Electrolux EK 5162 Kuchenka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Kerami^eskaq rabo^aq powerhnostx
11
Swetlo-kori^newyj vir:
Primenqetsq dlq varenxq qic,
luka, syrogo kartofelq, otbiwnyh i bif[teksow,
kuskow ryby i t. p.
Kori^newyj vir:
Primenqetsq dlq prigotowleniq
bolx[instwa bl@d, takih kak bliny, rublenoe
mqso, sosiski ili kolbasy, tonko narezannoe
rybnoe file i tu[enoe mqso.
Temno-kori^newyj vir:
Primenqetsq dlq
prigotowleniq tonkih kuskow mqsa. Budxte
ostorovny, tak kak \tot vir movet legko
prigoretx.
Wybor podhodq]ih kastr@lx i skoworod
Pri ispolxzowanii kerami^eskoj rabo^ej
powerhnosti neobhodimo obra]atx gorazdo
bolx[ee wnimanie na tip i sostoqnie posudy,
^em pri ispolxzowanii oby^nyh konforok. Wot
neskolxko momentow, kotorye sleduet pomnitx:
•
Prowerqjte dno posudy. Kastr@li s wypuklym
dnom budut wra]atxsq na rabo^ej powerhnosti;
k tomu ve, oni medlennee nagrewa@tsq.
•
Al@minij horo[o prowodit teplo, no
al@miniewaq posuda ostawlqet na rabo^ej
powerhnosti pqtna serebristogo cweta. |ti
pqtna movno udalitx, ispolxzuq sredstwo dlq
^istki rabo^ej powerhnosti, postawlqemoe
wmeste s plitoj.
•
Steklqnnaq posuda i \malirowannaq
posuda s [er[awym dnom pri trenii o
rabo^u@ powerhnostx wyzywa@t ee iznos
gorazdo bystree, ^em posuda iz drugih
materialow.
Dlq \konomii wremeni i \lektro\nergii kontaktnaq
powerhnostx dna kastr@lx dolvna:
•
bytx ne menx[e samoj konforki. Esli dno
budet menx[e konforki, wse, ^to wyliwaetsq iz
kastr@li, skoree wsego, prigorit k rabo^ej
powerhnosti.
•
bytx gladkoj ili s tonkim koncentri^eskim
risunkom.
•
bytx ploskoj. Kastr@lq so sli[kom wypuklym
ili wognutym dnom nagrewaetsq dolx[e.
Pri pokupke nowoj posudy rekomenduetsq
wybiratx posudu iz nervawe@]ej stali s
mnogoslojnym dnom (sloi iz razli^nyh
metallow).
aluminium
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)