejmij pokrywkę z miski.
P O L S K I 3 4 C 2 Można także używać popychacza jakozatyczki w celu zapobieżenia wypadaniuproduktów z leja. Nóż ze stali nierdzewnej Nóż ten służy do rozdrabniania, miksowania,mieszania i ucierania. Krawędzie noża są bardzo ostre. Nie dotykaj ich! C 1 Zdejmij z noża osłonkę zabezpieczającą . C 2 U...
Strona 11 - Zakładanie i używanie tarczy; Umieść w uchwycie wybraną tarczę.; Mieszak ze stali nierdzewnej; Akcesorium to, oznaczone symbolem
P O L S K I 3 5 Tarcze ze stali nierdzewnej Regulowana tarcza do cięcia naplastry Dzięki regulowanej tarczy do cięcia na plastr ymożesz ciąć składniki na plastr y o dowolnejgrubości. Uważaj: nasadka tnąca jest bardzo ostra. C 1 Włóż nasadkę tnącą w górną częśćuchwytu. C 2 Podłącz pokrętło regulacyjn...
Strona 12 - Na panelu sterowania wciśnij przycisk; Trzepaczka do ubijania; Umieść uchwyt na akcesoria w misie.; Blender i filtr do owoców; przygotowywania ciasta na naleśniki i majonezu.
P O L S K I 3 6 4 Przykryj miskę pokrywą i obróć ją wprawo, aż usłyszysz kliknięcie. C 5 Na panelu sterowania wciśnij przycisk ¨ . Przez 10 sekund urządzenie będzie stopniowozwiększać prędkość mieszania, nie dopuszczającdo pr yskania ciasta. Prędkość ta będzieutrzymywać się przez około 50 sekund, co...
Strona 13 - Włóż składniki do dzbana blendera.; Filtr do owoców; Załóż dzban blendera na część silnikową.
P O L S K I 3 7 C 1 Aby założyć dzban blendera, zdejmijzatyczkę z części silnikowej. Uwaga: w celu założenia blendera na częśćsilnikową możesz zdjąć zatyczkę tylko wtedy, gdywcześniej zdjąłeś pokr ywę miski malaksera lubmaszynkę do mięsa. C 2 Umieść dzban blendera na częścisilnikowej tak, aby wyżłob...
Strona 14 - Włóż korek do pokrywy blendera.; Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:
P O L S K I 3 8 C 5 Włóż do filtra składniki. Nie wypełniaj filtraponad górną powierzchnię siatki sitka. Pokrój owoce na mniejsze kawałki oraz namoczsuche składniki (takie jak ziarna soi) zanim włożyszje do filtra blendera. C 6 Włóż korek do pokrywy blendera. 7 Aby włączyć urządzenie, wciśnij przyci...
Strona 15 - Na sitko wciśnij lekko stożek.; Maszynka do mięsa
3 9 P O L S K I ◗ Jeśli nie satysfakcjonuje cię efekt, kilkakrotnie,na krótko uruchom urządzenie, wciskającprzycisk pracy pulsacyjnej. Lepsze rezultatymożna osiągnąć również, mieszając składnikiłopatką (ale nie przy włączonym blenderze)lub odlewając z dzbanka część składników, byprzetworzyć ich mnie...
Strona 16 - Umieść nożyk na ślimaku.; Mielenie mięsa; Nigdy nie używaj zamrożonego mięsa!
P O L S K I 4 0 C 1 Na silnik załóż przekładnię, umieszczając jąna wałku napędzającym (1) , a następnieobracając nią w lewo (2). Poprawne zainstalowanie tej części sygnalizujekliknięcie. C 2 Zamontuj maszynkę na części silnikowej,przekręcając ją w lewo, aż usłyszyszcharakterystyczne kliknięcie. C 3 ...
Strona 17 - Robienie kiełbas; Umieść separator w maszynce.; Mycie
P O L S K I 4 1 Robienie kiełbas 1 Zmiel mięso. 2 Wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego iodkręć pierścień. 3 Wyjmij sitko. 4 Wyjmij nożyk. ◗ Jeśli chcesz robić kiełbasy, pozostaw ślimak wmaszynce. C 5 Umieść separator w maszynce. C 6 Załóż na maszynkę nasadkę masarską idokręć pierścień. Urządzenie jes...
Strona 18 - Zawsze czyść trzepaczkę po użyciu.
P O L S K I 4 2 Koniecznie uważaj przy myciu ostrza, ostrzadzbana blendera, tarcz i wkładki regulowanej tarczy do krajania na plastr y. Krawędzie tnące są bardzo ostre! Upewnij się, czy krawędzie tnące ostrzy oraz tarcznie stykają się z twardymi przedmiotami. Mogąone spowodować stępienie ostrzy. Nie...
