Instrukcje dotyczące temperatury - Samsung RB34T672FEL/EF - Instrukcja obsługi - Strona 87

Samsung RB34T672FEL/EF Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 91
Ładowanie instrukcji

Polski

87

Instrukcje dotyczące temperatury

Zalecana temperatura

Optymalne ustawienia temperatury do przechowywania żywności:
• Lodówka: 3 °C
• Zamrażarka: -19 °C

UWAGA

Optymalne ustawienie temperatury wewnątrz każdej komory zależy od temperatury otoczenia. Wyżej
podana optymalna temperatura odpowiada temperaturze otoczenia wynoszącej 25 °C.

Intensywne chłodzenie

Funkcja Intensywne chłodzenie przyspiesza proces chłodzenia przy maksymalnej szybkości obrotów
wentylatora. Lodówka działa z maksymalną wydajnością przez 2,5 godziny, po czym powraca do
poprzedniej temperatury.

Intensywne zamrażanie

Funkcja Intensywne zamrażanie przyspiesza proces zamrażania przy maksymalnej szybkości obrotów
wentylatora. Zamrażarka działa z maksymalną wydajnością przez 50 godzin, po czym powraca do
poprzedniej temperatury. Aby zamrozić dużą ilość produktów, należy włączyć tryb Intensywne zamrażanie
na co najmniej 20 godzin przed umieszczeniem produktów w zamrażarce.

UWAGA

Korzystanie z tej funkcji wiąże się ze zwiększonym zużyciem energii przez lodówkę. Pamiętaj, aby
wyłączyć tę funkcję, gdy nie jest ona potrzebna, i przywrócić oryginalne ustawienie temperatury.

Optymalne metody przechowywania żywności (tylko określone modele)

Produkty żywnościowe należy przykrywać, aby zatrzymać wilgoć i zapobiec pochłanianiu zapachów
innych produktów. Duży garnek jedzenia, np. zupy lub gulaszu, należy przed schłodzeniem podzielić na
małe porcje i umieścić w płytkich pojemnikach. Duży kawałek mięsa lub drób w całości należy przed
schłodzeniem podzielić na mniejsze porcje lub umieścić w płytkich pojemnikach.

Układanie produktów żywnościowych

Półki

Półki powinny być regulowane, aby pomieścić różne opakowania.

Specjalna komora
(tylko w określonych modelach)

Szczelne szuflady utrzymujące świeżość zapewniają optymalne
warunki przechowywania warzyw i owoców. Warzywa wymagają
wyższej wilgotności a owoce niższej.
Szuflady utrzymujące świeżość warzyw i owoców są wyposażone
w urządzenia do kontroli poziomu wilgotności. (*Zależy od modelu i
opcji). Szuflada na mięso o regulowanej temperaturze wydłuża czas
przechowywania mięsa i serów.

Untitled-1 87

2022-10-20 4:38:54

Spis treści

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)