Strona 7 - Ważne; Zachowaj tę instrukcję na przyszłość.
P O L S K I 2 4 Ważne ◗ Przed pierwszym użyciem urządzeniaprzeczytaj instrukcję obsługi i zapoznaj się zponiższymi rysunkami. ◗ Zachowaj tę instrukcję na przyszłość. ◗ Zanim podłączysz urządzenie, sprawdź, czynapięcie wskazane na urządzeniu odpowiadalokalnemu napięciu sieciowemu. ◗ Nigdy nie używaj ...
Strona 8 - Użycie urządzenia; Miska malaksera
P O L S K I 2 5 ◗ Nigdy nie zanurzaj części silnikowejurządzenia w wodzie ani innym płynie. Niespłukuj jej bieżącą wodą. Do czyszczeniaczęści silnikowej używaj wyłącznie wilgotnejściereczki. ◗ Przed każdym użyciem zdejmuj z ostrzaosłonkę zabezpieczającą. ◗ Odczekaj, aż gorące składniki ostygną, zani...
Strona 10 - Krawędzie tnące są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Mieszak
P O L S K I 2 7 C 1 Umieść wybraną wkładkę w uchwycieprzed zamocowaniem jej na uchwycie naakcesoria. Krawędzie tnące są bardzo ostre. Nie dotykaj ich! C 2 Umieść uchwyt wkładki w uchwycie naakcesoria, który znajduje się w misce. 3 Załóż pokrywkę na miskę. 4 Włóż składniki do leja wsypowego.Wcześniej...
Strona 12 - Na sitko wciśnij lekko stożek.; Tarcza emulgująca
P O L S K I 2 9 Nigdy nie zdejmuj pokr ywki, gdy urządzeniejeszcze działa. 3 Usuń składniki ze ścianek blendera zapomocą łopatki. Nie zbliżaj łopatki do ostrzy - zachowaj conajmniej 2 cm odległości. ◗ Jeśli nie jesteś zadowolona/y z efektów,kilkakrotnie uruchom urządzenie na krótko,przestawiając pok...
Strona 15 - Ilości produktów i czas obróbki
P O L S K I 3 2 Zastosowanie Sałatki, surówki Sałatki, surówki Naleśniki,gofr y Potrawyobtaczanebułką tar tą,zapiekanki Deser y,polewy Postępowanie Potnij warzywa na kawałki,które mieszczą się do leja.Wypełnij nimi cały lej i tnijwarzywa, delikatnie popychającje popychaczem. Potnij warzywa na kawałk...
Strona 18 - Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami; suszonych
P O L S K I 3 5 Przepisy Kanapkowa pasta z cukinii Składniki:- 2 cukinie- 3 gotowane jajka- 1 mała cebula- 1 łyżka stołowa oleju roślinnego- pietruszka- 2-3 łyżki stołowe kwaśnej śmietany- sok z cytr yny, sos tabasco, sól, pieprz, proszek curr y, mielona papr yka B Cukinię umyj i wysusz, a następnie...
Strona 19 - mąki; Gulasz po węgiersku
P O L S K I 3 6 - sól, pieprz, w zależności od potrzeb 1-2 lyżki mąki B Wrzuć wszystkie składniki do miski i wyrabiaj dochwili, gdy osiągną kosystencję ciasta. Pozostaw jena pół godziny do wyrośnięcia. B Potnij pora za pomocą nakładki tnącej na plastr y.Do rondla wlej nieco oleju i przez kilka minut...
Strona 21 - Ciasto czekoladowe; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160
P O L S K I 3 8 wykorzystując końcówkę do wyrabiania ciasta.Dodaj mąkę, sól, masło i jajko. Wyrabiaj ciastoprzez 2 minuty. Przełóż ciasto do innej miski,przykr yj wilgotną ścierką i postaw na 20 minut wciepłym miejscu, by wyrosło. B Posiekaj orzechy laskowe, używając metalowegoostrza. Wymieszaj skła...
Strona 22 - Placki warzywno-ziemniaczane
P O L S K I 3 9 - 2 łyżki stołowe bitej śmietany- curr y- sól- pieprz- gałka muszkatołowa B Rozdrobnij ser. Utrzyj brokuły z gotowanymiziemniakami i odrobiną wywaru z gotowaniabrokułów. Przelej masę brokułową, pozostaływywar oraz kostki rosołowe do pojemnika zpodziałką i dopełnij go do objętości 750...
Strona 23 - otrąb
P O L S K I 4 0 - 150 g selera- 50 g ziaren słonecznika lub 2 łyżki stołowe otrąb - olej do smażenia B Przy użyciu metalowego ostrza wymieszaj jajko,mleko, mąkę, kolendrę, a także sól i pieprz. B Rozdrobnij za pomocą nakładki grubo ścierającejobrane ziemnaki, oskrobaną marchew i umytyseler, a następ...