Strona 19 - Wyjmij popychacz i tacę.; Przechowywanie
P O L S K I 4 3 Dokładne czyszczenie regulowanej tarczydo krojenia na plastry C 1 Obróć pokrętłem regulacyjnym w prawo iwyjmij z tarczy nasadkę tnącą. Tarczę, nasadkę tnącą na plastr y oraz pokrętłoregulacyjne można umyć w zmywarce lub wgorącej wodzie z dodatkiem płynu do mycianaczyń. Czyszczenie ma...
Strona 20 - Gwarancja i serwis; Rozwiązywanie problemów
P O L S K I 4 4 Praktyczne przechowywanie C ◗ Umieść w misce uchwyt na akcesoria.Następnie ułóż ostrze (z szarą osłoną),mieszak i regulowaną tarczę do krajania naplastry na uchwycie na akcesoria i zamknijmiskę pokrywą. Gwarancja i serwis Jeśli potrzebujesz informacji lub jeśli masz jakiśproblem skon...
Strona 22 - Funkcje, akcesoria i przerabianie; Ilości składników i czas obróbki.
P O L S K I 4 4 Czasprzerabiania 10 - 60 sekund 10 - 60 sekund 10 - 60 sekund 10 - 60 sekund 10 - 60 sekund 30 - 180 sekund 10 - 60 sekund w zależności odwielkości owocu 60 - 180 sekund. Zależy od ilości. Przerabianie Rozdrabnianie,ucieranie,miksowanie Cięcie naplasterki Ścieranie Granulowanie Przyr...
Strona 25 - Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami
4 9 P O L S K I Zastosowanie Przystrajaniepotraw, kremy,mieszanki zlodami. Fr ytki Postępowanie Weź śmietanę prosto zlodówki. Uwaga: użyj conajmniej 125ml śmietany. Obierz ziemniaki. Potnij jena kawałki, któreswobodnie zmieszczą sięw leju. Wypełnij nimi całylej po czym ucieraj,delikatnie popychając ...
Strona 26 - i mieszaj; Gulasz po węgiersku
P O L S K I 5 0 - 60 g orzechów włoskich- 60 g rodzynek- 60 g sułtanek- 240 g pełnoziarnistej mąki żytniej- 120 g mąki pszennej- 120 g brązowego cukru- 360 g maślanki- szczypta soli- torebka proszku do pieczenia B Zainstaluj w misce metalowy nóż. Umieść w niejwszystkie składniki, wciśnij przycisk ¥ ...
Strona 27 - Tarta truskawkowa; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 180
P O L S K I 5 1 B Umyj mięso i pokrój na 2-centymetrowe kawałki.Obierz cebulę i posiekaj ją w misce malakseraprzy użyciu metalowego ostrza. Wydrąż papr ykę ipokrój ją w pierścienie, używając regulowanejtarczy tnącej na plastr y. Obierz pomidor, wykrój zniego pestki i pokrój go w cienkie paseczki.Pod...
Strona 28 - Koktajl mleczny ze świeżych owoców; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 200; Ciasto czekoladowe
P O L S K I 5 2 kukur ydzianą. Gorącą polewę rozprowadź poułożonych truskawkach i schładzaj przez 2godziny. Gotowe ciasto przystrój bitą śmietaną. Koktajl mleczny ze świeżych owoców Składniki:- 100 g bananów lub truskawek- 200 ml świeżego mleka- 50g lodów waniliowych.- cukru pudru do smaku B Obierz ...
Strona 29 - Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160; suszonych
P O L S K I 5 3 Polewa:- 125 ml wody- 300 g cukru- 250 g utar tej czekolady- ewentualnie bita śmietana B Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160 c C. Wymieszaj masło z cukrem pudrem,wykorzystując do tego nóż ze stali nierdzewnej.Dodaj rozpuszczoną czekoladę. Następnie - jednopo drugim - żółtka i mies...
Strona 30 - - 1 łyżeczka włoskiej mieszanki ziołowej (suszonej; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
P O L S K I 5 4 - 1 łyżeczka włoskiej mieszanki ziołowej (suszonej lub świeżej) - 1 cebula- 2 ząbki czosnku- sól i pieprz- cukier Składniki do dodania na sos:- oliwki, salami, karczochy, pieczarki, anchovies, ser mozzarella, papr yka, dojrzały ser (star ty),ewentualnie oliwa z oliwek B Zainstaluj mi...
Strona 31 - Chleb wypiekaj w temperaturze 225
5 5 P O L S K I - 10 g soli- 10 g cukru B W misce zamontuj końcówkę do wyrabianiaciasta. Wsyp do miski mąkę, dodaj sól, margar ynęlub masło. Dodaj świeże lub suszone drożdże orazwodę. Przykr yj miskę pokr ywką i obróć ją wkierunku wskazywanym przez strzałkę, ażusłyszysz kliknięcie. Wciśnij przycisk ...