Strona 7 - Ważne; Zachowaj tę instrukcję na przyszłość.
P O L S K I 2 3 Ważne ◗ Przed pierwszym użyciem urządzeniaprzeczytaj instrukcję obsługi i zapoznaj się zponiższymi rysunkami. ◗ Zachowaj tę instrukcję na przyszłość. ◗ Zanim podłączysz urządzenie, sprawdź, czynapięcie wskazane na urządzeniu odpowiadalokalnemu napięciu sieciowemu. ◗ Nigdy nie używaj ...
Strona 10 - tabeli. Nie należy ubijać śmietany zbyt długo.; Mieszak
P O L S K I 2 6 Tarcza emulgująca Tarcza emulgująca służy do przyrządzaniamajonezu, ubijania śmietany i piany z białek. C 1 Załóż tarczę emulgującą na uchwyt naakcesoria znajdujący się w misce. 2 Włóż składniki do miski i przykryj miskępokrywką. 3 Ustaw minimalną prędkość (pozycja 1), byuzyskać najl...
Strona 12 - Robienie kiełbas; Wyjmij tarczę ścierającą.
P O L S K I 2 8 Robienie kiełbas 1 Zmiel mięso. 2 Po zmieleniu mięsa wyjmij wtyczkę zgniazdka ściennego i odkręć pierścień. 3 Wyjmij tarczę ścierającą. 4 Wyjmij nożyk. ◗ Jeśli chcesz robić kiełbasy, pozostaw ślimak wmaszynce. C 5 Umieść separator w maszynce. C 6 Załóż na maszynkę lejek do kiełbas id...
Strona 13 - Wyjmij popychacz i tacę.; Gwarancja i serwis
P O L S K I 2 9 Czyszczenie maszynki do mięsa Mięso pozostałe wewnątrz maszynki do mięsamożna usunąć od wewnątrz urządzeniaprzepuszczając przez nią kromkę chleba. 1 Przed umyciem urządzenia wyłącz je iwyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego. 2 Wciśnij dźwignię zwalniającą i obróć całąmaszynkę do mięsa w...
Strona 14 - Co robić w razie problemów
3 0 P O L S K I Rozwiązanie Przekręć miskę lub pokr ywkę w kierunku zgodnym zruchem wskazówek zegara, aż usłyszysz kliknięcie.Upewnij się, że oznaczenia na misce i na pokr ywceznajdują się dokładnie naprzeciwko siebie. Prawdopodobnie z powodu przegrzania urządzeniaautomatyczny system termiczny odcią...
Strona 17 - Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami; suszonych
3 3 3 3 P O L S K I 3 3 Przepisy Kanapkowa pasta z cukinii Składniki:- 2 cukinie- 3 gotowane jajka- 1 mała cebula- 1 łyżka stołowa oleju roślinnego- pietruszka- 2-3 łyżki stołowe kwaśnej śmietany- sok z cytr yny, sos tabasco, sól, pieprz, proszek curr y, mielona papr yka B Cukinię umyj i wysusz, a n...
Strona 18 - mąki; Gulasz po węgiersku
3 4 P O L S K I 3 4 - sól, pieprz, w zależności od potrzeb 1-2 lyżki mąki B Wrzuć wszystkie składniki do miski i wyrabiaj dochwili, gdy osiągną kosystencję ciasta. Pozostaw jena pół godziny do wyrośnięcia. B Potnij pora za pomocą nakładki tnącej na plastr y.Do rondla wlej nieco oleju i przez kilka m...
Strona 21 - Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
P O L S K I 3 7 Placki warzywno-ziemniaczane Składniki:- 1 jajko- 50 ml mleka- 1 łyżka stołowa mąki- 1 łyżeczka kolendr y- sól i pieprz- 2 duże ziemniaki (około 300 g)- 100 g marchwi- 150 g selera- 50 g ziaren słonecznika lub 2 łyżki stołowe otrąb - olej do smażenia B Przy użyciu metalowego ostrza w...