Electrolux EK 5162 - Instrukcja obsługi - Strona 22

Electrolux EK 5162 Kuchenka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 32
Ładowanie instrukcji

Duhowka

22

Pri primenenii grilq starajtesx ne
ispolxzowatx produkty, tolxko ^to wynutye iz
holodilxnika. Osu[ite powerhnostx mqsa,
polovite ego na re[etku duhowki i priprawxte
po wkusu. T]atelxno wystelite protiwenx
folxgoj i postawxte ego pod re[etku dlq sbora
steka@]ego vira. Swinye otbiwnye, bif[teksy
i rybu gotowqt w werhnej ^asti duhowki, a takie
produkty, kak, naprimer, tolstye rebry[ki,
lu^[e gotowitx w nivnej ^asti.

Powernite ru^ku wybora funkcii w

polovenie

i ustanowite trebuemu@

temperaturu s pomo]x@ ru^ki ustanowki
temperatury (maks. 250

ºC

). Progrejte grilx w

te^enie 3-5 minut. Sledite za bl@dom i
perewernite ego hotq by odin raz. Esli bl@do
peredervatx, ono stanet suhim,
nepriwlekatelxnym i movet prigoretx. Wo wremq
gotowki dwerca duhowki dolvna bytx zakryta.

Obrabotka w grile s wkl@^ennym wentilqtorom

(turbo grilx)

Pri ispolxzowanii \togo revima bl@da
gotowqtsq bystree, a cwet polu^aetsq bolee
odnorodnym, ^em pri ispolxzowanii funkcii
"Grilx". Nagrewatelxnyj \lement grilq
podrumqniwaet bl@do, a wentilqtor
obespe^iwaet cirkulqci@ gorq^ego wozduha. |tot
revim qwlqetsq idealxnym dlq prigotowleniq
wysokih kulinarnyh izdelij, takih kak
zape^ennyj okorok, kotorye neobhodimo
podrumqnitx kak s bokow, tak i swerhu.

Polovenie "picca"

|tot revim idealxno podhodit dlq
prigotowleniq piccy. Razogrejte duhowku do
225

ºC

i postawxte piccu na sredn@@ polku. Dlq

predotwra]eniq podgoraniq kraew piccy
ispolxzujte protiwenx dlq wype^ki, a ne bl@do
dlq varenxq.

Obvariwanie (uskorennyj nagrew)

Prekrasno podhodit dlq obvariwaniq w suharqh

ili w tertom syre, podrumqniwaniq buterbrodow i
t. d. Krome togo, \tu funkci@ movno ispolxzowatx
dlq bystrogo nagrewa duhowki do zadannoj
temperatury. Posle nagrewaniq duhowki do \toj
temperatury movno budet wybratx trebuemu@
funkci@. Dlq nagrewaniq do 200

ºC

trebuetsq

okolo 8 minut. Ne ispolxzujte \tot revim dlq
bystrogo nagrewa pri wypekanii biskwitow i
mereng.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)