Strona 6 - P O L S K I; Części i akcesoria; było używać miski malaksera); Wstęp; Wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego.
                                                                            P O L S K I 2 3 Części i akcesoria A) Część silnikowaB) Regulator obrotów P = praca pulsacyjna0 = wyłączone1 = najniższe obroty2 = najwyższe obroty C) Nakrętka (musi być zamontowana, by można było używać miski malaksera) D) Miska malakseraE) Uchwyt na akcesoriaF) BlenderG) Pokr ywka blenderaH) Bolec...
                                                                     
                                                                                            
                                    Strona 7 - Ważne; Zachowaj tę instrukcję na przyszłość.
                                                                            P O L S K I 2 4 Ważne ◗ Przed pierwszym użyciem urządzeniaprzeczytaj instrukcję obsługi i zapoznaj się zponiższymi rysunkami. ◗ Zachowaj tę instrukcję na przyszłość. ◗ Zanim podłączysz urządzenie, sprawdź, czynapięcie wskazane na urządzeniu odpowiadalokalnemu napięciu sieciowemu. ◗ Nigdy nie używaj ...
                                                                     
                                                                                            
                                    Strona 8 - Użycie urządzenia; Miska malaksera
                                                                            P O L S K I 2 5 ◗ Nigdy nie zanurzaj części silnikowejurządzenia w wodzie ani innym płynie. Niespłukuj jej bieżącą wodą. Do czyszczeniaczęści silnikowej używaj wyłącznie wilgotnejściereczki. ◗ Przed każdym użyciem zdejmuj z ostrzaosłonkę zabezpieczającą. ◗ Odczekaj, aż gorące składniki ostygną, zani...
                                                                     
                                                                                            
                                    Strona 9 - Zdejmij osłonkę zabezpieczającą z ostrza.; Porady; Zdejmij pokrywkę z miski.; Wkładki
                                                                            P O L S K I 2 6 Lej wsypowy i popychacz C 1 Lej wsypowy służy do dodawania płynnychi stałych składników. Do przepychaniastałych składników przez lej wsypowy służypopychacz. C 2 Można także używać popychacza jakozatyczki w celu zapobieżenia wypadaniuproduktów z leja. Metalowe ostrze ◗ Metalowe ostrze...
                                                                     
                                                                                            
                                    Strona 10 - Krawędzie tnące są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Mieszak
                                                                            P O L S K I 2 7 C 1 Umieść wybraną wkładkę w uchwycieprzed zamocowaniem jej na uchwycie naakcesoria. Krawędzie tnące są bardzo ostre. Nie dotykaj ich! C 2 Umieść uchwyt wkładki w uchwycie naakcesoria, który znajduje się w misce. 3 Załóż pokrywkę na miskę. 4 Włóż składniki do leja wsypowego.Wcześniej...
                                                                     
                                                                                            
                                    Strona 11 - naleśniki lub majonezu.; Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:
                                                                            P O L S K I 2 8 - Miksowania miękkich składników, np. ciasta na naleśniki lub majonezu. - Ucierania gotowanych składników, np. potrawy dla niemowląt. ◗ Urządzenie może być używane z blenderemlub bez blendera zamontowanego na częścisilnikowej. Jeśli nie używasz blendera,urządzenie nie będzie działało...
                                                                     
                                                                                            
                                    Strona 12 - Na sitko wciśnij lekko stożek.; Tarcza emulgująca
                                                                            P O L S K I 2 9 Nigdy nie zdejmuj pokr ywki, gdy urządzeniejeszcze działa. 3 Usuń składniki ze ścianek blendera zapomocą łopatki. Nie zbliżaj łopatki do ostrzy - zachowaj conajmniej 2 cm odległości. ◗ Jeśli nie jesteś zadowolona/y z efektów,kilkakrotnie uruchom urządzenie na krótko,przestawiając pok...
                                                                     
                                                                                            
                                    Strona 14 - Odłącz blender i wypłucz czystą wodą.; Przechowywanie; Gwarancja i serwis; Co robić w razie problemów; Akcesoria i proces obróbki
                                                                            P O L S K I 3 1 Szybkie mycie blendera C 1 Wlej letnią wodę (nie więcej niż 0,5 litra)wraz z płynem do mycia naczyń dodzbanka blendera. 2 Zamknij pokrywkę. C 3 Uruchom urządzenie na kilka minut,ustawiając pokrętło na pozycję pracypulsacyjnej. Urządzenie zatrzyma się, gdyprzestawisz regulator na pozy...
                                                                     
                                                                                            
                                    Strona 15 - Ilości produktów i czas obróbki
                                                                            P O L S K I 3 2 Zastosowanie Sałatki, surówki Sałatki, surówki Naleśniki,gofr y Potrawyobtaczanebułką tar tą,zapiekanki Deser y,polewy Postępowanie Potnij warzywa na kawałki,które mieszczą się do leja.Wypełnij nimi cały lej i tnijwarzywa, delikatnie popychającje popychaczem. Potnij warzywa na kawałk...
                                                                     
                                                                                            
                                    Strona 18 - Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami; suszonych
                                                                            P O L S K I 3 5 Przepisy Kanapkowa pasta z cukinii Składniki:- 2 cukinie- 3 gotowane jajka- 1 mała cebula- 1 łyżka stołowa oleju roślinnego- pietruszka- 2-3 łyżki stołowe kwaśnej śmietany- sok z cytr yny, sos tabasco, sól, pieprz, proszek curr y, mielona papr yka B Cukinię umyj i wysusz, a następnie...
                                                                     
                                                                                            
                                    Strona 19 - mąki; Gulasz po węgiersku
                                                                            P O L S K I 3 6 - sól, pieprz, w zależności od potrzeb 1-2 lyżki mąki B Wrzuć wszystkie składniki do miski i wyrabiaj dochwili, gdy osiągną kosystencję ciasta. Pozostaw jena pół godziny do wyrośnięcia. B Potnij pora za pomocą nakładki tnącej na plastr y.Do rondla wlej nieco oleju i przez kilka minut...
                                                                     
                                                                                            
                                    Strona 20 - Rozgrzej piekarnik do 180; Koktajl mleczny ze świeżych owoców; Nagrzej piekarnik do 200
                                                                            P O L S K I 3 7 - 400 g serka śmietankowego- 500 g truskawek Polewa:- 500 g truskawek- 250 ml wody- 120 g cukru- 60 g skrobi kukur ydzianej Przystrojenie:- 250 g śmietany B Rozgrzej piekarnik do 180 c C . Utrzyj margar ynę i cukier w misce za pomocą metalowego ostrza. B Wmieszaj żółtka, połącz z mąk...
                                                                     
                                                                                            
                                    Strona 21 - Ciasto czekoladowe; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160
                                                                            P O L S K I 3 8 wykorzystując końcówkę do wyrabiania ciasta.Dodaj mąkę, sól, masło i jajko. Wyrabiaj ciastoprzez 2 minuty. Przełóż ciasto do innej miski,przykr yj wilgotną ścierką i postaw na 20 minut wciepłym miejscu, by wyrosło. B Posiekaj orzechy laskowe, używając metalowegoostrza. Wymieszaj skła...
                                                                     
                                                                                            
                                    Strona 22 - Placki warzywno-ziemniaczane
                                                                            P O L S K I 3 9 - 2 łyżki stołowe bitej śmietany- curr y- sól- pieprz- gałka muszkatołowa B Rozdrobnij ser. Utrzyj brokuły z gotowanymiziemniakami i odrobiną wywaru z gotowaniabrokułów. Przelej masę brokułową, pozostaływywar oraz kostki rosołowe do pojemnika zpodziałką i dopełnij go do objętości 750...
                                                                     
                                                                                            
                                    Strona 23 - otrąb
                                                                            P O L S K I 4 0 - 150 g selera- 50 g ziaren słonecznika lub 2 łyżki stołowe otrąb - olej do smażenia B Przy użyciu metalowego ostrza wymieszaj jajko,mleko, mąkę, kolendrę, a także sól i pieprz. B Rozdrobnij za pomocą nakładki grubo ścierającejobrane ziemnaki, oskrobaną marchew i umytyseler, a następ...